Cum să autorizați și să autorizați un computer în iTunes

Cum să autorizați și să autorizați un computer în iTunes

Lucrul cu iTunes, indiferent de platformă, este un lucru destul de interesant. iTunes vă oferă o interfață desktop pentru tot conținutul dvs. mobil și veți putea gestiona tot conținutul dvs. mobil cu computerul … cu condiția să fie autorizat să facă acest lucru. Și acesta este elementul cheie – autorizarea.

O parte a sistemului Digital Rights Management (DRM) al Apple necesită ca toate punctele finale ale conținutului – un iPhone, un iPod, un iPad, chiar și Mac sau PC – să fie autorizate să utilizeze conținutul pe care îl cumpărați și îl utilizați pe ele. Puteți reda sau utiliza conținut (muzică, filme, emisiuni TV, aplicații etc.) pe un număr nelimitat de dispozitive iDevice, dar puteți reda sau utiliza conținut numai pe maximum cinci computere simultan.

Când consumați conținut, faceți acest lucru pe un dispozitiv autorizat. Autorizarea unui iDevice este la fel de ușoară ca autentificarea cu ID-ul dvs. Apple. Când vine vorba de computere, este puțin diferit. Există câteva scenarii aici pe care trebuie să le identificăm. Există motive specifice pentru care ați dori să faceți fiecare dintre acestea. Să trecem în revistă scenariile și motivele care stau la baza lor înainte de a intra în profunzimile realizării fiecăruia dintre ele.

Doriți să autorizați un computer

  1. Ați achiziționat un computer nou.
  2. Doriți să consumați conținut achiziționat pe locul de muncă / pe un alt computer.

Doriți să dezautorizați un computer

  1. Ați achiziționat un computer nou.
  2. Obțineți un computer de lucru nou.

Doriți să vă autorizați toate computerele

  1. Ați rămas fără autorizații.
  2. Nu mai aveți acces la un computer.

Punctul cheie de reținut aici este, din nou, în timp ce puteți avea un număr nelimitat de iDevices autorizate conectate în contul dvs., puteți avea doar maximum cinci computere.

Rețineți, de asemenea, că autorizarea unui computer nu descarcă automat niciun conținut iTunes pe acesta. Acordă doar permisiuni computerului respectiv pentru a reda conținutul pe care îl dețineți deja.

Autorizarea unui Mac sau PC

Pentru a autoriza un Mac sau un PC să redea conținutul iTunes, urmați acești pași:

1. Deschide iTunes.

2. Pe computerul dvs. Mac, alegeți „Magazin -> Autorizați acest computer” din bara de meniu din partea de sus a ecranului. Pe computerul dvs. Windows, apăsați „Ctrl + B” de pe tastatură pentru a porni bara de meniu iTunes. Apoi alegeți „Magazin -> Autorizați acest computer”.

3. Introduceți ID-ul Apple și parola. iTunes va înregistra un ID unic pentru computerul pe care îl utilizați și îl va aminti. Dacă iTunes vă solicită vreodată să reautorizați un computer deja autorizat, acesta nu va folosi o nouă autorizare. (Amintiți-vă, aveți permis maxim cinci calculatoare autorizate simultan.)

Dezautorizați un Mac sau un PC

Pentru a anula autorizarea unui Mac sau PC în iTunes, urmați acești pași:

1. Deschide iTunes.

2. Pe Mac, alegeți „Magazin -> Dezautorizați acest computer” din bara de meniu din partea de sus a ecranului. Pe computerul dvs. Windows, apăsați „Ctrl + B” de pe tastatură pentru a porni bara de meniu iTunes. Apoi alegeți „Magazin -> Dezautorizați acest computer”.

3. Introduceți ID-ul Apple și parola. iTunes va comunica cu iTunes Store și va reduce numărul de autorizări cu unul. Dacă aveți succes, veți vedea caseta de dialog de mai jos. Vă rugăm să rețineți că dezactivarea unui computer NU va șterge conținutul care a fost descărcat pe acesta. Dezactivarea unui computer elimină doar permisiunile necesare pentru redarea conținutului.

iTunesAuth-DeauthSuccess

Anulați autorizarea tuturor computerelor conectate

Pentru a anula autorizarea TOATE computerele dvs. (indiferent dacă sunt Mac sau PC sau orice combinație a acestora) în iTunes, urmați acești pași:

1. Deschide iTunes

2. Localizați numele dvs. drop-down lângă bara de căutare din iTunes și faceți clic pe ea.
. iTunesAuth-AccountDropDown

3. Alegeți Informații cont din lista derulantă. Veți fi direcționat către ecranul Informații despre cont din iTunes Store.

4. Pagina Informații despre cont conține informații despre contul dvs. iTunes și despre toate achizițiile dvs. În secțiunea Sumar ID Apple din partea de sus, ultimul element din secțiune, Autorizări computerizate, conține informații despre numărul de autorizații pe care le utilizați în prezent.

iTunesAuth-AccountInfo

5. Pentru a anula autorizarea computerului dvs. curent (și a oricărui alt computer pierdut, furat, abandonat sau altfel nu mai este accesibil) faceți clic pe butonul Anulați autorizarea tuturor.

6. Aveți un dialog standard „sunteți sigur că doriți să faceți acest lucru”. Dacă sunteți sigur, faceți clic pe butonul „Anulați autorizarea tuturor computerelor”. iTunes vă va autoriza toate computerele. Puteți apoi să vă întoarceți la toate computerele pe care chiar doriți să le autorizați și să le autorizați individual din nou. Atâta timp cât aveți acreditările AppleID, aceasta nu este o problemă. Vă rugăm să rețineți că dezactivarea unui computer NU va șterge conținutul care a fost descărcat pe acesta. Dezactivarea unui computer elimină doar permisiunile necesare pentru redarea conținutului.

iTunesAuth-DeauthAll

Concluzie

O parte din măsurile de securitate iTunes permit utilizarea conținutului iTunes pe maximum cinci computere simultan. Acestea pot fi orice combinație de Mac-uri sau PC-uri. Cu toate acestea, urmărirea computerelor autorizate poate fi uneori puțin confuză. Din fericire, iTunes vă oferă o modalitate de a verifica rapid pe câte computere este autorizat contul dvs. iTunes, de a autoriza rapid un computer individual, de a dezautoriza rapid un computer individual; și, dacă este necesar, anulați autorizarea simultană a tuturor computerelor conectate la contul dvs.

Scroll to Top