Cum să alegeți GPU-ul preferat pentru o aplicație în Windows 10

Cum să alegeți GPU-ul preferat pentru o aplicație în Windows 10
⏱️ 3 min read

Majoritatea computerelor de astăzi sunt livrate cu mai multe GPU sub capotă – unul atașat la placa de bază a PC-ului și celălalt, un GPU independent. În Windows 10, puteți alege acum ce GPU să utilizați pentru a rula anumite aplicații.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce este important să vă alegeți GPU-ul

Lucrul despre GPU este că necesită multă energie pentru al menține funcționând sub capotă.

Și asta nu este tot.

Pentru jucători, GPU-ul rămâne activ după joc; asta reprezintă aproximativ 100% din activitatea suplimentară de captare a energiei. Chiar dacă nu vă îngrijorează schimbările climatice, ar trebui să vă pese de facturile la energie.

Pentru utilizatorii de Windows 10, Microsoft a oferit o funcție utilă pentru gestionarea acestei probleme.

Windows Advanced GPU Settings

Datorită sistemului avansat de gestionare a GPU-ului din aplicația de setări Windows, puteți gestiona acum cum și când sistemul ar trebui să utilizeze plăcile dvs. grafice dedicate.

Dacă majoritatea activităților dvs. zilnice pe computerul dvs. sunt sarcini simple, cum ar fi prin e-mail, chat și utilizarea internetului, puteți delega aceste sarcini pe placa grafică integrată a computerului. Pentru aplicații cu intensitate grafică mai mare, cum ar fi jocuri, editoare de imagini / video etc., puteți atribui GPU-ul dedicat pentru a face față acestor sarcini.

1. Deschideți aplicația Setări făcând clic pe pictograma Căutare și tastând „Setări”.

alege-gpu-windows-10-settings-app-search

2. Accesați „Sistem”.

alege-gpu-windows-10-settings-app-system

3. Alegeți „Afișare”.

alege-gpu-windows-10-settings-app-display

4. Derulați până în partea de jos a acestei noi pagini și căutați „Setări avansate pentru grafică”.

alege-gpu-windows-10-display-settings

Se va deschide o altă pagină cu câteva opțiuni. Aici faceți toate lucrurile grele.

5. Setați tipul aplicației. Tipul aplicației aici poate fi „Aplicație universală” sau „Aplicație clasică”. Din motive de claritate, aplicațiile universale se referă la aplicațiile pe care le-ați descărcat din magazinul oficial Windows. Aplicațiile clasice se referă la alte aplicații instalate care nu sunt listate în magazinul Windows.

6. Alegeți „Aplicație universală” sau „Aplicație clasică”, așa cum se aplică dvs.

alege-gpu-windows-10-display-classic-app

7. Faceți clic pe „Răsfoire” pentru a alege aplicația specifică pentru care doriți să utilizați un GPU, apoi selectați aplicația.

alege-gpu-windows-10-alege-aplicația

8. Acum faceți clic pe „Opțiuni”. Apare o cutie mică cu trei opțiuni.

alege-gpu-windows-10-alege-aplicația-preferință

  • Defectiune de sistem: GPU-ul implicit pentru toate computerele este GPU-ul integrat livrat împreună cu placa de bază.
  • Economisire de energie: GPU-ul care folosește cea mai mică energie de pe computer. De asemenea, placa grafică integrată.
  • Performanta ridicata: GPU cu cea mai mare capacitate conectată la computer. Înseamnă GPU-urile discrete și externe pe care le utilizați pe computer.

Reguli de selecție

De regulă, nu rulați programe cu setări sub-optime. Doriți să urmați acest ghid în timp ce alegeți GPU-ul preferat pe Windows 10 pentru aplicațiile dvs.

  • Setați programele cu intensitate grafică la „Performanță înaltă”. Aceasta include software-ul dvs. de editare foto și video, precum și jocuri, mașini virtuale (VM) și software CAD.
  • Setați alte aplicații simple pentru a economisi energie sau lăsați-le pentru a păstra setările implicite ale sistemului. Acest aranjament direcționează automat activitățile computerului dvs. către GPU integrat.

Închideți aplicația Setări când ați terminat. Puteți modifica oricând aceste setări după bunul plac.

Încheierea

Alegerea GPU-ului preferat pe Windows 10 este o modalitate strălucită de a gestiona procesele computerului. Trebuie să puneți mai puțină presiune pe GPU și să economisiți câțiva dolari suplimentari pe facturile de utilități în același timp.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x