Cum să ascundeți o arhivă ZIP într-un fișier imagine pe un Mac

Cum să ascundeți o arhivă ZIP într-un fișier imagine pe un Mac
⏱️ 3 min read

Dacă există câteva fișiere sensibile pe Mac-ul dvs. la care nu doriți ca alții să aibă acces, vă recomandăm să le ascundeți din vizualizarea publică. Există diferite moduri de a ascunde fișierele pe un Mac și puteți chiar să criptați fișierele, dacă confidențialitatea este cea mai mare preocupare.

În timp ce metodele tradiționale de ascundere a unui fișier lasă urme, astfel încât alții să știe că ai ascuns ceva, o nouă metodă pe care ți-o vom arăta în următorul ghid nu lasă pe nimeni să știe că ai ascuns ceva. Ceea ce face metoda descrisă mai jos este să ascundă fișierele într-un alt fișier, iar utilizatorii vor vedea doar acel alt fișier și nu conținutul ascuns în acesta.

Notă: următoarea metodă nu este o metodă sigură pentru a ascunde fișierele de ochii curioși.

Ascunderea unei arhive ZIP într-un fișier imagine

Mai întâi, așezați toate fișierele pe care doriți să le ascundeți într-o arhivă ZIP. Apoi veți ascunde această arhivă într-un fișier imagine, deci păstrați și o imagine pregătită pe Mac. Asigurați-vă că toate aceste fișiere sunt plasate pe desktop.

În exemplul de mai jos, am două fișiere numite „Letter.docx” și „Format.docx” într-o arhivă ZIP numită „SensitiveFiles.zip”. Voi ascunde această arhivă zip într-un fișier imagine numit „New_York.png”.

1. Lansați Terminalul făcând clic pe Launchpad în docul dvs. și căutând și făcând clic pe el.

hidearchive-terminal

2. Când Terminalul se lansează, tastați următoarea comandă și apăsați Enter. Acesta va schimba directorul curent de lucru pe desktop.

hidearchive-desktop

3. Odată ce directorul a fost schimbat în Desktop, tastați următoarea comandă în Terminal și apăsați Enter. Aceasta este comanda care vă va ajuta să ascundeți arhiva dvs. ZIP într-un fișier imagine.

Iată defalcarea comenzii:

catcat înseamnă concatenare, ceea ce înseamnă îmbinarea a două fișiere împreună

New_York.png – Este fișierul imagine în care vor fi ascunse fișierele. Înlocuiți-l cu numele imaginii dvs.

SensitiveFiles.zip – Este arhiva ZIP în care se află fișierele dvs. sensibile.

NewYork.png -Este imaginea rezultată care va conține imaginea în sine plus arhiva pe care doriți să o ascundeți.

hidearchive-cat

3. De îndată ce ați executat comanda de mai sus, un nou fișier va fi creat pe desktopul dvs. numit „NewYork.png” care conține acum arhiva dvs. ZIP în plus față de propriul său conținut.

hidearchive-result

4. Când faceți dublu clic pe fișierul nou creat, acesta se va deschide ca imagine în vizualizatorul dvs. media și nu va afișa niciun semn al unei arhive ascunse. Doar tu știi ce anume acoperă.

5. Pentru a extrage arhiva din imagine, puteți utiliza următoarea comandă în Terminal și va extrage arhiva dvs. ZIP din imagine pe Mac.

hidearchive-unzip

6. Veți primi următorul mesaj în fereastra Terminal care indică ce fișiere tocmai au fost extrase din fișierul imagine. Acestea sunt fișierele sensibile pe care le-ați plasat în arhivă.

hidearchive-extract

Concluzie

Dacă doriți să ascundeți câteva fișiere pe Mac-ul dvs. fără să anunțați pe nimeni, metoda de mai sus vă poate ajuta să faceți acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x