de Colin Smith

Cum să alegeți un program de diplomă în informatică

Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
Fiecare înregistrare reprezintă un program de diplomă în informatică la dispoziția dvs. Mult noroc! Fotografie de Anthony Martino pe Unsplash

Îmi amintesc că am parcurs nenumăratele programe de informatică online și m-am simțit puțin pierdut din ceea ce ar trebui să caut. Am ajuns să aleg gradul pe care simțeam că îl pot termina cel mai repede. Diploma ar fi trebuit să fie un program de 2 ani, dar asta a fost într-adevăr doar momeală. Nu a fost fezabil să termin programul în 2 ani și am ajuns să-l termin în 3. Și acest lucru a fost posibil doar pentru că programul era un program post-bacc, ceea ce înseamnă că trebuia să ai deja o altă diplomă pentru a te înscrie.

Privind în urmă, ar fi trebuit să am în vedere o țintă specifică. Am avut un obiectiv foarte larg care era să obțin un loc de muncă cât mai curând posibil. Programul pe care l-am ales a funcționat deoarece a fost scurt și mi-a permis să obțin un loc de muncă în 2 ani. Dar după ce am primit primul loc de muncă, mi-am dat seama pentru care companie ați lucrat era importantă.

Diploma ar fi trebuit să fie un program de 2 ani, dar asta a fost într-adevăr doar momeală.

Acum lucrez la o companie de înaltă tehnologie și am lucrat aici de aproximativ 2 ani. Dar mi-aș dori să fi putut începe la această companie direct după absolvire. Filozofia mea este că ar trebui să tragi întotdeauna spre vârf. Dacă ajungeți să nu vă placă mediul unei companii de top tehnologie, atunci numele acelei companii vă va permite să vă mutați la orice altă companie. Vă oferă credibilitate și libertate de a lucra acolo unde doriți.

Așa că voi scrie acest articol din această perspectivă. Vă voi oferi lucruri concrete de căutat atunci când alegeți o diplomă, astfel încât să puteți lucra la compania dvs. țintă.

1611325148 529 Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
De ce să-ți creezi propria cale când alții au făcut-o înainte de tine? Nu reinventați roata. Fotografie de alexander milo pe Unsplash

Studiază oamenii care lucrează acolo unde vrei să lucrezi

Dacă doriți să lucrați undeva, imitați oamenii care lucrează deja acolo. Este la fel de simplu ca asta. Au fost angajați pentru un motiv. S-ar putea să vă întrebați cum să emulați oameni care lucrează acolo unde doriți să lucrați. Primul pas este căutarea companiei pentru care doriți să lucrați pe LinkedIn.

LinkedIn este o resursă incredibil de valoroasă. Există o grămadă de informații gratuite pe LinkedIn. Și tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți pentru a avea acces la acesta. Să începem cu o căutare de bază. Tastați numele companiei pentru care doriți să lucrați în bara de căutare. Accesați profilul LinkedIn al acelei companii și faceți clic pe rândul „Persoane” din partea stângă a paginii.

După ce accesați pagina „Oameni”, veți găsi tot felul de informații valoroase. Puteți vedea statistici agregate despre angajați care includ unde locuiesc, unde au studiat, ce fac, ce au studiat, la ce sunt calificați și cum sunteți conectat pe LinkedIn. Nu pot sublinia suficient acest lucru, acestea sunt informații atât de valoroase.

1611325148 463 Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
Totul este oricum un remix. Nu vă fie frică să-i urmați pe ceilalți. Fotografie de Alex Lehner pe Unsplash

S-ar putea să vă simțiți descurajați când căutați o companie precum Google și vedeți că primele 7 universități la care au studiat sunt Stanford, Berkeley, Carnegie Mellon, USC, MIT și Cornell. Dar nu te supăra! Pentru că dacă te uiți mai aproape de mijloc și de jos, există universități mult mai accesibile.

Chiar sub aceste școli de top se află Universitatea din Washington, care are o rată de acceptare de 53,3% în 2015-2016. Asta vă oferă o bună ocazie de a urma pe urmele celor care au urmat calea înaintea voastră. Să comparăm această rată de acceptare cu unele dintre universitățile pe care le-am enumerat anterior. Rata lui Stanford este cea mai mică, cu 5%, iar cea mai mare fiind Carnegie Mellon, cu 23,7%. Aveți șanse mult mai mari la Universitatea din Washington.

Dar să presupunem că nu vă puteți mișca și că trebuie să rămâneți într-o anumită zonă. M-aș uita la programul de informatică al Universității din Washington și l-aș studia cu atenție. Înțelegeți detaliile, cunoașteți toate cursurile pe care le puteți urma și apoi verificați universitățile din zona dvs. și vedeți dacă au un curriculum similar.

Dacă v-ați epuizat toate opțiunile la nivel local, atunci trebuie să căutați online un program de diplomă. Găsiți cea mai realizabilă universitate din lista universităților la care au studiat oamenii pentru compania dvs. țintă. Apoi găsiți programul de studii online care se apropie cel mai mult de universitatea realizabilă pe care ați ales-o.

1611325149 501 Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
Cu cât devii mai specializat, cu atât vei avea mai puțină concurență. Concentrați-vă pe o nișă și vă veți deosebi de restul. Fotografie de Thanh Tran pe Unsplash

Studiați specializarea de care are nevoie compania dvs. țintă

Această opțiune poate fi un pic mai riscantă din cauza faptului că nevoile unei companii se pot schimba înainte de a vă termina diploma de informatică. Dar este totuși o modalitate bună de a vă restrânge alegerile. Începem din nou cu LinkedIn, dar putem folosi orice instrument de căutare a unui loc de muncă.

