de Rachael Ray

Cum să alegeți CMS potrivit pe baza acestor caracteristici importante

Un sistem de management al conținutului (CMS) este o aplicație bazată pe web. Mai mulți utilizatori cu niveluri de acces diferite pot opera datele, precum și modifica conținutul unui site web / proiect sau al unei aplicații de internet.

Cum sa alegeti CMS potrivit pe baza acestor caracteristici importante
Caracteristici importante pe care ar trebui să le aibă CMS

Daca esti dezvoltarea unui nou site web, un sistem de gestionare a conținutului este cel mai bun pariu, deoarece veți avea control deplin asupra conținutului și a vânzărilor de produse. Cel mai mare avantaj este că puteți gestiona întreaga strategie de marketing pe internet sub un singur acoperiș.

Un CMS vă permite să administrați și să atribuiți niveluri diferite de permisiune de acces utilizatorilor. Când alegeți un CMS, trebuie să aveți în vedere două lucruri:

  • Descoperiți-vă părțile interesate
  • Dați prioritate cerințelor acestora.

Acum, hotărând asupra unui Platforma CMS este asemănător cu achiziționarea unui nou smartphone.

Te întrebi cum?

Lasă-mă să explic.

Alegerea CMS potrivită pentru dvs. și echipa dvs.

Când vă așezați pentru a cumpăra un smartphone nou, numărul mare de opțiuni disponibile vă va deranja mintea. Același lucru este cazul cu CMS. Numărul de platforme dintre care puteți alege este uluitor.

Pe de o parte, există platformele populare și cunoscute precum WordPress, Joomla și Drupal. Și, pe de altă parte, există în jur de 1000–2000 de sisteme de gestionare a conținutului web open source, din care puteți alege.

Fiecare CMS va avea propriul set de caracteristici de oferit. Unele platforme pot oferi toate funcțiile necesare de care aveți nevoie, în timp ce altele ar putea oferi o experiență intuitivă de neegalat. Deci, devine confuz cu privire la caracteristicile care sunt cruciale, deoarece există multe caracteristici de bază comune tuturor platformelor CMS.

Iată un câteva caracteristici de bază pe care ar trebui să le luați în considerare în timp ce alegeți o platformă CMS. Acestea sunt în mare parte comune pe toate platformele:

  • Platforma ar trebui să fie fermă și convenabilă
  • Ar trebui să aibă o navigare ușoară
  • Platforma ar trebui să fie flexibilă
  • Costul întreținerii șantierului nu ar trebui să fie foarte mare
  • Platforma ar trebui să aibă un proces de creație simplificat

În afară de aceste caracteristici de bază, există trei caracteristici foarte importante pe care ar trebui să le aibă CMS. Să le aruncăm o privire mai detaliată:

1) Un API deschis

API este termenul cel mai frecvent utilizat atunci când vine vorba de CMS. Toată lumea, de la Mark Zuckerberg până la dezvoltatorul de alături, vorbește despre API-uri. Ce face din API o caracteristică crucială?

O interfață de programare a aplicațiilor (API) este un software intermediar care promovează schimbul de date între două sisteme, astfel încât acestea să poată interacționa și partaja date cu ușurință.

Un CMS cu un API deschis vă permite să creați un site web și să creați aplicații care sunt detașate de instrumentele lor de gestionare a conținutului și care sunt integrate prin API. Acest lucru vă oferă avantajul de a utiliza instrumentele front-end. De asemenea, veți putea integra un CMS personalizat cu alte sisteme externe și interne, fără efort. Este viabil din punct de vedere comercial și economisește foarte mult timp.

2) Plugin-uri scoase din cutie

Pluginurile vă permit să personalizați atributele site-ului dvs. web fără efort și ușor.

Ele ajută la îmbunătățirea scalabilității și funcționalității site-ului web.

Căutați o platformă CMS care are instrumente SEO încorporate. Cu acestea, puteți optimiza pagina atât pentru cititori, cât și pentru motorul de căutare. A avea plugin-uri SEO vă va ajuta să adăugați titluri de pagină, să introduceți descrieri de metadate și, de asemenea, vă va ajuta să respectați liniile directoare de accesibilitate. De asemenea, va ajuta la prevenirea conținutului duplicat.

De asemenea, atunci când decideți o platformă, asigurați-vă că alegeți o platformă care oferă widget-uri pentru rețele sociale și instrumente de marketing online. Acest lucru vă va facilita adăugarea de butoane de partajare a rețelelor sociale pe orice piesă sau pagină din conținutul dvs.

Pluginurile vă permit, de asemenea, să integrați sistemele ERP (Enterprise Resource Planner) și CRM (Customer Relationship Management). Asigurați-vă că platforma aleasă are astfel de pluginuri.

WordPress ca platformă CMS oferă zeci de pluginuri. De asemenea, este cea mai preferată platformă și există o cerere imensă pentru dezvoltarea site-ului web WordPress pe piață. Pentru a obține cel mai bun serviciu pentru nevoile dvs. de dezvoltare web, puteți angaja unul dintre companii de dezvoltare WordPress de top.

3) Independența proiectării

În cele din urmă, platforma pe care o alegeți ar trebui să fie suficient de deschisă pentru a permite modificări ale designului și aspectului. Un design personalizat va avea un impact imens asupra utilizatorului și astfel îi va face să rămână mai mult pe pagină. Platforma ar trebui să ofere, de asemenea, flexibilitate pentru a personaliza interfața, astfel încât să puteți crea cea mai bună experiență pentru gestionarea conținutului. Platforma nu ar trebui să vă impună șabloanele. Mai degrabă ar trebui să fie suficient de flexibil pentru a permite personalizarea.

Platforma CMS ar trebui să vă ofere autoritatea de a aduce modificări șabloanelor, astfel încât să vă puteți face conținutul să iasă în evidență. De asemenea, vă permite să puneți în evidență anumite aspecte de pe pagina dvs. pe care ați putea dori să le evidențiați.

CMS ar trebui să vă ofere libertatea de a modifica și re-încadra câteva aspecte, astfel încât să fie în conformitate cu nevoile și cerințele dvs.

De asemenea, dacă aveți un design personalizat, veți încuraja clientul să navigheze prin conținutul dvs. și să rămână pe pagină, mai degrabă decât să îl răsfoiască.

În concluzie

Acum, că știți ce caracteristici trebuie să aveți în vedere, puteți să vă așezați pe platforma CMS dorită și să eliminați restul.

La urma urmei, un bun sistem de gestionare a conținutului este o platformă care este capabilă să încorporeze toate nevoile și cerințele afacerii dvs. și să minimizeze limitările pe cât posibil.

Fie că este vorba de cerințe de microdate sau de șabloane ușor de utilizat, CMS-ul dvs. ar trebui să aibă aceste caracteristici importante discutate mai sus, astfel încât afacerea dvs. să poată oferi o experiență digitală perfectă tuturor clienților dvs.