Cum să ascundeți fișiere și foldere în Windows 10

Cum să ascundeți fișiere și foldere în Windows 10
⏱️ 4 min read

Ascunderea fișierelor personale este o necesitate dacă partajați computerul cu altcineva, indiferent dacă este acasă sau la serviciu. Cu Windows 10 oferind o revizuire elegantă a experienței Windows încercate și adevărate, ne-am gândit să vă oferim o actualizare. Iată cum puteți ascunde fișiere și foldere în Windows 10.

Ascundeți un fișier individual

Din fericire, Microsoft nu a reinventat roata aici. Ascunderea unui fișier sau folder individual în Windows 10 se face exact așa cum a fost făcut în Windows 7.

1. Utilizați File Explorer pentru a naviga la fișierul sau folderul pe care doriți să îl ascundeți. După ce l-ați găsit, faceți clic dreapta pe fișier sau folder și selectați „Proprietăți”.

2. În caseta Proprietăți care se deschide, veți vedea „Atribute” în partea de jos. Vor fi disponibile două casete de bifat: „Doar citire” și „Ascuns”. Evident, vrem să facem clic pe caseta „Ascuns”. De acolo, pur și simplu faceți clic pe butonul „OK” sau „Aplicați” pentru a ascunde acel fișier.

Ascunderea mai multor fișiere

1. Deschideți File Explorer și selectați toate fișierele sau folderele pe care doriți să le ascundeți.

2. În partea de sus a ferestrei File Explorer, faceți clic pe fila „View”. Aceasta va afișa o varietate de opțiuni diferite, dar cea care ne preocupă este etichetată „Arată / ascunde”. În acea secțiune va apărea un buton numit „Ascunde elementele selectate”. Dacă faceți clic pe butonul respectiv, se va deschide o casetă de dialog, solicitându-vă să confirmați modificările. De asemenea, vă va întreba dacă doriți să ascundeți subdirectoarele și fișierele din folderele pe care le-ați selectat inițial. Pentru a confirma modificările atributului și a ascunde fișierele și folderele selectate, faceți clic pe butonul OK.

ascunde-fișiere-foldere-ferestre-multiple

Vizualizați fișierele și folderele ascunse

Când fișierele și folderele sunt ascunse, acestea nu mai apar în File Explorer. Pentru a le face din nou vizibile, faceți clic pe fila „Vizualizare” din partea de sus a ferestrei File Explorer. În secțiunea „Afișați / ascundeți” va exista o casetă de selectare etichetată „Articole ascunse”. Dacă faceți clic pe acea casetă de selectare, se vor afișa toate fișierele sau folderele ascunse în acea locație. Toate fișierele și folderele ascunse vor apărea cu pictograme parțial transparente, astfel încât să fiți conștienți de ceea ce este ascuns și ceea ce este vizibil în mod normal.

ascunde-fișiere-foldere-ferestre-arată-ascunse

Ascundeți cu adevărat fișierele

Întregul scop al ascunderii fișierelor dvs. este să le țineți departe de ochii curioși. Din păcate, dacă cineva dorește cu adevărat să spioneze, este la doar câteva clicuri de mouse de la descoperirea acelor fișiere și foldere ascunse. Din fericire, există o modalitate mai bună și nici măcar nu trebuie să descărcați niciun software suplimentar.

Windows ascunde în mod implicit fișierele de sistem de la utilizatorii finali. Microsoft face acest lucru, astfel încât un utilizator să nu șteargă neintenționat fișierele cruciale de care sistemul are nevoie pentru a funcționa corect. Aceste fișiere nu apar deloc în File Explorer. Pentru a le arăta, un utilizator ar trebui să dezactiveze opțiunea „Ascundeți fișierele protejate ale sistemului de operare”. Nu este imposibil, dar necesită puține cunoștințe și un pic de lucru suplimentar.

Cum să ascundeți cu adevărat fișierele

Pentru a vă ascunde cu adevărat fișierele, va trebui să faceți ca Windows să le recunoască ca fișiere de sistem. Există o modalitate de a face acest lucru; cu toate acestea, va trebui să fii dispus să folosești linia de comandă. Pentru a accesa un prompt de comandă, va trebui să deschidem utilitarul „Run”. Există câteva modalități de a face acest lucru, dar apăsarea simultană a tastei „Win +” R ”este cea mai rapidă.

ascunde-fișiere-foldere-ferestre-rulează

În caseta „Run”, tastați cmd. Se va deschide o fereastră de prompt de comandă unde veți utiliza fișierul attrib comanda pentru a marca fișierul sau folderul ca fișier de sistem.

ascunde-fișiere-foldere-ferestre-comandă

De exemplu, am un folder cu eticheta „Numai ochii mei” pe desktop. Pentru ca Windows să-l trateze ca un fișier de sistem, aș introduce următoarele în fereastra de comandă:

Pentru a face acest lucru pentru propriile fișiere, înlocuiți ceea ce este între ghilimele cu calea către fișierul sau folderul la alegere. Dacă doriți să faceți din nou vizibil folderul, înlocuiți „+” cu „-” în attrib comanda.

Cu fișierele și folderele sensibile ascunse cu grijă în măruntaiele Windows, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nimeni care se poticnește de lucrurile dvs. Folosiți oricare dintre aceste metode? Preferați software-ul terților pentru a vă ascunde sau cripta fișierele? Dacă da, anunțați-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x