Cum să adăugați un contact pe ecranul de pornire pe Android și iPhone

Add Contact Home Screen
⏱️ 9 min read

Vrei să-ți suni rapid persoanele preferate fără să deschizi aplicația Telefon și să cauți de fiecare dată persoana de contact potrivită? Marcați persoanele de contact cele mai utilizate pentru acces rapid – pur și simplu adăugați un contact pe ecranul de pornire pe Android și iPhone.

Utilizarea aplicației Google Contacts (Android)

 1. Deschideți aplicația Contacte Google pe telefonul dvs. Android.
 2. Atingeți contactul pe care doriți să îl adăugați pe ecranul de pornire.
Contactați Android Google Contact
 1. Apăsați pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați „Adăugați la ecranul de pornire”.
Contactați Android Google Contact Ecran de pornire
 1. Atingeți „Adăugați la ecranul de pornire” pe ecranul de confirmare care apare.
Contact Android Google Contact Ecran de pornire Adăugați

Comanda rapidă de contact se afișează pe ecranul de pornire al telefonului Android. Atingeți comanda rapidă pentru a deschide contactul, apoi atingeți numărul din contact pentru a apela persoana respectivă.

Utilizarea unui widget (Android)

Dacă dețineți un telefon Samsung Galaxy, puteți utiliza widget-ul Contacte pentru a adăuga contacte pe ecranul de start cu o comandă rapidă de apelare directă, care vă permite să apelați o persoană de pe ecranul de start fără a deschide contactul.

 1. Atingeți lung un spațiu gol de pe ecranul de pornire al telefonului Android până când vedeți un meniu cu pictograme în partea de jos a ecranului, apoi apăsați pe „Widget-uri” din meniu.
Contactați Android Widgets
 1. Derulați în jos lista de widget-uri și extindeți „Contacte”. Veți găsi trei widget-uri aici: „Contact”, „Apelare directă” și „Mesaj direct”. Selectați „Apelare directă” dacă doriți să apelați persoana de contact direct din ecranul de start și „Contact” pentru a deschide cartela de contact înainte de a efectua apelul.
Contactați Android Widget Add 2
 1. Trageți widgetul dorit în ecranul de start și selectați contactul a cărui comandă rapidă doriți să o creați.
Contactați Android Widget Select 2

Utilizarea unui widget (iPhone)

Aplicația Contacte de pe un iPhone nu vă permite să adăugați comenzi rapide pe ecranul de pornire. În schimb, trebuie să utilizați widgetul Contact pentru a-l adăuga pe ecranul de start, așa cum se arată mai jos:

 1. Atingeți lung un spațiu gol de pe ecranul de pornire al iPhone-ului până când pictogramele se agită.
 2. Atingeți pictograma „+” din partea de sus.
Contactați Iphone Widget
 1. Derulați în jos pe ecranul Widgeturi și atingeți „Contacte”.
Contactați Iphone Widget Single
 1. Există trei tipuri de widget-uri din care puteți alege: un singur contact, patru contacte și opt persoane de contact. Dacă doriți să adăugați un singur contact pe ecranul dvs. de pornire, atingeți butonul „Adăugați widget” de sub primul widget. Widgetul va fi adăugat la ecranul de pornire cu un contact sugerat automat.
Contactați Iphone Widget Add
 1. Pentru a schimba contactul, atingeți widgetul nou adăugat dacă pictogramele încă tremură, apoi atingeți contactul existent care apare și selectați contactul nou pe care doriți să îl adăugați pe ecranul de pornire.
Contactați Iphone Widget Change
 1. Ca alternativă, atingeți și mențineți apăsat widgetul de contact și selectați „Editați widgetul”, apoi atingeți contactul și înlocuiți-l cu un contact nou la alegere.
Contactați Iphone Widget Edit

În mod similar, puteți adăuga un widget cu patru sau opt contacte pe ecranul de pornire.

Utilizarea aplicației de comenzi rapide (iPhone)

Metoda anterioară are un dezavantaj: va deschide mai întâi contactul. Dacă doriți să apelați direct persoana de pe ecranul de pornire al iPhone-ului dvs., trebuie să creați o comandă rapidă folosind aplicația Apple Shortcuts.

 1. Instalați și deschideți Comenzi rapide aplicația pe iPhone.
 2. Atingeți pictograma „+” din partea de sus a ecranului Toate comenzile rapide, adică fila „Comenzile mele rapide”.
 3. Dați un nume comenzii rapide în câmpul „Shortcut Name”.
Contactează Iphone Shortcut Create
 1. Atingeți butonul „Adăugați o acțiune”, apoi căutați „Apel” în bara de căutare.
Contactați Comanda rapidă Iphone Adăugați o acțiune
 1. Atinge pictograma „+” de lângă Apel. Ecranul de comenzi rapide se deschide din nou. Atingeți eticheta substituent „Contact” și selectați contactul a cărui comandă rapidă doriți să o creați.
Contact Selectare scurtătură Iphone
 1. Cu contactul selectat, atingeți pictograma cu trei bare din partea de sus și selectați „Adăugați la ecranul de pornire”.
Contact Comandă rapidă Iphone Adăugați la ecranul de pornire
 1. Atingeți pictograma ecranului de pornire pe următorul ecran pentru a schimba pictograma comenzii rapide. În cele din urmă, apăsați butonul „Adăugați” din dreapta sus pentru a plasa comanda rapidă de contact pe ecranul de pornire al iPhone-ului.
Contact Comandă rapidă Iphone Adăugați la ecranul de pornire Confirmați

întrebări frecvente

Ce ar trebui să fac dacă întâmpin probleme la adăugarea unei persoane de contact pe ecranul de start?

Dacă nu puteți adăuga o persoană de contact pe ecranul de pornire al telefonului, reporniți telefonul. Apoi, goliți memoria cache a aplicației Contacte pe Android. Pe iPhone, recreați widgetul sau comanda rapidă. De asemenea, puteți încerca să utilizați un alt tip de widget. De asemenea, asigurați-vă că persoana de contact are un număr în el, mai ales dacă încercați să adăugați o comandă rapidă pentru apelare directă.

Cum pot elimina un contact de pe ecranul de start?

Atingeți și mențineți apăsată comanda rapidă de contact sau widget-ul de pe ecranul de start până când apare un meniu. Atingeți „Eliminați” sau „Ștergeți” pentru a șterge contactul de pe ecranul de start fără a afecta contactul real din aplicația Contacte.

Cum pot adăuga o comandă rapidă de contact la Vizualizarea astăzi pe iPhone?

Atingeți și mențineți apăsat un spațiu gol de pe ecranul de pornire al iPhone-ului până când pictogramele încep să tremure, apoi glisați spre dreapta de mai multe ori pe ecranul de pornire până ajungeți la Vizualizarea astăzi. Atingeți pictograma „+” din partea de sus a Vizualizării Azi pentru a deschide ecranul Widgeturi. Derulați în jos și atingeți „Contacte”. Selectați tipul de widget pe care doriți să îl adăugați și alegeți contactul pe care să îl plasați în Vizualizarea astăzi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x