Îmi place să ascult Cod Radio în timp ce lucrez. Muzica mă ajută să mă concentrez și să blochez zgomotul biroului din jur.

Dar când unul dintre colegii mei îmi întrerupe fluxul pentru a pune o întrebare, trebuie să opresc Code Radio.

Este destul de mult timp să treceți la site-ul Code Radio pentru a întrerupe muzica. Trebuie să vă dați seama în ce filă se joacă Radio Code, astfel încât să o puteți întrerupe.

Pentru a depăși această situație, am început să deschid un browser separat pe care l-am folosit doar pentru redarea Code Radio. Acest lucru mi-a fost mai ușor, deoarece am putut alt + tab înapoi la acea pictogramă a browserului și apăsați tasta rapidă a barei de spațiu Code Radio pentru a întrerupe muzica.

Dar rularea unui browser separat numai pentru redarea de muzică s-a simțit ca o scurgere a resurselor computerului meu. Am crezut că va exista o soluție mai bună, care să nu fie atât de impozantă.

De atunci, am început să ascult Cod RadioAm abandonat în mare măsură Spotify și am dezinstalat aplicația. Dar mi-am amintit cum, când foloseam Spotify, puteam folosi comenzile media de pe tastatură pentru a întrerupe și a reda muzica. Asta m-a pus pe gânduri.

O soluție mai elegantă

Ce se întâmplă dacă ai putea reda și întrerupe Code Radio cu o singură tastă rapidă de pe tastatură – chiar dacă te-ai afla în terminal sau în editorul de cod?

Ei bine, nu puteți face asta cu o aplicație de browser. Dar puteți face acest lucru cu o aplicație nativă care rulează pe computerul dvs. Și este posibil să aveți deja această aplicație instalată pe computer. Se numește VLC și este unul dintre cele mai comune playere media.

Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
butoanele playerului media de pe tastatura mea

În pauza de prânz, m-am tot gândit la modul în care îmi pot ușura ascultarea de muzică și abilitatea de a reda / întrerupe muzică de la tastatură cu un singur buton, adică butonul de redare / pauză. Așadar, am căutat pe internet și am aflat că playerele media pot transmite conținut din orice rețea.

Acest articol m-a ajutat să înțeleg cum să transmit conținut în flux din orice rețea din VLC.

Pentru a avea flexibilitatea de a utiliza butonul de redare / pauză de pe tastatură, a trebuit să folosesc un player media. Am găsit VLC media player un player media de încredere care este disponibil pe toate platformele și este open source și poate fi descărcat gratuit.

În prima mea încercare, am încercat să deschid adresa URL a paginii site-ului Web Radio Code: https://radio.freecodecamp.org în VLC media player.

Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
încercând să deschidem radio de cod de pe VLC media player.

Și VLC media player nu a putut să-l joace. Am încercat să apăs butonul de redare de mai multe ori, dar nu a făcut nimic.

1611921487 403 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
nu pot reda pe VLC media player

După mai multe încercări, am constatat că playerul media VLC necesită un fișier în format muzical (de ex. Mp3) și nu poate analiza site-ul HTML: /. adresa URL trebuie să fie locația fișierului format muzical.

Așa că m-am întors la Cod Radio pagina site-ului muzical și a inspectat pagina site-ului web. Am cautat “mp3„cuvânt cheie și nu am găsit nimic.

Apoi am observat că nu am apăsat butonul de redare pentru ca site-ul web să solicite redarea fișierului mp3. Tocmai am încercat-o (pe Firefox) și nu trebuie să fac clic pe Enter pentru a găsi adresa URL a acestor mp3-uri.

1611921488 216 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
locația fișierului mp3 prin inspectarea paginii site-ului muzical Code Radio

Sunt două bitrate opțiuni disponibile pe Cod Radio pagina site-ului muzical.

1611921489 408 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
mai multe opțiuni de bitrate mp3

Fișierele mp3 pe care le-am văzut în inspectare corespund butonului de opțiune bitrate.

1611921489 73 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
locații de fișiere mp3 cu rata lor de biți

Cele două rate de biți și numele fișierelor lor:

  1. 64kbps – low.mp3
  2. 128kbps – radio.mp3

În a doua mea încercare, am folosit adresa URL de localizare a fișierului mp3: https://coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3?1564340326 pe care l-am găsit în pagina de muzică Code Radio din playerul media VLC. A început să redea muzica :).

1611921489 686 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
VLC media player care redă fișierul mp3

Am observat numărul unic la sfârșitul fișierului mp3 “? 1564340326“. Acestea par a fi valori unice create de serverul back-end. Când am deschis playerul media VLC în ziua următoare. Nu am putut reda muzica Code Radio. Am încercat să șterg ultimele valori la sfârșitul fișier mp3 și a început să se redea din nou :).

1611921490 182 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in

Pași de jucat Cod Radio muzica din VLC media player

Pasul 1. Deschideți media player VLC. Apoi, faceți clic pe Fişier->Deschideți rețeaua

1611921490 198 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
Deschideți rețeaua în VLC media player

Pasul 2. În URL camp, lipiți această adresă URL: https://coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3 . Apoi faceți clic pe Deschis buton.

1611921491 191 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in
deschiderea adresei URL din rețea în VLC media player

Apoi, VLC media player va deschide rețeaua Code Radio și va începe redarea muzicii.

1611921491 317 Cum sa ascultati Radio Code in VLC Media Player in

Notă: Puteți utiliza adresa URL: https://coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3 în orice player media care acceptă streaming prin rețea. Am încercat să joc pe Quick Time player și funcționează!

Altă opțiune: Redarea prin fișierul playlist,

Codul radio este alimentat de AzuraCast, iar playerul său public are un link „Descarcă PLS” care va produce un fișier de listă de redare PLS și conține toate ratele de biți diferite. Fișierul listei de redare poate fi redat în VLC media player și în alți jucători.

Puteți deschide fișierul listei de redare – https://coderadio-admin.freecodecamp.org/public/coderadio/playlist/pls în VLC media player și alegeți bitrate-ul și începeți să redați muzica.

Bucurați-vă de ascultare Cod Radio muzică.

Credite: Mulțumesc Quincy Larson, Buster Neece și Louis Tsai pentru revizuirea acestui articol.