Cum să capturezi ecranul pe Chromebook: Ghid detaliat

How to Take Screenshots on Chromebook1
⏱️ 13 min read

Capabilitatea de a face o captură de ecran este esențială atunci când lucrați cu un Chromebook. Procesul de captură poate fi diferit de cel pe care l-ați folosit pe alte dispozitive. Pentru a începe, accesați meniul de setări și selectați butonul “captură de ecran”. În funcție de modelul Chromebook, opțiunile variază între captura zonei de ecran și cea a întregii pagini. După selectarea opțiunii, faceți clic pe butonul “captură” și salvați imaginea în folderul dorit. Acum puteți adăuga text, săgeți și alte adnotări pentru a lucra productiv și eficient pe Chromebook.

Chromebookurile sunt excelente pentru utilizatorii generali, deoarece vin cu majoritatea instrumentelor de bază și există o serie de Chromebookuri bune pe care le puteți cumpăra. Dacă ați achiziționat recent un Chromebook și doriți să faceți o captură de ecran, puteți face acest lucru cu ușurință cu o combinație de taste rapide. Nu trebuie să instalați aplicații terțe, deoarece sistemul de operare Chrome vă permite să faceți toate tipurile diferite de capturi de ecran, inclusiv capturi de ecran complet, ferestre și parțiale, cu funcția de captură de ecran. Pe lângă asta, am menționat o aplicație terță parte în cazul în care căutați un instrument care are caracteristici precum adnotarea și înregistrarea ecranului. Deci, acestea fiind spuse, să mergem mai departe și să învățăm cum să facem o captură de ecran pe Chromebook în 2022.

Faceți o captură de ecran pe Chromebook (actualizat în iulie 2022)

În acest ghid, am inclus 8 metode pentru a face o captură de ecran pe un Chromebook, inclusiv capturi de ecran complet, parțiale și ferestre. Următoarea metodă funcționează pe toate tipurile de Chromebookuri, fie că este vorba de un dispozitiv Chrome OS de școală sau de un Chromebook personal de la Lenovo, HP, Asus, Acer și altele. Consultați tabelul de mai jos pentru a găsi secțiunea corespunzătoare. De asemenea, dacă doriți să vă duceți abilitățile Chromebook la următorul nivel, consultați și câteva sfaturi și trucuri grozave pentru sistemul de operare Chrome.

Cum să faci capturi de ecran pe Chromebook cu comenzi rapide de la tastatură

1. Captură de ecran complet pe Chromebookuri: Ctrl + tasta de prezentare generală

Dacă vrei să înveți cum să faci rapid o captură de ecran pe Chromebook, cel mai simplu mod este apăsați butonul Ctrl și butonul Rezumat Imediat. Butonul de rezumat este prezent pe tasta „6”.

cheie de rezumat

Va face instantaneu o captură de ecran complet, iar instantaneul va fi salvat în aplicația Fișiere din folderul „Descărcări”. Doar deschideți aplicația Fișiere și veți găsi captura de ecran în acest folder.

Cum să faci o captură de ecran pe Chromebook

În afară de asta, când faceți o captură de ecran, apare o fereastră pop-up în colțul din dreapta jos. De acolo, puteți face clic pe „Editați” și puteți adnota și captura de ecran. Are, de asemenea, instrumentele standard de editare a fotografiilor, cum ar fi decuparea, redimensionarea, adăugarea de filtre și multe altele.

pop-up captură de ecran

Deoarece capturile de ecran sunt copiate automat în clipboard-ul dvs. în sistemul de operare Chrome, puteți să lipiți captura de ecran direct în editorul dvs. foto preferat pentru Chromebook, Gmail sau orice alt câmp media. De exemplu, în fereastra Gmail Compose, pot folosi comenzile rapide de la tastatură Chromebook „Ctrl + V”, iar captura de ecran a fost adăugată.

captură de ecran chrome os

De asemenea, dacă activați funcția de istoric clipboard pe Chromebook, puteți găsi capturi de ecran anterioare, imagini copiate, texte etc., folosind o comandă rapidă de la tastatură Chrome OS. Doar apăsați tasta rapidă „Căutare + V” și va apărea meniul Istoric Clipboard. De aici, puteți lipi cu ușurință capturile de ecran anterioare. E grozav, nu?

captură de ecran istoric clipboard chromebook

2. Captură de ecran a ferestrei active pe Chromebookuri: Ctrl + Alt + tasta de prezentare generală

Dacă doriți să știți cum să faceți o captură de ecran pe Chromebook și să capturați fereastra activă, apăsați Ctrl, Alt și butonul Rezumat împreună. După aceea, selectați fereastra de pe ecran. Puteți apăsa Enter pentru a captura fereastra activă sau puteți face clic pe fereastră cu mouse-ul. Asta e tot.

