Cum să adăugați un filigran în documentele dvs. Word

Cum să adăugați un filigran în documentele dvs. Word
⏱️ 4 min read

Dacă folosiți des Word, probabil că ați văzut sau ați primit un document cu cuvintele „Nu copiați” sau „Confidențial” tipărite ușor în fundalul unui document. Acesta este un filigran, care este un text sau o imagine care apare în spatele conținutului unui document.

De obicei, un filigran va stabili constrângerile unui document sau va identifica o companie. Adăugarea unui filigran într-un document Word este un proces ușor și direct. În această postare veți afla cum să adăugați un filigran în documentele dvs. Word.

Casa de la Sibiel | De la structur...
Casa de la Sibiel | De la structură la finisaje

De ce aș vrea să fac filigran un document Word?

Adăugarea unui filigran la documentele dvs. poate fi foarte utilă, mai ales atunci când doriți să comunicați natura afacerii dvs. Mulți oameni adaugă un filigran pentru a menține unicitatea unui document. În unele cazuri, un filigran poate fi necesar din motive de securitate sau legale.

De asemenea, puteți marca un filigran cu logo-ul companiei dvs. pentru a spori vizibilitatea mărcii dvs. Uneori este posibil să doriți un răspuns urgent al clienților cu privire la o factură sau o interogare. În astfel de cazuri, trimiterea unui e-mail cu un document marcat ca „Urgent” vă poate ajuta să transmiteți mai bine mesajul dvs.

De asemenea, atunci când partajați un document online, există șansa ca conținutul acestuia să fie duplicat (furat) sau să fie compromisă credibilitatea acestuia. Marcarea documentului ca „Nu copiați” sau adăugarea siglei companiei dvs. vă poate ajuta să păstrați originalitatea muncii dvs. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să împiedicați utilizarea muncii dvs. în scopuri comerciale fără consimțământul dvs.

Cum să adăugați un filigran în documentele dvs. Word

Pentru a adăuga un filigran text într-un document Word, pur și simplu urmați pașii de mai jos. Rețineți că puteți adăuga un filigran la un document nou sau existent. În acest post vom adăuga un filigran la un document existent.

1. Deschideți un document Word existent și asigurați-vă că vizualizarea este setată la „Print Layout” sau „Full-Screen Reading”. Nu veți putea seta un filigran dacă vizualizarea este setată la „Aspect web” sau „Vizualizare contur”.

2. Faceți clic pe fila „Aspect pagină”, apoi navigați la secțiunea „Grup de fundal pagină” și faceți clic pe butonul „Filigran”.

adăugați-un-filigran-la-un-format-document-word

Aceasta va deschide o galerie de filigrane text predefinite, cum ar fi Confidențial, Nu copiați, Proiect și Urgent – toate în diferite stiluri. Veți găsi mai multe dacă derulați în jos.

adăugați un filigran la un eșantion de documente Word

3. Faceți clic pe filigranul dorit pentru a-l adăuga în documentul Word. Filigranul selectat va apărea acum pe documentul dvs. în alinierea preferată.

Cum să adăugați un filigran personalizat în documentul dvs. Word

Uneori poate doriți să setați o imagine sau sigla unei companii ca filigran. De asemenea, vă recomandăm să creați un text unic, altul decât textele predefinite furnizate de Word. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos.

1. Faceți clic pe opțiunea „Filigran personalizat” din partea de jos a meniului filigran.

adăugați-un-filigran-la-un-document-word-filigran-personalizat

2. Aceasta va deschide caseta de dialog „Printed Watermark”. Aici veți găsi multe opțiuni pentru personalizarea filigranului.

adăugați-un-filigran-la-un-document-word-filigran-tipărit

3. Dacă doriți să adăugați un filigran de text unic, faceți clic pe butonul radio „Text Watermark” și introduceți textele dorite în caseta „Text” așa cum este ilustrat mai sus. De asemenea, puteți schimba culoarea, dimensiunea și fontul filigranului dvs. pentru a se potrivi stilului și preferințelor dvs. Există, de asemenea, un buton semitransparent pe care îl puteți verifica pentru a face filigranul să pară plictisitor sau slab.

4. Dacă doriți să adăugați sigla companiei ca filigran, faceți clic pe butonul „Picture Watermark”, apoi faceți clic pe „Selectați imagine”, iar sistemul vă va direcționa către galeria dvs. pentru a selecta imaginea dorită.

adăugați un filigran personalizat la documentul dvs. Word

5. Selectați imaginea dorită, apoi faceți clic pe butonul „Insert”. Veți fi readus în caseta de dialog „Filigran tipărit”. În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Aplicați” pentru a aplica modificările. Acum ar trebui să puteți vedea un filigran personalizat pe document.

Încheierea

Adăugarea unui filigran în documentele Word nu numai că vă permite să vă exercitați un control deplin asupra conținutului, dar vă permite, de asemenea, să prezentați un nivel mai înalt de profesionalism. Urmând acest ghid, ar trebui să puteți adăuga filigranele încorporate și personalizate în documentele dvs. Word. Dacă aveți probleme, asigurați-vă că ne anunțați și vă vom ajuta cu plăcere.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x