Cum să ascundeți fotografii și videoclipuri pe iPhone

Como ocultar fotos e vídeos no seu iPhone
⏱️ 6 min read

IPhone-ul dvs. poate fi un seif de date extrem de sensibile. Acestea fiind spuse, este posibil ca fotografiile și videoclipurile dvs. să nu fie pentru toată lumea și este posibil să doriți să le păstrați ascunse. Din fericire pentru noi, această opțiune este deja disponibilă în iOS (și iPadOS). Iată cum puteți ascunde fotografii și videoclipuri în iOS.

1. Ascundeți fotografii și videoclipuri prin intermediul aplicației Fotografii

Prima opțiune este să folosiți aplicația Fotografii pentru a ascunde fotografii și videoclipuri individuale. Aceasta este o metodă foarte rapidă și vă permite să ascundeți, să afișați și să vizualizați cu ușurință elementele ascunse. Cu toate acestea, nu este cea mai sigură, deoarece oricine are acces la iPhone-ul dvs. poate vedea în continuare acele fotografii și videoclipuri (după un pic de jocuri). Cu toate acestea, va satisface nevoile multora. Puteți ascunde orice număr de fotografii și videoclipuri în aplicația Fotografii utilizând „Partajare foaie”.

1. Lansați aplicația Fotografii, apoi selectați fotografiile sau videoclipurile pe care doriți să le ascundeți. Puteți face acest lucru atingând „Selectați” (în colțul din dreapta sus), apoi atingând orice număr de articole.

2. Faceți clic pe butonul „Partajare” din colțul din stânga jos, care deschide „Partajare foaie”. Derulați în jos și selectați „Ascundeți”.

3. În acest moment, va trebui să vă confirmați decizia, așa că atingeți „Ascunde”. Asta este. Fotografiile și / sau videoclipurile selectate vor fi acum în albumul „Ascuns”.

Utilizați aplicația Fotografii pentru a vizualiza și a afișa fotografiile

Acum, că știi cum să ascunzi fotografiile, să vedem cum să vizualizezi și să dezvăluie fotografiile și videoclipurile.

1. Din nou, deschideți aplicația Fotografii. Atingeți fila Albume. Pe un iPad, asigurați-vă că bara laterală nu este ascunsă. (Dacă este ascuns, faceți clic pe pictograma „Bara laterală” din colțul din stânga sus.)

2. Derulați în jos până când vedeți o serie de albume în secțiunea Utilități. Veți vedea un album etichetat „Ascuns”, așa că mergeți mai departe și atingeți albumul respectiv.

Ascundeți fotografiile Iphone Pașii de dezvăluit

3. Aici veți vedea toate fotografiile și videoclipurile ascunse (la fel ca atunci când utilizați orice album obișnuit). Pentru a afișa elementele, continuați și selectați-le din nou. Apoi, atingeți pictograma „Distribuiți” (în colțul din stânga jos) și selectați „Afișează”.

Sfat suplimentar – Iată cum să ascunzi albumul „Ascuns”

După cum probabil observați, oricine poate vedea în continuare fotografiile și videoclipurile ascunse dacă știe locația albumului tău ascuns. Cu toate acestea, puteți face ca acel album să dispară, astfel încât să nu poată fi accesat prin intermediul aplicației Foto.

1. Deschideți aplicația Setări de pe iPhone. Derulați în jos și atingeți „Fotografii”.

Ascundeți fotografii Iphone Pași către aplicația Setări

2. Din nou, derulați în jos și atingeți comutatorul de lângă „Album ascuns” pentru a dezactiva această caracteristică. Nu vă faceți griji – fotografiile și videoclipurile dvs. nu vor fi șterse și puteți face albumul „Ascuns” să reapară în aplicația Poze în orice moment.

2: Ascundeți fotografiile și videoclipurile prin intermediul aplicației Notes

Dacă căutați o modalitate mai sigură de a ascunde fotografii și videoclipuri pe iOS, puteți utiliza aplicația Notes în acest scop.

1. Deschideți aplicația Fotografii și selectați orice număr de fotografii și videoclipuri. Apoi, atingeți pictograma „Distribuiți” din colțul din stânga jos. Veți vedea Foaia de distribuire în care trebuie să atingeți „Note”.

2. Va apărea un nou panou, care vă solicită să alegeți o locație pentru nota dvs. De asemenea, puteți adăuga un anumit text (cum ar fi o descriere), dacă este necesar. După ce ați terminat, continuați și faceți clic pe „Salvare” în colțul din dreapta sus.

Ascundeți fotografiile Iphone Creând o notă nouă

3. Deschideți aplicația Notes și găsiți nota dvs. recent creată. Deschideți-l, apoi atingeți pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus. Aceasta va dezvălui un meniu în partea de jos a ecranului. Apăsați pe Blocare.

Ascundeți fotografiile Notă de blocare iPhone cu parolă

4. În cele din urmă, creați o parolă, verificați-o și adăugați și un indiciu. Alternativ, dacă ați configurat Face ID pe dispozitivul dvs., puteți adăuga acest strat de securitate la nota blocată. Nu uitați să stocați această parolă undeva în siguranță, deoarece nu există nicio modalitate de a o restabili. Dacă uitați această parolă, nota dvs. blocată va rămâne inaccesibilă. (Veți obține doar să îl ștergeți și atât).

Concluzie

Sperăm că acum știi cum să ascunzi fotografii și videoclipuri în iOS. Dacă doriți să continuați să explorați alte sfaturi legate de manipularea fotografiilor mobile, avem câteva recomandări. Vedeți cum să editați fotografii utilizând aplicația Fotografii și cele mai bune aplicații de editare foto pentru iPhone.

Legate de:

  • Cum să dezactivați funcția de apel de urgență în iOS
  • Cum să ștergeți automat e-mailurile de la expeditori blocați în iOS
  • Cum să vă gestionați fișierele în iOS cu aplicația Fișiere

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x