Cum să blocați site-uri web pe Chrome, Firefox, Edge, Safari, Android și iOS

Cum să blocați site-uri web pe Chrome, Firefox, Edge, Safari, Android și iOS
⌛ Reading Time: 9 minutes

Pot exista momente în care doriți să blocați site-urile web pentru a împiedica copiii să le acceseze, pentru a vă controla dependența de site-urile de social media sau pentru a elimina alte tipuri de distragere a atenției. Majoritatea browserelor nu au o modalitate încorporată de a bloca site-urile web. Să ne uităm la câteva alte metode de blocare a site-urilor web în browserul tău preferat.

Cum să blocați site-urile web în Chrome pe desktop

Cea mai bună modalitate de a bloca site-urile web este să utilizați o extensie Chrome. Una dintre extensiile populare este Block Site.

 1. Instalați extensia BlockSite făcând clic pe „Adăugați la Chrome” pe pagina de descărcare, urmat de „Adăugați extensie”. Așteptați instalarea extensiei.
 1. Odată instalat, deschideți site-ul și faceți clic pe pictograma BlockSite din bara de extensii. Faceți clic pe butonul „Blocați acest site” sau faceți clic pe pictograma Setări.
Block Websites Chrome Desktop Extension Adaugă la listă
 1. Introduceți adresa URL în caseta „Introduceți o adresă web” și faceți clic pe „Adăugați element”. Adăugați alte adrese urmând aceeași metodă.

Unele caracteristici interesante ale extensiei includ protecția prin parolă, un blocator de site-uri pentru adulți încorporat și programarea. Versiunea gratuită vă permite să blocați șase site-uri web. Pentru a bloca site-uri web nelimitate, trebuie să faceți upgrade la versiunea premium.

Alte extensii de blocare a site-urilor web care v-ar putea plăcea:

Cum să blocați site-urile web în Firefox pe desktop

De asemenea, puteți bloca site-uri web în Mozilla Firefox instalând suplimentul Block Site, o extensie recomandată de Firefox. Această extensie vă permite să setați o parolă și să programați blocarea. Urmați acești pași pentru a-l configura:

 1. Instalați extensia Block Site. Faceți clic pe „Adăugați la Firefox” urmat de „Adăugați” în fereastra pop-up.
Blocare site-uri Firefox Add On
 1. După ce extensia este instalată, deschideți site-ul web pe care doriți să îl blocați și faceți clic pe pictograma extensiei.
Blocați site-urile web Firefox Add On Setări
 1. Se va deschide o fereastră pop-up de confirmare. Faceți clic pe „Ok”.
Blocare site-uri Firefox Add On Confirmare

Acesta este modul în care pagina web va arăta după ce este blocată.

Blocați site-urile web Firefox Add On Acces restricționat

Pentru a adăuga sau elimina site-uri web sau pentru a seta o parolă:

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma extensiei și selectați „Gestionați extensia” pentru a deschide pagina Blocare extensie a site-ului.
 2. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte de lângă numele extensiei și selectați „Opțiuni”.

Dacă sunteți interesat să vă protejați confidențialitatea online, consultați cele mai bune suplimente pentru Firefox.

Cum să blocați site-uri web în Edge pe desktop

La fel ca Chrome și Firefox, puteți utiliza un supliment precum Block Site pentru a bloca site-uri web în Microsoft Edge.

 1. Deschide Blocați pagina cu extensia site-ului și faceți clic pe „Obțineți”.
Block Websites Edge Install Extension
 1. Odată instalat, pictograma acesteia va apărea în bara de extensii. Deschideți site-ul web pe care doriți să îl blocați și faceți clic pe pictograma Blocare site.
Block Websites Edge Extension
 1. Va apărea fereastra Solicitare care vă va cere să confirmați că doriți să blocați site-ul web. Faceți clic pe „Ok”.
Blocare site-uri Edge Confirmare

Bacsis: The Blocant simplu de site-uri web este un alt add-on Edge care poate ajuta la blocarea site-urilor web și Servicii Microsoft Family poate fi folosit pentru a bloca site-uri pentru conturi pentru copii.

