Cum să adăugați Shazam la centrul de control al iPhone-ului

Come aggiungere Shazam al centro di controllo del tuo iPhone
⏱️ 5 min read

Achiziționat de Apple în 2018, Shazam este unul dintre cele mai faimoase servicii de recunoaștere audio din lume. Puteți folosi Shazam pentru a identifica muzică, filme, reclame și emisiuni TV, pe baza unui scurt fragment audio. Dacă sunteți utilizator iPhone, puteți adăuga acum un buton Shazam în Centrul de control al dispozitivului și identifica rapid melodiile cu un singur clic.

Accesați Centrul de control al iPhone-ului

Centrul de control al iPhone-ului este conceput pentru a oferi acces ușor la aplicațiile și serviciile dvs. cele mai frecvent utilizate. Aceasta include de obicei comutarea Wi-Fi-ului, datelor mobile și Bluetooth, reglarea volumului dispozitivului, realizarea unei fotografii și utilizarea dispozitivului ca lanternă.

Modul în care accesați Centrul de control va varia, în funcție de dispozitivul dvs.:

  • iPhone X sau o versiune ulterioară: glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului.
  • iPhone SE (a doua generație), iPhone 8 sau o versiune anterioară sau iPod Touch: glisați în sus de la marginea de jos a ecranului.

Deși este încorporat în versiunile recente de iOS, Shazam nu este inclus în mod implicit în Centrul de control, ceea ce înseamnă că trebuie să-l adăugăm!

Adăugarea unui buton Shazam la Centrul de control

În iOS 11 și versiunile ulterioare, puteți personaliza Centrul de control. În acest tutorial, ne concentrăm pe adăugarea unei comenzi rapide Shazam, dar există multe alte modalități prin care puteți personaliza Centrul de control.

Pentru a adăuga Shazam la Centrul de Control:

1. Lansați aplicația „Setări” a dispozitivului.

2. Selectați „Control Center” (Control Center).

Puteți să vă personalizați Panoul de control pentru iPhone sau iPad.

3. Găsiți serviciul „Recunoaștere muzică”. Atingeți pictograma „+” de lângă ea.

Puteți adăuga lui Shazam "Recunoașterea muzicii" serviciu către Centrul de control.

4. Shazam este acum activ! Dacă derulați în partea de sus a acestui ecran, veți vedea că „Recunoaștere muzică” apare acum în secțiunea „Controale incluse”.

Shazam ar trebui să apară acum în Centrul de Control "Controale incluse" secțiune.

5. În mod implicit, Shazam va fi adăugat în partea de jos a listei „Controale incluse”. Aceasta înseamnă că Shazam va apărea chiar în partea de jos a panoului de control.

Pictograma Shazam va apărea acum în Centrul de control.

Puteți schimba poziția lui Shazam în Panoul de control. În secțiunea „Controale incluse”, fiecare articol are o pictogramă însoțită. Apăsați și mențineți apăsată pictograma căptușită a lui Shazam și trageți-o într-o nouă poziție din listă. Acest lucru se va schimba unde apare Shazam în panoul de control.

Folosind noul buton de recunoaștere a muzicii

Pentru a utiliza noul buton de recunoaștere a muzicii, deschideți Panoul de control glisând pe ecran și apoi atingând pictograma Shazam.

Shazam va „asculta” acum și vă va afișa rezultatele ca o fereastră pop-up.

Shazam va încerca să identifice orice sunet din apropiere și să-și afișeze rezultatele ca pe un banner popup.

Puteți afla adesea mai multe despre sunetul identificat atingând fereastra pop-up. Dacă este disponibil, puteți asculta o melodie identificată pe Apple Music sau puteți obține sugestii pentru piese similare.

Dacă ați ratat notificarea pop-up, rezultatele lui Shazam vor apărea și pe ecranul de blocare și în Centrul de notificări.

Eliminați serviciul de recunoaștere a muzicii Shazam

Dacă există o comandă rapidă pe care o folosiți rar, vă recomandăm să o eliminați din Centrul de control. Acest lucru poate face loc pentru comenzi rapide suplimentare sau vă poate simplifica Centrul de control, astfel încât să fie mai ușor să găsiți comenzile rapide dorite. Pentru a elimina Shazam (sau orice altă comandă rapidă) din Centrul de control:

1. Lansați aplicația „Setări” a dispozitivului.

2. Selectați „Control Center” (Control Center).

3. În secțiunea „Controale incluse”, găsiți comanda rapidă în cauză. În acest caz, aceasta este „Recunoașterea muzicii”.

4. Atingeți pictograma „-” însoțitoare a acestei comenzi rapide.

5. Când vi se solicită, atingeți „Eliminați”.

Acest element va dispărea acum din Centrul de control.

Încheierea

După cum puteți vedea, este ușor să adăugați butonul Shazam la Centrul de control. De asemenea, puteți afla cum să Shazam o melodie cu căști activate sau cum să utilizați alerte de recunoaștere a sunetului pe iPhone.

Legate de:

  • Cum se schimbă aplicațiile implicite în iOS 14
  • Cum se folosește biblioteca de aplicații în iOS 14
  • Top 6 aplicații pentru identificarea unei melodii pe Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x