Cum să amânați sau să întrerupeți actualizarea Windows 10

Cum să amânați sau să întrerupeți actualizarea Windows 10
⏱️ 3 min read

Dacă utilizați Windows 10, atunci veți ști deja că descarcă și instalează toate actualizările, fie că sunt actualizări de caracteristici sau actualizări de securitate în mod automat. Acest lucru vă permite să rămâneți la curent și la cea mai recentă versiune de Windows 10.

Cu toate acestea, vor exista momente în care s-ar putea să doriți să amânați actualizările sau să le întrerupeți în totalitate pentru o anumită perioadă de timp. Pot exista mai multe motive, cum ar fi probleme de compatibilitate, erori și probleme la actualizările Windows, conexiune lentă la internet etc. Indiferent de motiv, cele mai recente actualizări pentru creatori vă permit să amânați sau să întrerupeți actualizările Windows 10. Iată cum.

Notă:

1. Pentru a întrerupe și a amâna actualizările în Windows 10, trebuie să aveți instalat Windows 10 Creators Update. De asemenea, această caracteristică nu este disponibilă pentru utilizatorii Windows 10 Home.

2. Contul dvs. de utilizator ar trebui să aibă drepturi de administrator. La fel ca mine, dacă utilizați un cont de utilizator standard, treceți la contul de administrator pentru a accesa setările discutate mai jos.

Întrerupeți sau amânați actualizările în Windows 10

Pentru a amâna sau întrerupe actualizările, nu trebuie să vă deranjați cu promptul de comandă, PowerShell, Editorul de registry sau Editorul de politici de grup. Tot ce trebuie să faceți este să comutați câteva butoane în aplicația Setări.

Pentru a începe, apăsați „Win + I” pentru a deschide aplicația Windows 10 Settings. Alternativ, puteți deschide și Centrul de acțiune și apoi faceți clic pe opțiunea „Toate setările”.

În aplicația Setări derulați în jos și selectați „Actualizare și securitate”. Aici aveți acces la toate setările de depanare și securitate ale actualizărilor Windows.

pauză-amânare-actualizări-win10-select-update-și-securitate

Aici, selectați „Actualizare Windows” în panoul din stânga și apoi faceți clic pe linkul „Opțiuni avansate” sub Actualizări setări din panoul din dreapta.

pauză-amânare-actualizări-win10-click-on-advanced-options

În secțiunea „Alegeți când sunt instalate actualizările”, veți vedea trei noi opțiuni: Selecție sucursală, Actualizări de funcții și Actualizări de calitate.

Selecția sucursalei: Opțiunea Sucursală curentă vă permite să instalați actualizări Windows care sunt în general instalate de majoritatea oamenilor. Sucursala actuală pentru afaceri este mult mai conservatoare și instalează doar actualizări mult mai atent examinate, o opțiune foarte utilă pentru birou sau pentru școală. În cazul meu, las opțiunea implicită să fie așa cum este.

Actualizări de funcții: Aceste actualizări includ noi caracteristici, capabilități și îmbunătățiri ale Windows. Puteți amâna aceste actualizări până la 365 de zile. Pur și simplu selectați numărul de zile din primul meniu derulant. În cazul meu, am ales să amân aceste actualizări ale caracteristicilor până la 45 de zile. După 45 de zile, aceste actualizări vor fi descărcate și instalate automat.

Actualizări de calitate: Aceste actualizări includ îmbunătățiri de securitate și patch-uri. Ca atare, puteți amâna aceste actualizări doar până la 30 de zile. Doar selectați numărul de zile în care doriți să amânați actualizările. În cazul meu am selectat 10 zile. Cu toate acestea, vă recomand cu tărie să instalați actualizările de securitate cât mai curând posibil.

pauză-amânare-actualizări-win10-set-number-of-dates

Pentru a întrerupe complet actualizările, derulați în jos și comutați butonul din secțiunea „Întrerupeți actualizările”. Această opțiune vă permite să întrerupeți actualizările de până la 35 de zile. Odată întrerupt, trebuie să instalați actualizările întrerupte pentru a utiliza din nou această opțiune.

pauză-amânare-actualizări-win10-turn-on-pauză-actualizări

Asta e tot ce trebuie făcut. Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea opțiunilor de mai sus pentru a întrerupe sau a amâna actualizările în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x