Când caut ofertele de locuri de muncă Google, văd o mulțime de dezvoltatori de dispozitive mobile. Acest lucru se poate datora profilului meu LinkedIn și faptului că sunt dezvoltator de telefonie mobilă, dar este clar că poziția este încă în căutare. De asemenea, văd învățarea automată, firmware-ul, ingineria fiabilității site-ului, business intelligence, sistemele de baze de date, imagistica și multe altele.

Priviți toate aceste specializări. Uită-te la cât timp există aceste poziții, ce ar presupune slujba și vezi dacă te interesează. Poți găsi astfel de poziții la multe alte companii de top tech? Atunci ai noroc, deoarece aceste poziții sunt necesare în întreaga industrie. Asta înseamnă că există șanse foarte mari ca aceste posturi să fie în continuare la mare căutare atunci când absolviți.

Învățare automată, firmware, inginerie fiabilitatea site-ului, business intelligence, sisteme de baze de date, imagistică și multe altele.

Citiți articole despre aceste specializări pe Medium. Există o mulțime de articole uimitoare care descriu ceea ce ar presupune zilnic aceste tipuri de poziții. Acest lucru vă va ajuta să faceți alegerea pe ce specializare să vă concentrați.

După ce ați ales specializarea, încercați să găsiți universități care oferă programe în ele. De asemenea, puteți căuta specializarea dvs. pe LinkedIn și puteți vedea unde au studiat oamenii. Acest lucru vă va oferi o mulțime de moduri de a găsi universități care vă oferă specialitatea.

Un ultim lucru pe care l-aș recomanda este să mergi la o întâlnire locală care se concentrează pe specializarea țintă. Dacă vorbești cu oamenii de la întâlnire despre obiectivul tău și despre interesul tău pentru această specializare te va ajuta să înțelegi mai bine domeniul. De asemenea, puteți obține detalii despre locurile de muncă locale și exemple concrete despre cum ar fi viitorul dvs. loc de muncă.

1611325149 410 Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
Cu o bază solidă, veți avea multe opțiuni diferite atunci când absolviți.

Deveniți un generalist solid

Oricât de grozav poate avea o specializare, vine cu riscuri. Cel mai mare risc este că specializarea dvs. nu va mai fi relevantă după absolvire. Acesta ar fi un obstacol major. Șansele acestui lucru nu sunt incredibil de mari, dar uneori este mai bine să greșim din partea prudenței.

Dacă doriți să fiți un generalist solid, trebuie să aveți o anumită flexibilitate în viitoarea dvs. carieră. Dacă aveți un anumit rol în minte după absolvire, atunci nu ar trebui să alegeți această cale.

Trebuie să vă concentrați asupra fundamentelor care se aplică tuturor carierelor în domeniul informaticii. Și trebuie să le faci să fie a doua natură pentru tine. Acest lucru vă va permite să mergeți cu orice cale de carieră.

Oricât de mare ar putea fi o specializare, vine cu riscuri. Cel mai mare risc este că specializarea dvs. nu va mai fi relevantă după absolvire.

Deci, ce universitate ar trebui să alegi dacă vrei să mergi pe această cale? Faptul este că, probabil, ar trebui să alegeți dintr-o listă de top a universităților din țara dvs. pentru informatică. Găsește-l pe cel care se află fie în zona ta, fie oferă un program online. De acolo, spuneți-i clar consilierului că doriți să vă concentrați pe elementele fundamentale ale informaticii. M-aș concentra personal pe cursuri legate de algoritmi și structuri de date.

Această cale este mai dificilă din cauza faptului că trebuie să fii atent la clasele pe care le alegi. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că principiile învățate în clasă pot fi aplicate pe scară largă.

De asemenea, dacă există cursuri sau activități extracurriculare care vizează intervievarea, ar trebui să le urmați. Scopul tău aici este să fii atât de bun la fundament, încât să poți asista la cele mai multe interviuri generaliste. Așadar, adăugarea oricăror cunoștințe sau practici în ceea ce privește interviurile vă va ajuta să vă atingeți obiectivul de a obține un loc de muncă la o companie de top.

1611325150 629 Cum sa alegeti un program de diploma in informatica
Face un pas hotărâtor. Nu ezita prea mult timp. Imagine de skeeze pe Pixabay.

Alege ceea ce se simte bine

Am mai vorbit despre asta, dar nu te lăsa prins de paralizie de analiză. Ceea ce vreau să spun prin aceasta este să vă luați timpul necesar pentru a alege o diplomă în informatică. Dar nu folosiți asta ca o scuză pentru a nu continua studiile. Poate fi foarte ușor să te blochezi și să arunci între diferite alegeri. Nu te lăsa prins în această capcană.

Stabiliți un obiectiv și o țintă specifică pentru ceea ce doriți să realizați cu diploma de informatică. Faceți același lucru cu căutarea programului de diplomă. Stabiliți un termen. Creați o listă de top 5 în nici o ordine. Când vă atingeți termenul limită, faceți o alegere dintre cele mai bune 5. În cele din urmă, diferența probabil că nu va fi oricum între primele 5 oricum. Este important să nu vă blocați în noroi înainte de a începe chiar cursa.

Începând o carieră tehnologică din nimic.

Ce înveți într-o diplomă de informatică de 4 ani?

Alegeți cea mai bună carieră tehnologică pentru dvs. – Dev Ops, inginer mobil, Data Scientist, Manager de proiect și Front End.

Sfaturi pentru primul dvs. interviu tehnologic.

Ar trebui să obțineți o diplomă în informatică?

Rapid vs. Obiectiv-C