Cum să ascundeți detaliile utilizatorului pe ecranul de conectare Windows 10

Cum să ascundeți detaliile utilizatorului pe ecranul de conectare Windows 10
⏱️ 3 min read

Când încercați să vă conectați sau când vă blocați computerul Windows, veți vedea detaliile contului, cum ar fi ultimul nume de utilizator conectat și adresa de e-mail a utilizatorului (dacă utilizați un cont Microsoft) pe ecranul de conectare. Dacă nu vă place acest comportament sau dacă doriți doar să ascundeți toate detaliile utilizatorului din ecranul de conectare, iată cum să faceți acest lucru.

Utilizarea Editorului de politici de grup

Dacă utilizați versiunea Pro sau Enterprise a Windows 10, puteți utiliza Editorul de politici de grup pentru a ascunde detaliile utilizatorului pe ecranul de conectare Windows 10. Pentru aceasta, apăsați tasta „Win + R” gpedit.msc și apăsați butonul Enter.

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de politici de grup Windows. Aici, navigați la locația „Configurare computer -> Setări Windows -> Setări de securitate -> Politici locale -> Opțiuni de securitate”.

win10-login-open-gpe

Odată ce sunteți aici, găsiți opțiunea „Logare interactivă: Afișați informații despre utilizator când sesiunea este blocată” și faceți dublu clic pe ea.

win10-login-select-gpe-option

În fereastra Setări selectați opțiunea „Nu afișați informații despre utilizator” din meniul derulant și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

win10-login-select-dont-diplay-user-info

Găsiți opțiunea „Nu afișați ultimul nume de utilizator” și faceți dublu clic pe ea. În fereastra Setări selectați butonul radio „Enabled” și salvați modificările făcând clic pe butonul „OK”.

win10-login-select-enabled

Asta e; doar reporniți sistemul. Nu ar trebui să mai vedeți ultimul nume de utilizator folosit sau alte detalii, cum ar fi adresa de e-mail pe ecranul de conectare sau pe ecranul de blocare. Un lucru de care trebuie să țineți cont în timp ce utilizați acest lucru este că va elimina și imaginea contului dvs. din ecranul de conectare.

win10-login-user-details-hidden-hidden

Folosind Windows Registry Editor

Dacă utilizați versiunea Home a Windows 10, atunci nu veți avea acces la Editorul de politici de grup. În acest caz, puteți utiliza Editorul de registry Windows. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună înainte de a continua să efectuați modificări.

Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați regedit și apăsați butonul Enter pentru a deschide Windows Registry Editor.

win10-login-run-regedit

Odată ce editorul de registry a fost deschis, navigați la următoarea cheie:

win10-login-navigate-to-key

Găsiți valoarea „dontdisplaylastusername” în panoul din dreapta și faceți dublu clic pe ea. Această acțiune va deschide fereastra Edit Value Data. Schimbați datele valorice din „0” în „1” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

win10-login-set-value-data-1

Faceți clic dreapta pe panoul din dreapta, selectați „Nou” și apoi „Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

win10-login-new-dword

Odată ce noua valoare a fost creată, faceți clic dreapta pe ea și selectați opțiunea „Redenumiți”. Introduceți noul nume ca „DontDisplayLockedUserID” și apăsați butonul Enter.

win10-login-rename-value

Faceți dublu clic pe noua valoare creată, introduceți „Value Data” ca „3” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

win10-login-set-value-data-3

Reporniți sistemul și nu veți mai vedea detaliile utilizatorului pe ecranul de conectare. Dacă doriți să reveniți înapoi, pur și simplu schimbați datele valorii „dontdisplaylastusername” la „0” și ștergeți noua cheie.

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile tale despre utilizarea metodei de mai sus pentru a ascunde detaliile utilizatorului pe ecranul de conectare Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x