Cum să amânați aplicația de pornire în Ubuntu

Cum să amânați aplicația de pornire în Ubuntu
⏱️ 5 min read

Dacă utilizați unele aplicații de fiecare dată când vă conectați la desktop, puteți evita să le rulați manual de fiecare dată adăugându-le în lista de pornire. Cu toate acestea, dacă setați prea multe aplicații pentru a porni automat, datele dvs. de conectare inițiale la desktop vor rămâne semnificative. Toate aplicațiile se vor lupta pentru aceleași resurse în timp ce vor încerca să ajungă la desktop. Din fericire, există o soluție: adăugați o întârziere la pornirea aplicațiilor.

În acest tutorial, vă arătăm cum să întârziați în mod optim aplicațiile de pornire din Ubuntu. Facem acest lucru adăugând un temporizator de întârziere, astfel încât să nu ruleze automat după autentificare. Să vedem cum o puteți face pentru aplicațiile pe care le utilizați.

Casa de la Sibiel | De la structur...
Casa de la Sibiel | De la structură la finisaje

Aplicații de pornire

Unele aplicații sunt utile atunci când sunt întotdeauna disponibile. Cu toate acestea, unele aplicații, în acest caz Plank, nu pornesc automat în mod implicit atunci când vă conectați. Soluția este să o adăugați la lista altor aplicații care pornesc automat ori de câte ori vă conectați la desktop.

Accesați meniul aplicațiilor, căutați aplicația Startup Applications și rulați-o.

Cum să porniți automat aplicațiile în mod optim cu întârziere în Ubuntu Găsiți aplicații de pornire

Dialogul Startup Application Preferences vă va afișa o listă cu toate aplicațiile care se încarcă automat ori de câte ori vă conectați.

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere în fereastra de preferințe a aplicațiilor de pornire Ubuntu

Notă: unele aplicații legate de sistem sunt ascunse în mod implicit în lista Preferințe aplicații de pornire. Cu toate acestea, le ignorăm pentru acest tutorial, deoarece acestea nu afectează ceea ce vrem să facem.

Adăugați o nouă intrare de pornire cu întârziere

Să adăugăm o intrare în lista Preferințe aplicații de pornire pentru o aplicație pe care am dori să o rulăm automat ori de câte ori ne conectăm. În cazul nostru, acesta este lansatorul Plank. Puteți utiliza în schimb orice altă aplicație, cum ar fi Gedit, Blender, Visual Studio Code etc., definind în schimb calea acesteia.

1. Faceți clic pe butonul „Adăugați” din dreapta ferestrei Startup Applications Preferences pentru a crea o intrare nouă. Introduceți un nume pentru acesta în câmpul corespunzător.

Cum să porniți automat aplicațiile în mod optim cu întârziere în intrarea nouă și introducerea numelui în Ubuntu

2. Tastați comanda pentru aplicația pe care doriți să o porniți automat în câmpul Comandă; va trebui să introduceți calea completă pentru cei care nu sunt incluși în variabila de cale implicită. Alternativ, faceți clic pe butonul Răsfoire din dreapta și localizați executabilul acestuia. Pentru Plank, în exemplul nostru, a fost:

Cum să pornim automat aplicațiile cu întârziere în comanda de pornire automată Ubuntu

3. Faceți clic pe „Adăugați”. Aplicația dvs. va porni automat data viitoare când vă conectați la desktop.

4. Editați aceeași intrare. Acum adaugă bash -c "sleep AMOUNT_OF_TIME_IN_SECONDS && înainte de comanda ta. Pentru cazul nostru cu lansatorul Plank și o întârziere de 30 de secunde, ar arăta ca:

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere în întârziere Ubuntu Bash

5. Dacă doriți, adăugați un comentariu care să explice despre ce este vorba despre intrarea dvs. în câmpul Comentariu.

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere în Ubuntu Comentariu adăugat

6. În cele din urmă, faceți clic pe butonul Adăugare din dreapta jos pentru a adăuga intrarea la lista de aplicații de pornire.

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere la intrarea Ubuntu adăugată

6. Deconectați-vă sau reporniți computerul.

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere în deconectarea Ubuntu

7. Aplicația dvs. va porni automat după timpul întârziat.

Cum să porniți automat aplicațiile cu întârziere în aplicația Ubuntu pornită automat

Acesta este modul în care să amânați aplicațiile de pornire în cele mai recente versiuni de Ubuntu. Folosiți o altă abordare pentru pornirea automată a aplicațiilor? De asemenea, puteți afla tastele de comandă rapidă pentru Ubuntu, astfel încât să vă puteți accesa aplicațiile mai rapid.

Legate de:

  • Cum să vă controlați elementele de pornire cu Startup Delayer [Windows]
  • Aceste programe încetinesc pornirea Windows?
  • Cum se utilizează Autoruns pentru a gestiona aplicațiile StartUp în Windows

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x