Cum să adăugați o casetă de chat WhatsApp pe site-ul dvs. WordPress

Cum să adăugați o casetă de chat WhatsApp pe site-ul dvs. WordPress
⏱️ 3 min read

Dețineți un site web, iar unii dintre vizitatori doresc să vă contacteze. Timp de mulți ani, e-mailul a fost canalul perfect pentru aceasta. Este încă un canal bun pentru unele companii în care un răspuns rapid nu este important. Totuși, pentru alte categorii de site-uri web, chiar și e-mailurile pot fi considerate învechite.

Internetul este mult mai dinamic acum. Oamenii vor răspunsuri și le vor acum. Ei preferă chatul în loc de e-mail din câteva motive. Un chat live nu este doar un mod mai rapid de a comunica, ci este și mult mai interactiv. Vizitatorii dvs. își pot clarifica întrebările, iar dvs. veți putea să vă clarificați răspunsurile.

De asemenea, în calitate de vânzător, consultant sau expert, aveți o oportunitate mai bună de a stabili o relație cu clienții dvs. Când oamenii vor putea lua legătura cu dvs., afacerea se va simți mai „vie”, abordabilă și „umană”. Toate acestea vor duce la rezultate mai bune, atât pentru dvs., cât și pentru vizitatorii site-ului dvs. web.

WhatsApp are mai mult de 1,5 miliarde de utilizatori. Aceasta îl face una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe planetă. În consecință, este o idee bună să oferiți vizitatorilor un mod ușor de a vă contacta prin intermediul acestei aplicații.

Instalați pluginul WhatsApp Chat

Conectați-vă la panoul administrativ backend al site-ului dvs. WordPress. În panoul din partea stângă, faceți clic pe „Plugins”. Se va deschide un submeniu. Faceți clic pe „Add New” din acel submeniu.

În partea dreaptă sus a acestei pagini, faceți clic în caseta de căutare indicată în imaginea următoare unde vedeți textul „Căutare pluginuri”. Tastați „cresta whatsapp” aici. Apoi, faceți clic pe „Instalați acum” pe pluginul „Cresta WhatsApp Chat”. După ce ați terminat, butonul „Instalați acum” își va schimba textul în „Activare”.

wordpress-whatsapp-install-cresta-plugin

Faceți clic pe „Activare” pentru a activa pluginul.

wordpress-whatsapp-activate-plugin

Aceasta vă va duce la pagina care listează toate pluginurile instalate.

Configurați pluginul de chat WhatsApp

Sub „Cresta WhatsApp Chat” faceți clic pe „Setări”.

wordpress-whatsapp-plugin-list

Derulați în jos până găsiți câmpul de introducere unde puteți adăuga numărul de telefon WhatsApp. Adăugați numărul în format internațional și nu uitați să eliminați orice zero inițial. De exemplu, dacă numărul dvs. este 0720123456, iar codul țării este +40, numărul pe care îl introduceți în câmp va fi +40720123456, nu +400720123456. Aceasta înseamnă că am eliminat primul zero din 0720123456, care devine 720123456, plus codul de țară precedent.

wordpress-whatsapp-configure-number-phone

Restul setărilor sunt detaliate în pagina de setări a pluginului. În mod implicit, însă, funcția de chat nu va fi activă pe fiecare pagină. Derulați în jos până găsiți setările „Cutie plutitoare”. Adăugați bifați toate câmpurile, astfel încât caseta de chat să devină activă pe toate tipurile de pagini.

setări wordpress-whatsapp-floating-box

Derulați până la capăt și faceți clic pe butonul „Salvați modificările”.

Cum funcționează pluginul pe frontend

Dacă acum vizitați pagina frontend a site-ului dvs. web, veți observa o pictogramă WhatsApp în partea dreaptă jos.

pictograma wordpress-whatsapp-chat

Când vizitatorii dau clic pe pictogramă, apare o casetă de chat în care își pot introduce mesajul.

wordpress-whatsapp-chatbox

După ce apasă Enter pentru a trimite mesajul, vor fi redirecționați către aplicația WhatsApp respectivă, unde vor putea continua chatul.

Concluzie

Vizitatorii dvs. se vor bucura că vă pot contacta prin intermediul aplicației lor preferate de chat. Este o idee bună să adăugați și o casetă de chat pe Facebook printr-o metodă similară. Este sigur să spunem că majoritatea oamenilor vor avea cel puțin una dintre aceste două aplicații instalate pe dispozitivul lor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x