Cum să calibrați senzorii Android pentru o performanță mai bună

Cum să calibrați senzorii Android pentru o performanță mai bună
⏱️ 3 min read

Este posibil ca senzorii din telefonul dvs. să nu fie ceva la care vă gândiți în mod regulat, dar veți ști când încetează să funcționeze corect. Senzorii de funcționare defectuoasă pot provoca probleme grave cu aplicațiile pe care le utilizați. Deoarece acestea afectează performanța telefonului, ar trebui să le mențineți în stare bună de funcționare.

Verificarea senzorilor este un lucru pe care ar trebui să-l încercați înainte de a lua telefonul pentru reparații, deoarece există mai multe opțiuni pentru a remedia problemele gratuit.

Diagnosticarea problemelor senzorilor

Dacă utilizați o aplicație, cum ar fi o aplicație de curse, care reacționează la modul în care vă mișcați telefonul și aplicația nu răspunde corect, probabil că există o problemă cu unul dintre senzori. S-ar putea să observați, de asemenea, că ecranul telefonului nu se oprește atunci când vorbiți pe el sau că ecranul nu se estompează sau nu se luminează automat.

Dacă credeți că există o problemă cu unul dintre senzori, testați o altă aplicație care utilizează același senzor. Dacă cealaltă aplicație funcționează, atunci este o problemă cu aplicația în sine și nu cu senzorul.

Dar dacă nici cealaltă aplicație nu funcționează corect, atunci este cel mai probabil o problemă cu senzorii.

Cum se calibrează senzorii

Coduri secrete

Dispozitivele Android au coduri secrete care vă permit să obțineți mai multe informații despre telefon. Codurile secrete sunt o serie de simboluri și numere care deschid meniuri care nu sunt disponibile în niciun alt loc de pe telefon. De exemplu, pe un Samsung Galaxy, utilizatorul poate introduce codul * # 0 * # în tastatura telefonului. Această secvență deschide un mod HwModuleTest unde puteți găsi o alegere pentru a testa senzorii.

Cod secret al senzorului Android

Iată câteva coduri secrete generice care pot funcționa pe alte dispozitive Android. Fiecare marcă de telefon funcționează diferit, dar cu puțină cercetare, puteți găsi codurile de care aveți nevoie.

  • * # * # 0589 # * # * – Test senzor de lumină
  • * # * # 2664 # * # * – Test ecran tactil
  • * # * # 0588 # * # * – Test senzor de proximitate

Teste de senzor încorporate

Unele smartphone-uri au o setare în care puteți testa unii senzori. De exemplu, pe unele dispozitive LG puteți calibra senzorul de mișcare accesând Setări -> fila General -> Mișcare. Verificați modelul particular pentru a vedea dacă acestea sunt disponibile pentru dvs.

Aplicații terțe

Există mai multe aplicații diferite de diagnosticare și calibrare disponibile, care vor remedia senzorii din telefonul dvs. Android.

O aplicație care va verifica și calibra senzorii telefonului dvs. este Calibrare rapidă a telefonului din Magazin Play.

Pentru a utiliza această aplicație, mai întâi, descărcați și deschideți aplicația. Apoi, atingeți Calibrarea senzorului. Aplicația va dura câteva momente pentru a fi calibrată și vă va anunța când este gata. Apoi, reporniți telefonul pentru a termina calibrarea.

Aplicație de reglare rapidă pentru calibrarea senzorului Android

De asemenea, puteți găsi aplicații specifice care sunt proiectate pentru a calibra un anumit senzor. De exemplu, pentru a calibra giroscopul, puteți încerca Calibrare accelerometru gratuită sau Physics Toolbox Sensor Suite.

Sau, dacă senzorul de proximitate vă dă probleme, ați putea încerca Resetarea senzorului de proximitate (calibrare și reparare).

Dacă după repornirea telefonului și încercarea mai multor dintre aceste aplicații și trucuri telefonul încă nu răspunde corect, poate fi necesar să îl resetați la setările din fabrică. Acest lucru este destul de garantat pentru a remedia problema. Asigurați-vă că faceți mai întâi o copie de rezervă a telefonului.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x