Cum să analizați spațiul pe hard disk cu WinDirStat pe Windows 10

1641944350 Cum sa analizati spatiul pe hard disk cu WinDirStat pe
⌛ Reading Time: 4 minutes

Deși Windows 10 include spațiu de stocare pentru a analiza hard disk-ul și a elibera spațiu, are o anumită limitare, deoarece nu puteți vedea ce fișiere ocupă cel mai mult spațiu și este atunci când WinDirStat (Windows Directory Statistics) este util.

WinDirStat este un instrument gratuit de la terți, care există de mult timp și este un vizualizator de statistici privind utilizarea hard diskului care vă permite să vedeți exact ce fișiere ocupă cel mai mult spațiu pe dispozitiv. Face acest lucru prin scanarea întregii unități și generând un raport ușor de vizualizat cu dimensiunea și locația fiecărui fișier, care sunt informații utile pe care le puteți folosi pentru a curăța spațiu pe Windows 10.

În acest ghid, veți afla pașii pentru utilizarea aplicației WinDirStat pentru a afla ce fișiere completează hard disk-ul pe Windows 10 pentru a lua măsuri în consecință.

Utilizați WinDirStat pentru a analiza ce fișiere ocupă spațiu pe Windows 10

Pentru a înțelege ce ocupă spațiu pe Windows 10, mai întâi trebuie să descărcați și să instalați WinDirStat, apoi să rulați instrumentul.

Avertizare: Acesta este un software terță parte și, deși, este o aplicație nedistructivă și, de obicei, funcționează conform așteptărilor, trebuie să îl utilizați pe propriul risc. Ai fost avertizat.

Instalați WinDirStat pe Windows 10

Pentru a instala WinDirStat pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis WinDirStat pagina de descărcare.

 2. Apasă pe Descarca buton.

  Descărcare WinDirStat

 3. Faceți dublu clic pe windirstatx_x_x_setup.exe fișier pentru a începe instalarea.

 4. Bifați opțiunea pentru a fi de acord cu termenii.

 5. Apasă pe Următorul buton.

 6. Lăsați setările implicite.

 7. Apasă pe Următorul buton.

  Setări de instalare WinDirStat
  Setări de instalare

 8. Apasă pe Instalare buton.

  Instalare WinDirStat Windows 10
  Buton de instalare

 9. Apasă pe Următorul buton.

 10. Ștergeți Rulați WinStart opțiune.

 11. Apasă pe Închide buton.

După ce ați finalizat pașii, puteți utiliza aplicația pentru a scana întreaga unitate și pentru a obține un raport al utilizării curente a hard diskului.

Vedeți fișierele care ocupă spațiu pe Windows 10

Pentru a utiliza WinDirStat pentru a determina ce fișiere ocupă spațiu pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută WinDirStat și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Selectează Unități individuale opțiune.

 4. Selectați unitatea pe care doriți să vedeți ce fișiere ocupă spațiu.

  WinDriStat selectați unitatea
  WinDirStat selectați unitatea de analizat
  Sfat rapid: Deși puteți scana toate unitățile, este recomandat să scanați o singură unitate la un moment dat pentru a minimiza impactul resurselor și pentru a accelera procesul.
 5. Apasă pe O.K buton.

  Notă rapidă: Dacă dispozitivul se epuizează în spațiu, ceea ce face experiența foarte lentă, veți observa că aplicația se va îngheța afișând mesajul „Nu răspunde”, dar, în cele din urmă, se va finaliza cu succes.

După ce finalizați pașii, WinDirStat va scana unitatea și vă va afișa un raport grafic care vă va permite să înțelegeți ce fișiere ocupă cel mai mult spațiu pe hard disk.

Unitatea de scanare WinDirStat
Analiza conducerii

Raportul este împărțit în trei secțiuni principale. În partea din stânga sus, veți vedea o structură de fișiere arborescentă care vă permite să vedeți care folder ocupă cel mai mult spațiu. Puteți detalia pentru a afla fișierul folosind cel mai mult spațiu de pe hard disk.

Raportul de utilizare a unității WinDirStat
Raport de utilizare a stocării

În dreapta sus, puteți vedea ce extensii de fișiere folosesc cel mai mult spațiu.

De asemenea, în partea de jos, veți găsi o vedere grafică cunoscută sub numele de hartă arborescentă care reprezintă fiecare fișier ca dreptunghi. Cu cât este mai mare dreptunghiul, cu atât este mai mare fișierul pe Windows 10. Culoarea fiecărui dreptunghi reprezintă tipul de fișier așa cum se arată în lista de extensii.

Puteți selecta un dreptunghi pentru a afla rapid numele și locația fișierului.

Vedeți fișierul care ocupă spațiu imens pe Windows 10
Vedeți fișierul care ocupă spațiu imens pe Windows 10

Dacă fișierul care utilizează mult spațiu este unul dintre fișierele dvs. personale, atunci puteți utiliza pur și simplu File Explorer pentru a găsi și șterge. De asemenea, puteți face clic dreapta pe fișierul din WinDirStat pentru a accesa opțiunile pentru a copia calea fișierului, deschideți locația folderului cu File Explorer sau Command Prompt și aveți chiar două opțiuni pentru a șterge fișierul.

Opțiuni de curățare WinDirStat
Opțiuni de curățare WinDirStat

Cu toate acestea, uneori, fișierele care devin uriașe pe dispozitivul dvs. sunt fișiere de sistem și, de obicei, nu puteți să faceți clic pe butonul de ștergere pentru a-l elimina. Dacă se dovedește că este un fișier de sistem, notați numele fișierului și căutați online cum să îl eliminați sau să reduceți dimensiunea acestuia pentru a elibera spațiu pe Windows 10.

De exemplu, se știe că, dacă indexați fișierul PST Outlook, Windows 10 va încerca să indexeze fiecare e-mail, iar dacă nu reduceți cantitatea de e-mailuri pe care clientul le descarcă pe dispozitivul dvs., s-ar putea ajunge la un Windows.edb fișierul ocupând tot spațiul pe unitate. Dacă acesta este cazul, modalitatea corectă de a recupera spațiul este reconstruirea bazei de date index, și nu ștergerea fișierului Windows.edb.

.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.