Cum să afișați calea curentă în Finder pe Mac

Cum să afișați calea curentă în Finder pe Mac

Adesea, în timp ce lucrați cu fișierele de pe computerul dvs. Mac, poate fi necesar să vedeți calea directorului curent. Ar putea exista diverse motive pentru care doriți să faceți acest lucru; poate doriți să lucrați cu directorul curent folosind Terminal și aveți nevoie de calea completă sau poate cineva vrea doar să știe calea unui anumit fișier de pe Mac-ul dvs., astfel încât acesta să poată accesa.

În mod implicit, aplicația Finder de pe Mac nu afișează calea completă în bara de titlu. Tot ce vedeți acolo este numele folderului în care vă aflați. Cu toate acestea, aveți o modalitate de a schimba bara de titlu de la afișarea numelui folderului la afișarea căii complete a directorului.

Iată cum.

Se afișează calea curentă în Finder

1. Deschideți o fereastră Finder pe Mac. Puteți face acest lucru deschizând orice folder și acesta se va lansa în aplicația Finder.

2. După ce se deschide o fereastră Finder, faceți clic pe „View” din partea de sus și apoi selectați „Show Path Bar”.

3. De îndată ce faceți clic pe opțiunea din pasul de mai sus, veți vedea calea directorului curent în bara din partea de jos a ferestrei Finder. Vă oferă calea completă către locul în care vă aflați în prezent pe mașină.

În cazul meu, sunt afișate foldere imbricate, deoarece sunt într-un folder care se află într-un alt folder și așa mai departe.

finderpath-bar

4. Dacă bara respectivă nu este modul în care ați dori să vedeți căile din ferestrele Finder, aveți o altă opțiune de încercat. Faceți clic pe Launchpad în docul dvs., căutați și faceți clic pe „Terminal” și se va lansa pentru dvs.

finderpath-terminal

5. Tastați următoarea comandă în Terminal și apăsați Enter. Va face ca bara de titlu din ferestrele Finder să afișeze calea completă a directorului curent în care vă aflați.

finderpath-enable

6. Odată ce comanda a fost executată, veți vedea că bara de titlu din fereastra Finder afișează acum calea completă a directorului. Nu numai că arată numele folderului, ci și unde vă aflați de fapt pe mașină.

finderpath-titlebar

7. Dacă vreți vreodată să reveniți la valorile implicite și doriți ca Finder să afișeze doar numele folderului, puteți face acest lucru executând următoarea comandă în Terminal.

finderpath-disable

8. Acum ar trebui să reveniți la setările implicite.

Concluzie

Dacă de multe ori aveți nevoie de căi complete către directoarele de pe Mac, puteți utiliza metoda de mai sus pentru a vedea căile complete ale fiecărui director la care accesați.

Scroll to Top