3. Captură de ecran parțială pe Chromebookuri: Ctrl + Shift + tasta de prezentare generală

Și dacă doriți să faceți liber o captură de ecran a unei anumite zone de pe Chromebook, apăsați Ctrl, Shift și butonul Prezentare generală. Ecranul se va estompa și puteți selecta zona perfectă pentru a face o captură de ecran pe Chromebook. Îmi place personal această comandă rapidă și o folosesc întotdeauna pentru a face o captură de ecran pe Chromebookul meu.

Captură de ecran pe Chromebook cu captură de ecran

În timp ce mulți iubesc comenzile rapide de la tastatură pentru a face rapid capturi de ecran, în cazul în care doriți un buton simplu de pe care să vă puteți captura ecranul, sistemul de operare Chrome v-a făcut ușor. Google a adăugat o funcție de captură de ecran la sistemul de operare Chrome, care vă permite să faceți o captură de ecran pe Chromebook din meniul de setări rapide. Nu numai că, puteți înregistra ecranul pe Chromebook cu Screen Capture. Iată cum să-l folosești.

1. În primul rând, trebuie să fii actualizat la cea mai recentă versiune a sistemului de operare Chrome. daca esti in Chrome OS 89 sau o versiune ulterioară, această funcție va fi activată în mod prestabilit pe Chromebook. De asemenea, funcția este disponibilă pe toate canalele, inclusiv pe Stable, Beta și Dev.

2. Apoi, deschideți meniul Setări rapide din colțul din dreapta jos și veți găsi un „captura de ecran” opțiune.

Cum să faci o captură de ecran pe Chromebook

3. Faceți clic pe el și se va deschide o bară de instrumente. Acum, puteți selecta ce tip de captură de ecran doriți: ecran complet, fereastră sau parțială. Asigura-te ca ai selectat „Camera” și nu indicatorul video de pe bara de instrumente. De exemplu, fac o captură de ecran parțială folosind opțiunea de captură de ecran de aici. Acum, faceți clic pe „Captură” sau apăsați pe Enter. Captura de ecran va fi salvată în dosarul Descărcări.

Cum să faci o captură de ecran pe Chromebook

4. Dacă doriți să schimbați folderul implicit pentru capturi de ecran de pe Chromebook, faceți clic pe „roata dintata” în partea de jos și alegeți „Selectați folderul”.

Captură de ecran pe Chromebook cu captură de ecran

5. Aici, alege folderul dorit unde doriți să salvați capturile de ecran. De exemplu, am creat un folder „Captură de ecran” sub „Descărcări” pentru toate capturile de ecran.

Captură de ecran pe Chromebook cu captură de ecran

6. Toate capturile de ecran de pe Chromebookul dvs. vor fi acum salvate pe noul dvs selectat fişier.

Faceți capturi de ecran cu butoane în modul tabletă

Dacă doriți să faceți o captură de ecran pe Chromebook în modul tabletă sau magazin, apăsați butonul de pornire și oricare dintre butoanele de volum în același timp, similar cu cum ați proceda pe smartphone-ul dvs. Nu trebuie să ții apăsat; doar apăsați și eliberați butoanele în același timp. O captură de ecran completă va fi capturată instantaneu pe tableta dvs. Chrome OS.

Dacă aveți un Chromebook HP, următoarele comenzi rapide oferă instrucțiuni clare despre cum să faceți capturi de ecran pe Chromebookurile HP în modul tabletă.

  • Comandă rapidă: Pornire + oricare dintre butoanele de volum
Cum să faci o captură de ecran pe Chromebook

Faceți capturi de ecran pe Chromebook cu ajutorul unui stilou

1. Captură de ecran complet: Dacă ați conectat un stylus la Chromebook, un meniu „Stylus” va apărea în raftul din dreapta jos. Deschideți-l și selectați „Captură de ecran” pentru a face o captură de ecran completă pe Chromebook. Dacă aveți un Chromebook Acer cu un stylus, acesta este cel mai bun mod de a face o captură de ecran pe Chromebookurile Acer.