Cum să blocați site-uri web în Safari pe desktop

Mac oferă o funcție nativă pentru a bloca site-uri web folosind funcționalitatea Screen Time. Rețineți că va bloca și site-urile web din browsere terțe instalate pe Mac, cum ar fi Chrome, Edge sau Firefox. Urmați acești pași pentru a-l configura:

 1. Faceți clic pe logo-ul Apple din colțul din stânga sus al ecranului și selectați „Preferințe de sistem” din meniu.
Blocați site-urile web Preferințele de sistem Mac
 1. Faceți clic pe „Timp ecran” în fereastra Preferințe de sistem care se deschide.
Blocare site-uri web Mac Screen Time
 1. Faceți clic pe „Conținut și confidențialitate” din bara laterală din stânga a ferestrei Screen Time. Dacă ecranul arată că Restricțiile de conținut și de confidențialitate sunt dezactivate, faceți clic pe „Activați”.
Blocați site-urile web Conținutul și confidențialitatea sistemului Mac
 1. Alegeți „Limita site-urile pentru adulți” lângă Conținut web. Dacă doriți să restricționați numai conținutul pentru adulți, această setare este suficientă. Dar, deoarece suntem interesați de blocarea site-urilor web, faceți clic pe butonul „Personalizați”.
Blocare site-uri Mac Limitați site-uri pentru adulți
 1. Faceți clic pe pictograma „+” din secțiunea Restricționată și introduceți adresa URL a site-ului web pentru a-l bloca.
Blocare site-uri web site-uri restricționate pentru Mac

Utilizare Cod de acces pentru timpul de ecran pentru un plus de securitate pentru a ne asigura că nimeni nu poate elimina site-urile web blocate din lista restricționată. Dacă doriți să blocați site-urile web numai în browserul Safari, utilizați Extensia WasteNoTime Extensia Safari.

Cum să blocați site-urile web pe toate browserele

Metodele descrise mai sus sunt specifice browserului și funcționează numai pe un singur browser. Dacă sunteți în căutarea unei soluții de blocare între browsere, Cold Turkey este un instrument minunat pentru Windows și Mac. Alte instrumente includ FocalFilter și Libertate.

 1. Instalați Instrument de curcan rece pe dispozitivul dvs. Mac sau Windows.
 2. Odată instalat, instrumentul vă va cere să instalați extensia Cold Turkey pe browserele instalate pe computer. Faceți clic pe „Instalare” de lângă browserele acceptate.
Blocați site-urile Coldturkey Instalați extensii
 1. Deschideți din nou instrumentul Cold Turkey pe computer și faceți clic pe „Blocuri” în bara laterală din stânga. Faceți clic pe „Adăugați un bloc nou” și adăugați site-urile web pe care doriți să le blocați.
Blocare site-uri Coldturkey Creare blocare
 1. După ce creați un bloc, asigurați-vă că îl activați folosind comutatorul de lângă acesta.
Blocare site-uri Coldturkey Activați blocare

Versiunea gratuită vă permite să blocați un număr nelimitat de site-uri web. Puteți chiar să specificați cât timp doriți să blocați site-urile web.

Cum să blocați site-uri web pe Android

Aplicații terță parte, cum ar fi BlockSite și StayFree Web vă poate ajuta să blocați site-uri web pe telefonul dvs. Android. Aplicațiile vor funcționa în toate browserele instalate pe telefonul dvs.

Urmați pașii de mai jos pentru a sufla site-urile web cu aplicația web StayFree:

 1. Instalați aplicația pe telefonul dvs. Android.
 2. Acordați permisiunile necesare, cum ar fi Accesibilitatea și Suprapunerea ecranului, pentru funcționarea corectă a aplicației.
 3. Pe ecranul de pornire al aplicației, atingeți pictograma plutitoare de adăugare (+) și introduceți adresa URL a site-ului web. Puteți păstra timpul „Blocați după” ca 0 sau îl puteți seta în funcție de preferințele dvs. și apăsați pe „Blocați site-ul web”.
Blocați site-urile Android folosind aplicația

Bacsis: Dacă utilizați Familii Google, îl puteți folosi pentru a bloca site-uri web pentru contul copilului dvs.

