O întrebare obișnuită pe care mi-o pun oamenii este dacă ar trebui să meargă pe calea „independentă”, spre deosebire de obținerea unui loc de muncă sau de înființarea propriei companii. Dacă ești ca mine și preferi să înveți citind, citește mai departe. Dacă preferați să învățați prin discuții, iată un videoclip pe care l-am făcut recent pe acest subiect:

Indiferent dacă ar trebui să deveniți independent, va depinde de situația dvs. particulară. Acestea fiind spuse, vă puteți trăi foarte confortabil dacă alegeți să lucrați independent. Deci, haideți să discutăm dacă ar trebui să mergeți pe calea independentă și, presupunând că este pentru dvs., cum puteți face bani făcând acest lucru.

În acest articol voi răspunde la următoarele întrebări:

 1. Ar trebui să devii un dezvoltator independent?
 2. Cum să te deosebești de ceilalți freelanceri.
 3. Cum să vă vindeți serviciile
 4. Unde să vă vindeți serviciile

Cei care aleg să meargă cu viteză maximă și să o facă în mod corect, au șansa de a se afla într-o situație care arată astfel:

Cum sa castigi bani ca dezvoltator independent sfaturi de afaceri

Cei care freelance, fără a încerca să-și ducă afacerea la nivelul următor, pot ajunge să fie un eșec. La fel ca 30% din întreprinderile mici care eșuează în primul an. (Vedea Acest articol)

Presupun că vrei să fii în șaptezeci la sută dintre oamenii care reușesc. Presupunând că nu vă opuneți prosperității, să ajungem la asta.

ad-banner

Ar trebui să devii dezvoltator independent?

Prima întrebare în a vă decide cariera este să stabiliți dacă freelancing-ul este chiar potrivit pentru dvs. Asta se rezumă la două întrebări.

 • Aveți tipul de personalitate pentru a lucra independent?
 • Poți câștiga bani făcând asta?

Să ne uităm la fiecare dintre acestea pe rând.

Dacă aveți sau nu personalitatea de a fi independent, depinde dacă aveți un puternic sentiment de disciplină. Aveți nevoie de structura oferită pentru dvs.?

Când lucrezi pentru tine, nu este nimeni care să-ți spună asta,

 • trebuie să fii la birou până la un anumit timp
 • trebuie să începeți să lucrați la un proiect în prima lună pentru a-l face până la sfârșitul lunii
 • trebuie să returnați apeluri telefonice clienților dvs. etc.

Aceasta înseamnă că trebuie să fii capabil să te forțezi să faci aceste lucruri și să eviți numeroasele distrageri care există în lumea de astăzi. Aceasta include posibilitatea de a urmări Star Trek pe Netflix (care este cel mai bun mod de a-ți petrece timpul IMHO).

Dacă aveți capacitatea de a „autoreglementa”, atunci aveți tipul de personalitate pentru a fi independent. Dacă nu aveți această abilitate, atunci sunteți mai potrivit pentru a lucra într-un mediu în care angajatorul dvs. vă oferă structura respectivă.

Dacă sunteți cineva care are nevoie de structura oferită pentru dvs. atunci, nu vă pot sublinia suficient, că nu este nimic de îngrijorat. Mulți oameni care se dezvoltă într-un mediu independent nu ar merge bine la locul de muncă și invers. Este doar o chestiune de tipuri de personalitate.

Când răspundeți dacă puteți câștiga bani ca independent, răspunsul este “DA!”. Iata de ce. Aproximativ 30% din întreprinderile mici din SUA nu au în prezent un site web (vezi Acest articol de pe smallbusiness.com). Alte studii au ridicat numărul și mai mult, dar pentru a fi conservatori să rămânem cu treizeci la sută. Țara are aproximativ 24 de milioane de întreprinderi mici. Aceasta înseamnă că 7,2 milioane de întreprinderi mici (30 la sută din 24 de milioane) au nevoie de muncă pe web. Dacă facturați companiei medii 3.000 USD pentru un site web, atunci aceasta înseamnă că trebuie să lucrați în valoare de 21.600.000.000 USD (7,2 mx 3.000 USD). Ultima dată am verificat că este un chiar frickin ‘ piață mare. Deci, da, puteți câștiga bani în calitate de freelancer.

Cum să vă distingeți de alți dezvoltatori de software independenți

Dacă decideți să lucrați independent, este important să vă distanțați de concurența dvs. Altfel s-ar putea să aveți la fel de bine o placă pe birou care să scrie:

1611523572 431 Cum sa castigi bani ca dezvoltator independent sfaturi de afaceri

Nu știu despre tine – dar cred că a fi obișnuit nu este distractiv. Din fericire, a ieși din mulțime nu este dificil. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea dezvoltatorilor nu reușesc să se conecteze cu adevărat cu clienții lor. Dacă alegeți să vă conectați cu clienții în mod corect, atunci veți avea de lucru la rând pentru multe luni care vor veni.

