Cum să blocați Robocalls și să vă recuperați sănătatea

Cum să blocați Robocalls și să vă recuperați sănătatea
⏱️ 3 min read

Aștepți un apel telefonic important și, când telefonul sună în cele din urmă, ajungi la el. Când vedeți cine este, vedeți doar că provine dintr-un număr necunoscut. Deoarece nu știți niciodată dacă apelul ar putea fi urgent, mergeți mai departe și răspundeți la apel.

Cine e? Un mesaj preînregistrat de la o companie pe care nu ați mai contactat-o ​​niciodată sau cel puțin credeți că nu ați făcut-o. Aceste apeluri pot fi enervante, dar vestea bună este că există lucruri pe care le puteți face pentru a le împiedica din nou să vă deranjeze.

Ce înseamnă Robocalling?

Robocalling este atunci când un apelator automat efectuează un apel telefonic pentru a transmite un mesaj preînregistrat. Mesajul este de obicei asociat cu un mesaj politic sau campanii telefonice de telemarketing (printre altele).

Aceste apelare automată pot efectua mii de apeluri pe minut și sunt legale, dar numai dacă îndeplinesc cerințe specifice. De exemplu, în Statele Unite un apel telefonic este legal numai dacă mesajul preînregistrat spune cine sună și cum puteți contacta apelantul.

Cum să împiedicați Robocalls să vă contacteze din nou

Cel mai confortabil și cel mai rapid lucru pe care îl poți face este să închizi. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să apăsați un buton sau să vorbiți gândindu-vă că apelul va fi redirecționat undeva. Asta va semnala doar numărul dvs. ca fiind real, iar apelurile ar putea crește.

Înscriere pentru Nomorobo este, de asemenea, ceva ce puteți încerca. Nomorobo va devia apelurile înainte ca apelul să ajungă la telefon. Numărul de intrare va fi apoi comparat cu lista albă și lista neagră a Comisiei federale pentru comerț.

robo-nomorobo

Înscriere pentru Registrul federal nu suna va ajuta, de asemenea, să mențină aceste robocalls la distanță. De îndată ce vă aflați pe listă, este ilegal ca telemarketerii să vă apeleze numărul. Această metodă nu va împiedica fiecare telemarketer, deoarece unii nu respectă această listă, dar majoritatea o fac.

Este posibil să nu vă amintiți, dar este posibil să fi dat permisiunea unei companii să vă sune. Este posibil să fi făcut acest lucru când v-ați înscris pentru un serviciu, iar tipăritul mic (pe care nimeni nu îl citește de obicei) a declarat că veți permite telemarketerilor să vă sune.

robo-android

Dacă ați observat că acele apeluri telefonice provin de obicei de la același număr, puteți încerca să blocați aceste numere specifice. Telefoanele și iPhone-urile Android au o funcție integrată care vă permite să faceți acest lucru, dar, dacă preferați, există diverse aplicații terțe pe care le puteți încerca. De exemplu, puteți încerca Ar trebui să răspund? pentru Android și RoboKiller – Opriți apelurile spam pentru iOS.

Dacă sunteți dispus să cheltuiți niște bani, puteți cumpăra, de asemenea, un aparat de blocare a apelurilor telefonice dacă primiți aceste apeluri pe telefonul dvs. fix. Cel pe care îl veți obține va depinde în mod evident de bugetul dvs., dar cel mai bine vândut blocant de robocall al Amazon este Blocare apeluri CPR V5000. Poate fi al tău pentru 99,99 USD.

roco-blocant

Nu în ultimul rând, puteți decide să blocați toate apelurile anonime. Modul în care configurați acest lucru va depinde de compania de telefon la care v-ați înscris. Sunați la compania dvs. de telefonie și întrebați-i cum puteți configura acest lucru.

Concluzie

Data viitoare când trebuie să vă înscrieți pentru ceva, asigurați-vă că ați citit amprenta mică. Știu că este enervant și consumator de timp, dar cel puțin veți fi conștienți de ceea ce permiteți companiei respective să facă cu informațiile dvs. Cum te descurci cu robocalls? Împărtășiți-vă experiența în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x