Cum să aflați ce aplicații au acces la locația dvs. în Android

Cum să aflați ce aplicații au acces la locația dvs. în Android
⏱️ 3 min read

În timp ce instalați aplicații, este obișnuit să întâlniți aplicații care solicită permisiunea de a accesa locația dvs. Deseori dai permisiunea fără să te gândești cu adevărat, pentru că ai nevoie de o aplicație instalată pe Android. Pentru anumite aplicații, cum ar fi Google Maps, este perfect să aibă permisiuni de localizare. Cu toate acestea, există multe aplicații care nu au niciun motiv pentru a cunoaște locația dvs., cum ar fi o aplicație caculator.

În acest articol vă vom arăta cum puteți afla ce aplicații de pe telefonul dvs. Android au permisiunea de acces la locație și cum le puteți dezactiva permisiunea de localizare.

Cum să verificați aplicațiile cu permisiunea de localizare

Rețineți că acești pași funcționează perfect pe versiunile Android 6.0 – 8.0.0. De asemenea, vor fi similare și în alte versiuni de Android.

Pentru a verifica aplicațiile cu permisiunea de localizare, urmați acești câțiva pași:

1. Accesați Setări pe telefonul dvs. Android.

2. Faceți clic pe meniul Aplicații. Acest lucru deschide o listă de aplicații instalate pe dispozitivul dvs. mobil.

3. Faceți clic pe semnul meniului (cele trei puncte din colțul din stânga sus) și selectați opțiunea „Permisiuni aplicație”. Acest lucru deschide un nou ecran cu toate permisiunile diferite care sunt disponibile și utilizate pe dispozitivul dvs.

android-location-permision-app-permissions

4. Faceți clic pe „Locație”. Aceasta va deschide toate aplicațiile care ar putea necesita acces la locație pe dispozitivul dvs. mobil.

android-location-permision-location

În fața fiecărei aplicații va fi un comutator care este fie activat, fie dezactivat. Pentru aplicațiile cu acces la locația dvs., comutatorul va fi activat (albastru) și dezactivat (gri) pentru aplicațiile fără acces la locația dvs.

android-location-permision-location-permissions

5. Derulați în jos lista și activați sau dezactivați accesul la locația dvs.

Utilizarea aplicațiilor

Deși acest lucru pare un proces destul de simplu, există câteva aplicații terțe care ar putea ajuta la controlul permisiunii de localizare pe dispozitivele dvs. Android. Una dintre aceste aplicații este Operații de aplicații. Trebuie să rețineți că această aplicație vă va cere să vă conectați dispozitivul mai întâi. Dacă nu aveți un dispozitiv înrădăcinat, cel mai bun pariu va fi să parcurgeți setările Android, așa cum s-a explicat mai sus.

Învelire

Există o mulțime de permisiuni pe care aplicațiile le pot necesita în timpul instalării. Permisiunile pe care le acordați vor depinde de dvs. și, de obicei, ar trebui să fie guvernate de cât de mult puteți avea încredere în aplicație. De regulă, vă recomandăm să vă luați timp pentru a studia ce permisiuni solicită aplicația în timpul instalării, mai degrabă decât să confirmați fără a fi 100% sigur de ceea ce sunteți de acord.

Pentru aplicațiile cu permisiune de localizare și orice fel de cerere de permisiune, asigurați-vă că puteți conecta în mod rezonabil permisiunea pe care o solicită la o funcție pe care o realizează. În acest fel, veți fi siguri că acordați acces doar pentru funcțiile esențiale pentru performanța optimă a aplicațiilor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x