Cum să adăugați un cuprins flotant la postările dvs. WordPress

Cum să adăugați un cuprins flotant la postările dvs. WordPress
⏱️ 4 min read

Toată lumea care a lucrat suficient de mult timp în activitatea furnizorului de conținut online știe că Google iubește povestirile de lungă durată, deoarece oferă utilizatorilor de internet materiale de calitate. Ca urmare, articolele cu mii de cuvinte au devenit obișnuite pe internet. Dar, pe de altă parte, numărul de cititori care sunt pierduți în explorările lor crește, de asemenea.

Un lucru care ar trebui să fie util în navigarea în articolul lung este Cuprinsul (TOC). Din păcate, de cele mai multe ori TOC este setat să stea într-o anumită poziție și va dispărea rapid după ce utilizatorul se deplasează. Ar fi frumos dacă ați putea seta TOC-ul să plutească de-a lungul articolului într-o poziție fixă, astfel încât acesta să fie întotdeauna disponibil.

Dacă sunteți utilizator WordPress, iată cum puteți adăuga un cuprins flotant la postările dvs. WordPress.

Adăugarea cuprinsului

Primul pas este să introduceți TOC. Un plugin TOC recomandat este Cuprins Plus. Acest plugin va genera automat TOC pe baza titlurilor articolului dvs.

După instalare și activare, pluginul va fi accesibil în meniul „Setări -> TOC +”. Din setări puteți seta pluginul să apară automat pe anumite tipuri de conținut, să setați numărul minim de antete înainte de a fi activat, utilizați coduri scurte pentru a-l activa / dezactiva și pentru a-l insera într-o anumită poziție a postării / paginii și multe altele personalizări.

toc-mte-toc-settings

Pentru a afișa TOC în bara laterală, accesați „Aspect -> Widgeturi”, apoi glisați și fixați widgetul „TOC +” în zona widgetului Barei laterale. Faceți clic pe Salvare și ați terminat.

toc-mte-sidebar

TOC va apărea pe bara laterală a tuturor postărilor și paginilor care îndeplinesc criteriile.

toc-mte-rezultatul

Dar, widgetul barei laterale TOC va derula în continuare împreună cu articolul. Pentru a-l face să rămână, să continuăm în acest tutorial.

A face ca cuprinsul să se lipească

Pentru a ne atinge al doilea obiectiv, avem nevoie de ajutor de la un alt plugin numit Widget fix Q2W3. Faceți călătoria obișnuită pe banda depozitului WordPress, apoi instalați și activați pluginul.

toc-mte-q2w3-install

Această setare pentru plugin este accesibilă prin meniul „Aspect -> Opțiuni pentru widgeturi fixe”, dar majoritatea utilizatorilor nu trebuie să se ocupe de ele.

Utilizarea pluginului este simplă. Reveniți la „Aspect -> Widgeturi” și selectați widgetul pe care doriți să-l fixați pe bara laterală. Din moment ce vrem să facem widgetul TOC + să plutească de-a lungul derulării într-o poziție fixă ​​pe bara laterală, selectați-l.

Veți observa că apare o nouă casetă de selectare chiar deasupra butonului Salvare numit widget Fix. Bifați pur și simplu această casetă și veți avea un cuprins fix.

toc-mte-fixed-widget

Iar caracteristica nu se limitează la Cuprins Plus. Puteți utiliza pluginul Q2W3 pentru a face ca orice widget să rămână vizibil pe bara laterală.

Acum puteți accesa pagina sau postarea care are widgetul TOC al barei laterale și vă puteți admira munca. Dacă vreodată trebuie să îl dezactivați, reveniți la meniul „Aspect -> Widgeturi” și debifați caseta.

Câteva sfaturi

În timp ce masterii CSS pot profita de caracteristica de personalizare a stilului TOC + pentru a-și modifica aspectul în funcție de preferințele lor, majoritatea utilizatorilor vor folosi doar pluginul din cutie. Înseamnă că afișajul TOC va fi puternic influențat de tema pe care o folosiți.

Am reușit să testez combinația TOC + și Q2W3 cu mai multe teme și iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a obține rezultatul maxim.

Mai întâi, puneți widgetul TOC + fix în partea de jos a barei laterale sub celelalte widget-uri, astfel încât să nu treacă peste un alt widget când derulați. Întrucât widgetul are un fundal transparent (cel puțin în temele cu care am testat-o), examinarea a două widget-uri transparente diferite stivuite una peste alta nu este o priveliște frumoasă, mai ales dacă unul se mișcă și celălalt nu.

În al doilea rând, utilizați cât mai puține widget-uri pe bara laterală. În acest fel, widget-ul TOC + va fi vizibil înainte de plierea paginii, apoi va derula în sus cu pagina până când ajunge la pagina de sus și rămâne acolo.

Un alt avantaj al utilizării unei bare laterale fixe este că vizitatorul dvs. nu va avea niciodată zona goală care apare de obicei atunci când a parcurs în jos pagina.

Încercați combinația și spuneți-ne ce credeți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x