Cred cu tărie că există o deconectare între comunitatea de dezvoltare și companiile care ar angaja un dezvoltator. Efectuați o căutare pe Google în orașul dvs. pentru designeri web locali. Există Nu lipsa persoanelor dispuse să construiască site-uri web pentru întreprinderile mici. În ciuda acestui surplus de forță de muncă, aproximativ treizeci la sută dintre întreprinderile mici nu au un site web. Ori de câte ori aveți un surplus de furnizori, ale căror servicii nu sunt utilizate, aveți o situație în care acești furnizori nu reușesc să se conecteze cu clienții lor.

Motivul pentru care dezvoltatorii nu se conectează cu clienții este evident. Când efectuați căutarea menționată mai sus, pentru a găsi dezvoltatori, veți observa un model comun. Dezvoltatorii își umple site-urile web cu bâlbâieli tehnice despre limbaje de codare etc.

Iată un flash de știri.

Dacă un proprietar de întreprindere mică nu are un site web în 2017, este posibil să nu aibă nici o idee despre ceea ce înseamnă jargonul de codificare.

De asemenea, dacă un proprietar de întreprindere mică se gândește „Am nevoie de un site web care să ajute la obținerea mai multor clienți”. Cum ar ști dacă acest jargon tehnic îi va ajuta de fapt să obțină mai mulți clienți. Cu alte cuvinte, majoritatea dezvoltatorilor nu răspund la întrebările pe care clienții lor le pun. Acesta este motivul pentru deconectarea dintre comunitatea de dezvoltare și întreprinderile mici.

Nu este greu să încheieți „deconectarea dezvoltatorului”. Trebuie doar să vorbești despre ceea ce caută și discută potențialii tăi clienți cum veți rezolva problemele lor. În primul rând, propriul dvs. site web ar trebui să explice modul în care ajutați companiile să rezolve problemele cu care se confruntă. Nu utilizați prima impresie (site-ul dvs. web) pentru a vorbi despre lucruri pe care oamenii nu le înțeleg și nu le pasă. Trebuie să vă prezentați ca un rezolvator de probleme și să spuneți potențialilor clienți cum veți rezolva problemele lor. Veți putea apoi să eliminați deconectarea dintre dezvoltatori și întreprinderile mici. Acest lucru, la rândul său, va face ca concertul dvs. independent să crească cu pași mari. Să purtăm o discuție despre cum să vă vindeți serviciile, astfel încât să puteți vedea metode pentru a vă prezenta ca un rezolvator de probleme.

Cum să vă vindeți serviciile ca dezvoltator independent

Vânzarea este ceva cu care mulți oameni nu se simt confortabil. Dar, una dintre cele mai mari părți ale succesului este să fii dispus să înveți și să faci lucruri care te fac să te simți inconfortabil. Sunt sigur că ai fost nervos să afli cum să codezi, iar acum o faci prin Routech. Puteți afla și cum să vă vindeți serviciile. Nu vă faceți griji că vă face să vă simțiți inconfortabil. Amintiți-vă că zona de confort este locul în care visele lor mor. Știu că acest lucru este ușor pentru mine de spus, deoarece vânzarea îmi vine natural, dar puteți învăța să faceți acest lucru și după un timp va părea la fel de ușor ca apăsarea unui buton.

1611523572 397 Cum sa castigi bani ca dezvoltator independent sfaturi de afaceri

Vânzarea serviciilor dvs. poate fi împărțită în trei părți

 • contactul dvs. inițial cu un potențial client
 • punând împreună o propunere
 • închiderea tranzacției

Să ne uităm la fiecare dintre acestea.

Întâlnirea inițială (de obicei prin telefon) este cel mai important contact pe care îl veți avea cu un potențial client. Aceasta este prima ta impresie. Majoritatea dezvoltatorilor se învârt și ratează folosind această întâlnire pentru a vorbi despre abilitățile lor, codare etc.

Așa cum tocmai am discutat în discuția de mai sus, este o greșeală să adoptăm o astfel de abordare. Ar trebui să utilizați această întâlnire pentru a pune întrebări despre afacerea potențialului dvs. client și pentru a determina problemele care vor să rezolve.

