Cum să blocați site-urile web pe orice telefon Android

Cum să blocați site-urile web pe orice telefon Android
⏱️ 5 min read

Motivele pentru care doriți să blocați un site pe dispozitivul dvs. Android pot varia. În primul rând, puteți partaja dispozitivul cu copiii dvs. și nu doriți ca aceștia să aibă acces la conținut neadecvat.

Oricare ar fi motivul, s-ar putea să fiți fericiți să știți că blocarea oricărui site web pe dispozitivul dvs. Android este o sarcină ușoară. Puteți face acest lucru fără a vă rădăcina telefonul. Nu trebuie să fii un geniu al tehnologiei pentru a scăpa de aceste site-uri în cele din urmă.

Cum să blochezi orice site de pe orice dispozitiv Android cu Firefox

Pentru a bloca orice site de pe dispozitivul dvs. Android, va trebui să instalați Firefox. Lansați browserul și atingeți cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus. Atingeți opțiunea „Răsfoiți toate programele de completare Firefox” și, în bara de căutare din partea stângă sus, tastați „BlockSite”.

Adăugați-l la Suplimente și apoi apăsați din nou pe cele trei puncte verticale și selectați Suplimente. BlockSite ar trebui să fie în partea de sus a listei, alegeți-l. Accesați Opțiuni și, în partea de sus, ar trebui să vedeți unde puteți adăuga adresa URL a site-ului pe care doriți să îl blocați.

bloc-firefox

De exemplu, CNN a fost blocată. Va trebui să tastați adresa completă și să atingeți butonul portocaliu pe care scrie „Adăugați o pagină”. Procesul nu se termină aici, deoarece trebuie să adăugați ora la care doriți ca site-ul să fie blocat.

Atingeți pictograma ceasului și bifați casetele în zilele în care doriți ca site-ul să fie blocat. În dreapta acestor casete, veți vedea opțiunea de timp. Apăsați pe meniul drop-down și decideți perioada. Când ați terminat, selectați caseta verde Set.

Încercați să accesați site-ul pe care tocmai l-ați blocat și ar trebui să vedeți un mesaj care spune că programul de completare pe care l-ați instalat l-a blocat.

Cum să blocați orice site folosind browserul Samsung Internet

Dacă browserul dvs. preferat este browserul integrat Samsung, atunci Aplicația Trend Micro Mobile Security este o alegere excelentă. După ce ați instalat aplicația, glisați în jos până când vedeți opțiunea „Protecție rețea”. Asigurați-vă că este activat în partea de sus, apoi glisați în jos până la opțiunea „Listă blocată”.

bloc-trend

Apăsați pe ea și pe pictograma plus pentru a adăuga site-ul pe care doriți să îl blocați. După introducerea numelui și a adresei URL, selectați Salvare, iar site-ul va fi plasat automat pe lista blocată. De asemenea, puteți seta nivelul de protecție la ridicat, mediu sau scăzut.

Pentru a-l testa, deschideți browserul de internet Samsung și accesați site-ul pe care l-ați blocat. Acum ar trebui să vedeți un mesaj din aplicația de securitate care vă spune că acest site este blocat. Din păcate, aplicația nu funcționează pe browsere precum Firefox și Chrome (cel puțin în timpul testării mele).

Blocați site-urile care nu sunt destinate copiilor pe Chrome

Control parental Kaspersky este o aplicație excelentă pentru a vă menține copiii departe de site-urile pe care sunt prea tineri pentru a le vizita. Când lansați aplicația pentru prima dată, va trebui să specificați cine va folosi acel telefon și să completați numele și vârsta copilului.

După ce ați completat aceste informații, veți primi un mesaj că totul a fost configurat corect. Căutarea sigură va fi activată automat pentru browsere, iar aplicația va bloca orice site care nu este adecvat pentru un copil din intervalul de vârstă pe care l-ați adăugat anterior.

De asemenea, va trebui să aveți aplicația instalată pe dispozitivul pe care îl veți folosi pentru a putea bloca site-urile de pe Chrome. Odată instalată, deschideți aplicația și atingeți roata dințată din opțiunea Internet.

setări bloc

Glisați până la capăt până când vedeți opțiunea Excluderi și atingeți site-urile web. Selectați semnul plus verde în partea dreaptă sus și adăugați site-ul pe care doriți să îl permiteți sau să îl blocați.

setare bloc

Blocați orice site pe Chrome și Firefox cu Blocksite

O aplicație care va bloca orice site pe care îl listați, indiferent dacă utilizați Chrome sau Firefox Blocksite – Blocați aplicațiile pentru a crește productivitatea. Puteți bloca un site pentru o anumită perioadă de timp sau îl puteți bloca cu totul. Când deschideți prima dată aplicația, atingeți butonul verde din dreapta jos.

bloc-site

Introduceți adresa site-ului pe care doriți să îl blocați. În partea de jos veți vedea o opțiune care vă va permite ca aplicația să ignore un program pe care îl puteți configura pentru a bloca numai site-urile între un anumit interval de timp. Dacă doriți ca aplicația să blocheze întotdeauna site-ul, selectați această opțiune, dar dacă doriți ca site-ul să fie blocat pentru perioada de configurare, lăsați opțiunea în pace.

bloc-cronometru

Dacă doriți să blocați site-urile în timpul programului de lucru, aplicația are și un mod de lucru. Această opțiune va bloca orice site dorit între intervalul de timp configurat. Pentru a configura acest lucru, atingeți pictograma valiză din mijloc și atingeți butonul verde. Tastați adresa site-ului urmată de bifa verde în partea dreaptă sus. Selectați fila temporizator pentru a configura intervalul de timp.

Concluzie

Este mult mai ușor să blocați site-urile dacă aveți un dispozitiv Android înrădăcinat, dar nu tuturor le place ideea de a fi nevoit să își rădăcină telefoanele. Este un proces riscant care are unele consecințe grave.

După cum puteți vedea din tutorial, blocarea unui site pe orice dispozitiv Android este la fel de ușoară ca instalarea unui supliment pe browserul Firefox. Cum blochezi site-urile de pe dispozitivul tău Android? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x