Cum să adăugați o locație la o imagine în fotografii pentru Mac

Cum să adăugați o locație la o imagine în fotografii pentru Mac

Chiar dacă aveți un dispozitiv care acceptă geoetichetarea, uneori imaginile pe care le capturați nu conțin datele lor de localizare din diferite motive. Poate că funcția de geotagging nu a fost activată când ați capturat imaginea sau poate că imaginea a fost curățată de o aplicație când ați transferat-o pe computer. Indiferent de motiv, dacă aveți imagini care nu au încorporate datele de localizare și doriți să le adăugați, aveți acum o modalitate de a face acest lucru în Mac.

Cu aplicația Fotografii pentru Mac, acum puteți adăuga cu ușurință o locație la o imagine. Nu aveți nevoie de o aplicație terță parte sau de o extensie pentru Fotografii, întrucât întreaga lucrare poate fi realizată din aplicație.

Adăugarea unei locații la o imagine din fotografii

Mai întâi trebuie să adăugați imaginea la care doriți să adăugați o locație în aplicația Poze. Apoi, urmați pașii de mai jos.

1. Lansați aplicația Photos făcând clic pe Launchpad în docul dvs. și căutând și făcând clic pe Photos.

2. Când aplicația se lansează, localizați imaginea și faceți dublu clic pe ea pentru ao mări. Când este mărit, ar trebui să vedeți o pictogramă „i” care indică informații despre imagine. Apasa pe el.

locdata-info

3. Caseta Info ar trebui să apară, permițându-vă să vedeți toate informațiile legate de imagine, cum ar fi numele imaginii și informațiile camerei. Ce trebuie să faceți aici este să faceți clic pe opțiunea care spune „Atribuiți o locație” care, în cazul meu, este ultima opțiune din casetă.

locdata-assign

4. Introduceți un nume de locație pe care doriți să îl adăugați la imagine. Poate fi orice locație, OS X îl va căuta în baza sa de date și chiar vă va oferi sugestii. Simțiți-vă liber să utilizați coordonatele locației.

Când apare locația dorită, faceți clic pe ea pentru a o selecta.

Deoarece imaginea pe care am folosit-o aici a fost făcută la Singapore Flyer, o voi adăuga ca locație a imaginii.

sugestii locdata

5. De îndată ce este adăugată o locație, ar trebui să o puteți vedea pe hartă în caseta de informații.

locdata-map

Acest lucru v-a arătat cum să adăugați o locație la o imagine și apoi să o căutați utilizând funcția de sortare a imaginilor geoetichetate, dacă aceasta este disponibilă pe computerul dvs.

În cazul în care ați adăugat greșit o locație greșită la o imagine, puteți să o eliminați folosind aceeași aplicație Photos, urmând instrucțiunile de mai jos.

Eliminarea unei locații dintr-o imagine

1. Lansați aplicația Fotografii din Launchpad, găsiți imaginea din care doriți să eliminați o locație și faceți dublu clic pe ea.

2. Când imaginea a fost mărită, faceți clic pe meniul „Imagine” din partea de sus, apoi selectați „Locație” urmată de „Eliminați locația”.

locdata-remove

3. Acum puteți face clic pe pictograma „i” pentru a vedea dacă locația a fost eliminată cu succes.

Concluzie

Dacă doriți să sortați imaginile în funcție de locația lor și unele dintre ele nu au aceste date încorporate, ghidul de mai sus ar trebui să vă ajute să remediați acest lucru folosind aplicația Photos pentru Mac.

Credit de imagine: GetCellInfo

Scroll to Top