Dacă vorbiți cu un proprietar de pizza, care are nevoie de un site web, atunci trebuie să puneți întrebări despre afacerea sa. De exemplu,

 • Se scoate doar sau au o sală de mese?
 • Au un bar?
 • Câte locații au?
 • Care sunt datele demografice ale clienților lor?

Există o mulțime de întrebări de pus pe lângă acestea. Odată ce ați înțeles afacerea, atunci le puteți identifica problemele.

După ce ați identificat problemele clientului dvs., atunci îi puteți spune cum le puteți remedia. Aceasta este etapa propunerii. Ținând cont de același exemplu, dacă pizzeria are o sală de mese, puteți propune să includeți o mulțime de fotografii care arată cât de distractiv poate fi să luați masa acolo. Dacă au o bară, atunci ar trebui să apară și site-ul web. Sunt lângă o facultate? Dacă da, atunci ar trebui să existe o secțiune care să conțină „specialități la facultate” și ar putea dori, de asemenea, o aplicație mobilă, astfel încât studenții să poată comanda online. Acestea sunt doar câteva exemple de propunere de soluții la potențiale probleme.

Când încercați să închideți vânzarea, este important să explicați modul în care soluțiile propuse vor satisface nevoia clientului. În timp ce purtați această discuție, este important să vorbiți din perspectiva unui „rezolvator de probleme” și nu din cea a unui „dezvoltator”. Cu cât vorbiți mai mult limba clientului dvs., cu atât este mai probabil să vă angajeze.

Majoritatea dezvoltatorilor încearcă să „vândă”, dar își promovează expertiza tehnică și vorbesc despre software. Dacă doriți să vă vindeți în mod eficient, atunci trebuie să vă gândiți la rezolvarea problemelor clienților dvs.

Unde dezvoltatorii independenți își pot vinde serviciile

Freelancerii pot fi la fel de frustrați când își dau seama unde să-și vândă serviciile, precum și despre cum să vândă. Să ne uităm la trei locuri unde puteți începe să obțineți niște clienți.

O modalitate bună de a vă conecta cu potențialii clienți este prin evenimente de rețea. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le văd făcând dezvoltatorii este că merg la evenimente de rețea în care majoritatea participanților sunt alți dezvoltatori. Nu face asta. În schimb, doriți să mergeți la evenimente cu mulți proprietari de afaceri mici și unde sunteți singurul dezvoltator. O modalitate excelentă de a face acest lucru este să vă alăturați BNI. Acesta este un grup în care vă veți întâlni cu multe tipuri diferite de proprietari de întreprinderi mici și vă veți deschide cu toții agenda de adrese. De exemplu, dacă un mecanic auto din grup întâlnește pe cineva care are nevoie de un dezvoltator, atunci veți primi recomandarea. La rândul tău, vei trimite persoane altor membri ai capitolului BNI. Veți găsi asta departe mai eficient decât să vorbești cu alți dezvoltatori.

O altă modalitate de a face afaceri este să vă vindeți serviciile prin servicii terțe, cum ar fi Fiverr sau Thumbtack.

cu susul de a utiliza aceste servicii este că au o mulțime de oameni care caută aceleași servicii pe care sunteți dispus să le oferiți.

Cei doi dezavantaje sunt asta,

 1. Trebuie să plătiți o taxă pentru fiecare client pe care îl primiți prin aceste servicii și
 2. Veți avea tendința de a lucra pentru clienți la o rată mult mai mică decât ceea ce ați percepe în mod normal. Acel site web pe care l-ați construi în mod normal pentru 3.000 USD poate costa doar 1.200 USD pentru unul dintre aceste servicii. Aceste tipuri de platforme vă pot aduce un număr mare de clienți, dar veți lucra cu marje de profit foarte mici.

O a treia opțiune pentru a obține afaceri este să faceți acest lucru prin intermediul propriului site web. Dezavantajul este că veți plăti clienților tariful complet. Singurul lucru la care să te gândești este să plătești pentru promovarea site-ului tău. Cel mai simplu mod de a vă promova prezența pe web, într-un mod care vă va aduce de fapt afaceri, este să utilizați platforma Google Adwords. Acestea sunt anunțurile pe care le vedeți în partea de sus a rezultatelor căutării. Plata pentru anunțuri poate fi costisitoare, dar cu siguranță ar trebui să vedeți o rentabilitate a investiției.

Această discuție a fost o prezentare rapidă a „elementelor de bază” pentru începerea unei afaceri independente. Faceți aceste lucruri și veți trece înaintea concurenței. În prezent lucrezi independent? Care a fost experiența ta până acum? Anunță-mă în comentarii.

Puteți să mă urmăriți prin intermediul site-ului nostru web la SEO pentru avocați sau pe Stare de nervozitate.