Cum să ascundeți pictogramele barei de activități și să modificați zona de notificare în Windows 8

Cum să ascundeți pictogramele barei de activități și să modificați zona de notificare în Windows 8
⏱️ 4 min read

Există modificări notabile pentru personalizarea barei de activități și a zonelor de notificare în Windows 8 folosind Editorul de registry și Proprietăți. Dacă doriți să le curățați – în cazul în care pictogramele programelor rulează în fundal – hacking-vă calea cu mici editări în registru este ușor.

Alți utilizatori preferă să renunțe complet la micile pictograme – care se găsesc în partea dreaptă jos a barei de activități – unii ar putea dori să afișeze o mână de programe des utilizate. Oricum ar fi, procesul este simplu și realizabil. Ne așteptăm să vă cunoașteți calea în jurul Editorului de registry și a Panoului de control, ceea ce înseamnă că înțelegeți conceptele de bază până la cele intermediare de adăugare de chei și valori.

Notă: asigurați-vă că sunteți conectat ca administrator. În caz contrar, vă puteți schimba starea în controlul contului de utilizator (UAC).

Cum se ascund pictogramele folosind Registry Editor

1. Apăsați “Window + R” pentru a lansa bara Run.

2. În bara de rulare, tastați regedit.

3. Faceți clic pe “Da” odată ce UAC solicită accesul.

4. După ce vedeți Editorul de registry, mergeți la această cale:

Dacă nu găsiți folderul “Explorer”, trebuie să creați o cheie înainte de a adăuga o nouă valoare.

5. Faceți clic dreapta pe folderul “Politici”, apoi plasați mouse-ul pe “Nou” și alegeți “Cheie”. Etichetați cheia “Explorer”.

hideiconsw8-newvalue

6. Faceți clic dreapta pe folderul “Explorer” și plasați mouse-ul pe “Nou”. Alegeți valoarea “DWORD (32 de biți)” și o veți vedea adăugată în folder.

hideiconsw8-dword

7. Etichetați DWORD “NoTrayItemsDisplay”

hideiconsw8-notrayitemsdisplay

8. Faceți clic dreapta pe “NoTrayItemsDisplay” și faceți clic pe “Modificați”. Schimbați valoarea de la 0 la 1 și faceți clic pe OK.

hideiconsw8-changevalue

9. Ieșiți din Registry Editor și reporniți / reporniți computerul.

Ați modificat cu succes bara de activități. Ascundeți pictogramele când vedeți acest lucru pe ecran.

hideiconsw8-hideicons

Notă: computerul meu încă arată ora și data. Apoi, mergem la Proprietăți din bara de activități pentru a le ascunde manual.

Accesarea Proprietăților barei de activități

Pentru a ascunde ora și data:

1. În bara de sistem, faceți clic dreapta pe spațiu la data și ora și alegeți “Proprietăți” și vă va direcționa către “Pictogramele zonei de notificare -> Pictogramele sistemului” din Panoul de control.

hideiconsw8-clockoff

2, alegeți OFF din pictogramele din coloana Comportament și faceți clic pe OK pentru a curăța complet tava de sistem.

hideiconsw8-clockoffclean

Observați că există un avertisment care spune “Unele setări sunt gestionate de administratorul de sistem”. Veți vedea acest lucru după ce ați făcut modificările în registru; acesta este, de asemenea, un alt mod de a confirma că modificările au intrat în vigoare.

Pe de altă parte, dacă doriți să recuperați aceste pictograme în tava de sistem, urmați primii patru pași menționați mai sus. Asigurați-vă că este aceeași cale / folder și apoi ștergeți cheia “Explorer” și toate cheile secundare ale acestuia – faceți clic dreapta pe folder și alegeți “Ștergeți”.

Ieșiți din Editorul de registry și reporniți computerul.

Între timp, dacă doriți să ascundeți doar o mână de pictograme și nu doriți să apară notificări, pur și simplu vă ocoliți “pictogramele zonei de notificare” din Panoul de control. Debifați “Afișați întotdeauna toate pictogramele și notificările pe bara de activități” pentru a modifica manual setările.

hideiconsw8-notificationareachangesetsings

Notă: observați că avertismentul văzut anterior a dispărut după ștergerea registrului și restaurarea comportamentelor implicite ale pictogramei.

Concluzie

Adăugarea valorii NoTrayItemsDisplay în Editorul de registry rezolvă rapid problema și plasează tava într-o ardezie curată, cu excepția faptului că pictogramele sistemelor precum data, ora și volumul nu sunt afectate, astfel încât să puteți modifica setările prin Proprietăți în Panoul de control. Această modificare nu este prea tehnică, ci mai degrabă este utilizată doar pentru personalizare.

Gândurile voastre?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast