Cum să barați în Google Docs. Ghid cu pași simpli.

⏱️ 10 min read

Bună ziua, oameni buni, În acest articol, vom detalia un ghid despre cum să barați în Google Docs. Mulți dintre voi știu despre Google și serviciile sale, nu? Și știți, de asemenea, despre Google docs, care este cea mai bună alternativă la MS WORD sau Notepad. Așadar, astăzi voi împărtăși câteva sfaturi uimitoare despre documentele Google. Ei bine, pentru asta continuați să citiți acest articol care este despre cum să barați în Google Docs.

Presupun că aveți o idee despre Google Docs sau dacă nu știți, aruncați o privire la detaliile de mai jos ale Google Docs. Dacă știți despre Google Docs, puteți sări peste secțiunea respectivă. După aceea, vom reveni la subiectul nostru principal despre cum să barăm în Google Docs.

Detalii de bază pe care trebuie să le știți despre Google Docs –

Google Docs este o aplicație pentru documente, care este disponibilă atât pentru smartphone-uri (Android și iOS) cât și pentru computer. Este o aplicație bazată pe web, care vă permite să creați, editați, stocați și partajați documente Word online. Fiind o aplicație bazată pe web, poate fi accesată prin orice dispozitiv (tabletă sau telefon), oriunde cu o conexiune la Internet funcțională și browsere cu funcții complete de pe PC. Are toate caracteristicile necesare pe care ar trebui să le aibă un document Word.

Google Docs oferă șabloane gata făcute și sunt acceptate funcții precum inserarea de imagini, diagrame, grafice și tabele. Există diferite fonturi care pot fi utilizate, care sunt disponibile implicit. De asemenea, puteți adăuga fonturi la alegere. Documentele create online prin Google Docs pot fi descărcate și sunt compatibile cu alte aplicații Word.

Google este uimitor și oferă, de asemenea, servicii uimitoare. Deci, google docs este un serviciu de editare și creare de documente de la Google însuși în cuvinte simple. Puteți adăuga, șterge documente editate folosind o gamă largă de fonturi, stiluri și funcții.

Funcția minunată care îmi place cel mai mult este că puteți partaja direct și, de asemenea, puteți acorda acces pentru editarea fișierului persoanei căreia doriți să îi acordați acces pentru a edita fișierul. Și cea mai bună parte este că tu și partenerul tău sau căruia i-ai dat acces poți lucra la același document în paralel.

De asemenea, puteți modifica marjele și în Google Docs. Avem un ghid complet despre Cum să dublezi spațiul în Word.

Această caracteristică îl face să fie în fața cuvântului doamnei.

Sper că acum știți suficient despre Google Docs. Deci, să mergem mai departe cu motivul principal al acestui tutorial.

Cum să barați în Google Docs

Vă puteți imagina doar cât de fericit sunt uluit să vă văd! De ce am tăiat cuvântul „Fericit” în loc să folosesc backspace și să scap de el? Da, este intenționat. Deci, hai să vorbim despre asta.

Deci, hai să mergem mai departe cu întrebarea de ce am făcut-o.

În Google Docs se numește barat. Oh, nu ai idee despre asta. Nu vă faceți griji, citiți ghidul complet de mai jos despre Cum să barați în Google Docs.

Ce este bararea în Google Docs? Și cum să barați în Google Docs.

Google Docs are această caracteristică interesantă Strikethrough, care vă permite să tăiați o propoziție sau un singur cuvânt, lăsându-le vizibile pentru cititori ca cuvântul din prima propoziție a acestui articol. Vă va ajuta să arătați câteva cuvinte dacă doriți să le arătați cititorilor cu semne încrucișate.

Această funcție uimitoare ajută cu adevărat bloggerii și scriitorii de articole să facă comentarii captivante și să-și transmită mesajul într-un mod ușor.

În plus, bararea în Google Docs este grozavă pentru a arăta lista de activități tăiate. Oricum, această funcție este puțin foarte utilă în scris.

Acum, aveți o idee despre cum să barați în Google Docs. Deci, să trecem la soluția principală.

Cum să barați în Google Docs?

Strikethrough este o funcție care nu este folosită foarte des și de aceea nu este listată în bara de instrumente. Cu toate acestea, vom împărtăși pas cu pas și tutorial detaliat despre cum să barați în Google Docs.

Există două moduri diferite de a baraj în Google Docs. Vă voi împărtăși ambele metode aici.

Iată prima metodă:

În prima metodă, vă voi împărtăși pașii pentru toate sistemele de operare Windows, macOS și Linux. Asadar, hai sa incepem.

Pentru Windows și Linux

 1. Deschideți orice browser care are ID-ul dvs. Gmail conectat. Sau vă puteți conecta la ID-ul Gmail pe care îl utilizați pentru Google Docs.
 2. Mergi la docs.google.com
 3. Selectați cuvântul sau propoziția pe care doriți să-l ștergeți. Puteți folosi mouse-ul sau folosiți Shift + Săgeată pentru a selecta un cuvânt/propoziție.
 4. Apăsați împreună următoarea combinație de taste de pe tastatură:
 5. Alt + Shift + 5

Puteți vedea că cuvântul sau propoziția selectată ar avea o linie prin el acum. Deci, acesta este modul în care puteți trece în Google Docs în Windows și Linux.

Pentru macOS –

 1. Deschideți orice browser care are ID-ul dvs. Gmail conectat. Sau vă puteți conecta la ID-ul Gmail pe care îl utilizați pentru Google Docs.
 2. Mergi la docs.google.com
 3. Selectați cuvântul sau propoziția pe care doriți să-l ștergeți. Puteți folosi mouse-ul sau folosiți Shift + Săgeată pentru a selecta un cuvânt/propoziție.
 4. Apăsați împreună următoarea combinație de taste de pe tastatură:
 5. Comanda (cmd) + Shift + X.

Aceasta este metoda despre cum să barați documentele Google în macOS.

Cea de mai sus este metoda de comandă rapidă de la tastatură și sper că veți avea acum ideea de a face sarcina. Acum, să trecem la a doua metodă.

Iată a doua metodă:

Această metodă sugerează cum să barați în Google Docs folosind Bara de instrumente.

 1. Deschideți orice browser care are ID-ul dvs. Gmail conectat. Sau vă puteți conecta la ID-ul Gmail pe care îl utilizați pentru Google Docs.
 2. Mergi la docs.google.com
 3. Deschideți fișierul de cuvinte care conține text și evidențiați cuvântul sau expresia pe care doriți să o barați.
 4. Faceți clic pe fila „Format” din bara de instrumente (în partea de sus a ecranului).
 5. Va apărea un meniu derulant, selectați „Text” din el.
 6. Apare un alt meniu derulant care conține opțiunea Strikethrough. Apăsați barat și veți vedea o linie peste cuvânt sau propoziție.

Ei bine, a doua metodă este puțin lungă. Dar trebuie doar să vă ofer toate metodele, astfel încât să puteți utiliza oricare dintre metodele de mai sus pentru a vă rezolva întrebarea despre cum să treceți în Google Docs.

Voi acoperi toate posibilitățile referitoare la acest tutorial. Acum, în secțiunea următoare, veți cunoaște pașii și pentru aplicațiile mobile.

Deci, continuă să citești.

Cum să barați în Google Docs folosind aplicația mobilă?

Dacă utilizați o aplicație pentru smartphone Android sau iOS, puteți baraj în Google Docs aplicația folosind următoarea metodă:

 1. Deschideți aplicația și apăsați lung pe textul pe care doriți să-l barați. Dacă doriți să selectați o propoziție, pur și simplu extindeți marcajele cursorului.
 2. Faceți clic pe pictograma Format din Bara de instrumente de deasupra ecranului.
 3. Faceți clic pe fila Text.
 4. Acolo puteți vedea pictograma „barat”. Faceți clic pe pictogramă și veți vedea o linie peste cuvântul/propoziția selectat.