2. Captură de ecran parțială: Dacă doriți să faceți o captură de ecran parțială, faceți clic pe meniul „Stylus” și selectați „Capture Region”. Acum, puteți folosi stiloul sau atingeți lung undeva pe ecran și apoi trageți pentru a selecta o zonă. După aceea, eliberați stiloul și o captură de ecran va fi făcută și salvată în folderul selectat.

Faceți capturi de ecran pe Chromebook cu extensii Chrome

Acum, am învățat cum puteți face capturi de ecran pe un Chromebook nativ. Dacă sunteți în căutarea unui instrument de captură de ecran mai versatil și mai puternic de utilizat pe dispozitivul dvs., verificați extensia Nimbus (Gratuit). Vă permite să faceți tot felul de capturi de ecran și de asemenea oferă înregistrare și adnotare pe ecran.

Dacă sunteți în căutarea unora dintre cele mai bune extensii Chrome pentru a face capturi de ecran, puteți consulta și Awesome Screenshot (Gratuit) și Screencastify (Gratuit).

Cum să faci capturi de ecran pe Chromebook 3

Faceți capturi de ecran folosind o tastatură externă

1. Captură de ecran completă: Ctrl+F5

Dacă ați conectat o tastatură externă la Chromebook, puteți face o captură de ecran apăsând Ctrl + F5 în același timp. Funcționează similar cu comanda rapidă nativă pentru Chromebook, dar trebuie să apăsați F5 în loc de butonul de prezentare generală.

2. Captură de ecran a ferestrei: Ctrl+Alt+F5

În mod similar, pentru o captură de ecran a unei ferestre folosind o tastatură externă, apăsați Ctrl + Alt + F5. Va face rapid o captură de ecran a ferestrei curente de pe Chromebook.

3. Captură de ecran parțială: Ctrl + Shift + F5

În cele din urmă, apăsați Ctrl + Shift + F5 pentru a face o captură de ecran parțială folosind o tastatură externă. Ecranul se va estompa automat și puteți selecta cu ușurință o regiune.

Întrebări frecvente

Unde ajung capturile de ecran pe un Chromebook?

Toate capturile de ecran de pe Chromebookuri sunt salvate în dosarul „Descărcări”. Doar deschideți aplicația „Fișiere” și mutați-vă în dosarul „Descărcări”, și acolo îl aveți. Dacă doriți să schimbați locația pentru a salva captura de ecran, o puteți face din Setări -> Avansat -> Descărcări -> Modificare.

Ce este F5 pe un Chromebook?

Pe scurt, F5 pe un Chromebook este tasta de prezentare generală care se află de obicei deasupra tastei 6. Puteți să o apăsați împreună cu Ctrl pentru a face o captură de ecran.

Ce este tasta Comutare pe un Chromebook?

Tasta Comutare este din nou aceeași cu tasta de prezentare generală. Este folosit pentru a comuta ferestrele pe un Chromebook, motiv pentru care se numește tasta Comutare.

Captură de ecran pe un Chromebook ca un profesionist

Deci acesta a fost ghidul nostru despre cum să faceți capturi de ecran pe un Chromebook. Am inclus toate cele mai bune modalități de a captura o captură de ecran, inclusiv extensii native și terțe. În timp ce comenzile rapide încorporate sunt în regulă pentru mine, unii utilizatori doresc o soluție completă, de la adnotare până la selectarea decupărilor în stil liber. În acest caz, alegeți aplicația terță parte pe care am menționat-o mai sus. Oricum, asta e tot de la noi. Dacă pierdeți o tastă Caps Lock dedicată, puteți activa tasta Caps Lock pe Chromebook. Și dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Chromebookurile sunt o opțiune excelentă pentru utilizatorii generali, deoarece vine cu toate instrumentele de bază necesare și există o gamă largă de modele pe care le puteți achiziționa. Este ușor să faci capturi de ecran pe un Chromebook, folosind comenzi rapide la tastatură sau folosind funcția de captură de ecran integrată a sistemului de operare Chrome. Odată ce ați făcut o captură de ecran, puteți să o adnotați și să o salvați, sau să o copiați în clipboard-ul dvs., și să o lipiți în orice aplicație, cum ar fi Gmail sau editorul dvs. foto preferat. Există, de asemenea, aplicații terțe precum Nimbus, Awesome Screenshot și Screencastify disponibile pentru cei care caută instrumente mai puternice de captare a ecranului.
Încheiem aici postarea noastră cu o desprățire tehnologică: Fiți întotdeauna conectați la noutățile din lumea digitală și continuați să vă bucurați de toate inovațiile pe care le aduce tehnologia în viețile noastre!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x