Cum să aleg ce criptomonedă să fie a mea

Cum să aleg ce criptomonedă să fie a mea
⏱️ 3 min read

Având atât de multe criptomonede disponibile și altele noi care apar în permanență, nu este ușor să alegi care să fie a mea. Iată câteva sfaturi care vă arată cum să alegeți ce monede sunt cele mai profitabile pentru mine în cazul dvs. particular.

1. Hardware-ul dvs. pentru minerit vă limitează alegerea

S-ar putea să existe mii de criptomonede acolo, dar nu le puteți exploata pe toate. Una dintre marile limitări este hardware-ul dvs. Evident, nu puteți extrage moneda pentru care hardware-ul dvs. nu este potrivit. De exemplu, dacă aveți un miner ASIC, atunci nu aveți prea multe de ales, deoarece acestea pot extrage doar una sau câteva monede.

Dacă aveți GPU-uri, chiar dacă sunt de nivel înalt, pentru multe monede precum Bitcoin, nu puteți concura cu ASIC-urile. De asemenea, carduri diferite sunt mai bune pentru diferite valute, deci este posibil să doriți să verificați ce funcționează pentru alți mineri cu același brand și model de GPU.

2. Dificultate vs. Blocare Premiu vs. Preț de piață

Există câțiva factori care determină profitabilitatea exploatării unei anumite valute. Unii dintre acești factori sunt dificultatea, atribuirea blocurilor, hashrate de rețea, hashrate dvs. și, desigur, prețul pieței. Practic, cu cât dificultatea și hashratul rețelei sunt mai mari, cu atât este mai puțin profitabilă obținerea unei monede, chiar dacă recompensa bloc și hashratul dvs. sunt mari.

Trebuie să luați în calcul și costurile cu energia electrică. Dacă energia electrică este ieftină (cum ar fi sub 0,10 USD sau mai puțin) sau gratuită, atunci multe alte monede sunt profitabile pentru mine. Cu prețul ridicat al energiei electrice, chiar și cele mai profitabile monede tind să te câștige aproape de nimic.

3. Utilizați un calculator online

Cu greu vei fi dispus să faci calcule de rentabilitate pe cont propriu. De fapt, nu trebuie, deoarece există calculatoare online pe care le puteți folosi în acest scop. Unul dintre cele mai bune calculatoare online este WhatToMine. Cu aceasta puteți calcula profitabilitatea a aproape orice monedă imaginabilă. Cu toate acestea, nu luați rezultatele prea literal – acestea sunt doar estimări pentru a vă face o idee, nu predicții precise. Și, după cum arată experiența mea, profiturile reale pot varia drastic față de ceea ce spune calculatorul.

4. Alegeți piscina potrivită

Chiar dacă calculatoarele de rentabilitate vă oferă estimări uluitoare despre profiturile pe care le puteți obține teoretic dintr-o anumită monedă, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple dacă nu alegeți cel mai bun fond.

5. Închiriați echipamentul dvs. minier

În ultimă instanță, dacă sunteți prea leneși pentru a monitoriza în permanență ce monedă este cea mai profitabilă pentru mine acum, puteți lua în considerare închirierea echipamentelor miniere. Există câteva site-uri, cum ar fi frumos sau MiningRigRentals, unde vă puteți lista echipamentele. Este aproape sigur că închirierea nu va fi la fel de profitabilă ca exploatarea directă, dar dacă bătăile de cap devin mult prea mari pentru dvs., închirierea este totuși mai bună decât a nu folosi echipamentul pentru care ați plătit.

alege-crypto-02-nicehash

Criptarea minieră poate fi profitabilă, dar pentru a o face o sursă tangibilă de venit, aveți nevoie de echipamente puternice. Dacă doriți să-l faceți doar pentru distracție, îl puteți face chiar și cu un GPU low-end. Dacă alegeți moneda potrivită, puteți câștiga câțiva dolari pe lună, ceea ce nu este sigur o sumă uluitoare, dar fiorul merită. Dacă descoperi că îți place mineritul, poți oricând să investești pas cu pas în echipamente mai puternice și, în cele din urmă, poți chiar să-ți câștigi existența ca miner criptografic.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x