Ei bine, asta e tot pentru toate metodele. Sper că veți fi învățat totul despre cum să barați în Google Docs.

Pentru mai multe cunoștințe, am menționat câteva întrebări frecvente legate de întrebarea despre cum să barați în Google Docs. Te rog să arunci o privire.

Întrebări frecvente –

Strikethrough poate fi posibil în diferite linii de culoare?

Nu, în acest moment nu există nicio opțiune de personalizare a culorilor disponibilă în bară. Puteți utiliza doar culoarea implicită.

Pot să elimin/anulez barajul în Google Docs?

Da, poti. Urmați pașii enumerați mai jos în secțiunea Întrebări frecvente pentru a elimina/anulați bararea din Google Docs.

Pot adăuga baraj în bara de instrumente?

Da, poti.

Există vreo comandă rapidă de la tastatură pentru a bara în Google Docs?

Da, puteți folosi Alt+Shift+5 cheie în windows și Comandă+Shift+X pe macOS.

Can Folosesc Google Docs offline într-un browser?

Nu, aveți nevoie de o conexiune la internet funcțională pentru a utiliza Google Docs prin browser.

Modificările efectuate într-un document prin browserul Google Docs vor apărea în aplicația mobilă Google Docs?

Da, atunci când faceți modificări în orice document pe orice platformă sau aplicație, acesta va apărea pe toate dispozitivele.

Pot partaja documente din Google Docs?

Da, orice document creat în Google Docs poate fi partajat cu alte conturi Gmail și, de asemenea, cu aplicații externe.

Permiteți-mi să vă împărtășesc câteva sfaturi și un ghid suplimentar, astfel încât să puteți avea cunoștințe complete despre cum să treceți în Google Docs.

Cum se elimină/anulează bararea în Google Docs?

Puteți anula sau elimina bararea în Google Docs. Cu cuvinte simple, pot spune că trebuie să repetați aceeași metodă pe care ați folosit-o pentru a face baraj. Lasă-mă să-ți dau pași rapizi.

 1. apăsați lung pe textul pe care doriți să îl anulați/eliminați barajul.
 2. Faceți clic pe fila „Format”.
 3. Atingeți opțiunea text.
 4. Selectați barajul și munca dvs. efectuată aici. Dar asigurați-vă că selectați cuvântul sau propoziția care a fost deja barată.

SAU

 1. Selectați textul pe care doriți să-l anulați/eliminați barajul.
 2. Și apăsați comanda rapidă de la tastatură Alt + Shift + 5 (Windows) și Command (cmd) + Shift + X (macOS).

Ei bine, Iată cum puteți anula sau elimina bararea în Google Docs.

Deci, cred că asta e tot pentru acest tutorial.

Ultimele cuvinte din partea mea –

Consider că Google Docs sunt foarte utile și mult mai bune decât MS Word. Și poate știți, de asemenea, că oferă o mulțime de caracteristici și opțiuni pentru a lucra online sau pentru a accesa documentul de oriunde și de oriunde.

O mulțime de funcții includ, de asemenea, câteva linii directoare sau pași de urmat pentru a finaliza sarcina. Și în acest tutorial, am explicat suficient despre cum să barați în Google Docs.

Dacă sunteți blogger sau scriitor de articole sau cineva care publică conținut, atunci funcția de barare vă va ajuta să vă exprimați sentimentele prin cuvinte fără a vă compromite semnificația. Cred că poți înțelege ce încerc să explic aici.

Oricum, acesta este totul despre tutorialul despre cum să barați în Google Docs. Spune-mi părerile tale în comentarii.

Android fericit…

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x