Cum să blocați site-uri web pe iOS

Similar cu Mac, Screen Time pe iOS va ajuta la blocarea site-urilor web. Urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Deschideți Setări iPhone și accesați „Ora ecranului”.
Blocați site-uri web Ios Screen Time
 1. Atingeți „Restricții de conținut și confidențialitate” și activați-l pe următorul ecran.
Blocați site-uri web Restricții de confidențialitate a conținutului Ios
 1. Atingeți „Restricții de conținut” urmat de „Conținut web”.
Blocați site-uri web restricții de conținut Ios
 1. Selectați „Limitați site-urile pentru adulți” și atingeți „Adăugați site web” sub „Nu permiteți niciodată”. Tastați adresa URL pe care doriți să o blocați și apăsați pe „Terminat”.
Blocare site-uri Ios Restrict

Dacă deschideți site-ul web blocat pe iPhone, veți primi o eroare de conținut restricționat. Asigurați-vă că adăugați codul de acces Screen Time pe iPhone, astfel încât nimeni să nu permită site-urile web fără permisiunea dvs.

Bacsis: folosește Aplicația BlockSite pe iOS dacă nu vă place ideea de a folosi Screen Time pentru a bloca site-uri web.

Cum să blocați site-uri web în întreaga rețea pe Wi-Fi de acasă

Puteți bloca site-uri web pe toate dispozitivele din aceeași rețea Wi-Fi modificând setările routerului. Urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Deschideți pagina de administrare a routerului și introduceți numele de utilizator și parola. Veți găsi toate aceste informații scrise sub router.
 2. Trebuie să căutați opțiunea de control parental sau site-uri blocate în setările routerului din fila Avansat sau Securitate, în funcție de router. Adăugați site-urile web pe care doriți să le blocați. Puteți chiar bloca site-uri web folosind cuvinte cheie.
Blocați routerul site-urilor web

Cum să blocați site-uri web folosind fișierul Hosts

Indiferent dacă sunteți pe Windows, Mac sau Linux, puteți utiliza fișierul Hosts pentru a bloca anumite site-uri web. Poate suna tehnic, dar nu este chiar atât de rău și poate atrage pe cei cărora le place ideea de a bloca site-uri web fără a fi nevoiți să se încurce cu software-ul terților. Acesta va bloca site-urile pe toate browserele.

Urmați aceste instrucțiuni pentru a bloca site-urile cu fișierul hosts pe fiecare platformă desktop.

Editați fișierul Hosts în Windows

 1. Accesați „C:WindowsSystem32Driversetc” și deschideți fișierul „gazde” folosind Notepad.
 2. Derulați în jos, apoi sub toate simbolurile hash (puteți șterge tot ce este marcat cu simbolul hash dacă doriți, astfel încât să aveți o foaie curată), tastați „127.0.0.1” urmat de „localhost”.
 3. Pe linia următoare, tastați „127.0.0.1” urmat de adresa site-ului pe care doriți să îl blocați, apoi repetați acest pas pentru fiecare alt site pe care doriți să îl blocați.
cum-se-bloca-site-uri web-pe-chrome-hosts-fișier-windows

Editați fișierul Hosts în Linux și Mac

Procesul este același ca și pentru Windows, cu excepția faptului că trebuie să navigați la directorul „/etc” pentru a deschide fișierul hosts (cu permisiunea de superutilizator).

Blocați conținutul explicit de la Google

Dacă doriți pur și simplu să restricționați conținutul explicit, cum ar fi pornografia, imaginile cu violență etc., să nu apară în rezultatele căutării Google, cel mai simplu mod este să activați filtrele de căutare sigură.

 1. Deschideți setările” din partea de jos.
 2. Selectați „Setări de căutare” din meniu.
Blocați site-uri web Chrome Desktop Setări Google
 1. Bifați caseta de lângă „Activați Căutarea sigură”.
Blocați site-uri web Chrome Desktop Safesearch

Dezavantajul acestei metode este că nu vă permite să alegeți ce site-uri web să blocați manual.

Pentru a evita și mai mult distracția, află cum să oprești notificările Chrome și cum să blochezi canalele YouTube.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.