Cum să căutați cu ușurință pe Deep Web pentru a găsi ceea ce doriți

Cum să căutați cu ușurință pe Deep Web pentru a găsi ceea ce doriți
⏱️ 4 min read

Dacă nu îl puteți găsi cu Google, atunci nu există deloc? Pe cât de grozav este Google în localizarea informațiilor online, adevărul este că, odată cu aceasta, puteți găsi doar o mică parte din informațiile existente în lume. Google indexează miliarde de pagini, dar există sute, dacă nu chiar mii, de alte pagini care dintr-un motiv sau altul nu sunt prezente în indexul său. Aceste pagini sunt ascunse în resturile Deep Web și este posibil să le găsiți dacă știți cum să căutați.

Adâncimea sau întunecata rețea?

Când vorbesc despre pagini care nu sunt indexate de Google, poate prima ta idee este despre Dark Web. În timp ce Dark Web, numit și Darknet, se potrivește cu descrierea site-urilor / paginilor care nu sunt indexate de Google, Dark Web și Deep Web nu sunt același lucru.

Un exemplu de pagină Deep Web este un grup închis pe Facebook. Deoarece pagina este accesibilă numai după o autentificare, iar Googlebot nu se poate conecta pentru a o accesa, pagina nu este indexată. Cu toate acestea, când vă conectați la acest grup, puteți vedea pagina. În mod similar, dacă pagina necesită plată pentru a avea acces, Googlebot nu o poate indexa, dar o puteți vizualiza după ce plătiți.

Link-urile interzise sau nefuncționate sau paginile dinamice generate în mișcare după o interogare de căutare de la un utilizator opresc, de asemenea, motoarele de căutare de la indexarea paginilor, dar dvs., ca om, puteți accesa aceste informații. Informațiile sub formă de imagine / video sau alte formate motoarele de căutare nu înțeleg, dar oamenii o fac este un alt exemplu de conținut Deep Web. Aceste pagini sunt accesibile cu un browser simplu și, în general, utilizează protocoalele http (sau https).

Pe de altă parte, Dark Web folosește un protocol de rutare diferit cu criptare încorporată. Două protocoale populare sunt TOR și I2P. Dark Web conține și multe resurse ilegale, iar motoarele de căutare nu le vor indexa în niciun caz, chiar dacă ar putea.

Acum, după ce am explicat diferența dintre Deep Web și Dark Web, să vedem ce puteți face pentru a găsi lucruri în Deep Web.

1. Încercați alte motoare de căutare

Uneori, o pagină nu este accesibilă de Google (dintr-un motiv sau altul), dar este indexată de alte motoare de căutare. Din punct de vedere tehnic, în acest caz pagina nu se află în Deep Web (deoarece este accesibilă printr-un motor de căutare), dar pentru oricine a cărui căutare începe și se termină cu Google, pagina nu este acolo. Dacă obișnuiești să folosești ocazional alte motoare de căutare, cum ar fi DuckDuckGo, un motor de căutare local sau chiar Bing, pe lângă Google, s-ar putea să fii surprins de cantitatea de lucruri bune pe care le poți găsi la ele.

2. Găsiți pagina principală cu Google și mergeți pe cont propriu

În alte cazuri, Google are doar pagina principală a unui site. Acest lucru se întâmplă cu site-urile care necesită conectare sau plată sau care au linkuri de urmărire pe care Google nu le-a indexat. Dacă acesta este cazul, este ușor – găsiți pagina principală cu Google, apoi explorați site-ul pe cont propriu. Dacă site-ul are o funcționalitate de căutare, sarcina dvs. este și mai simplă.

3. Încercați Google Cărți sau Accesați o bibliotecă

Pentru informații științifice, încercați Google Cărți. Dacă știți că există un document, dar nu îl puteți găsi cu Google Cărți, puteți merge la o bibliotecă, în special una academică. Multe biblioteci din colegii și universități se abonează la baze de date plătite și este posibil să le puteți folosi, poate chiar gratuit.

deep-web-02-googlebooks

4. Încercați motoarele de căutare Deep Web

Oricât de surprinzător pare, Deep Web are motoare de căutare proprii. În multe aspecte, cum ar fi interfața cu utilizatorul sau funcționalitatea, aceste motoare de căutare sunt la ani-lumină în spatele Google, dar nu judecă o carte după coperta sa.

Există într-adevăr o mulțime de aceste motoare și ar putea dura destul de mult timp pentru a găsi ceea ce doriți. Și mai rău, uneori ați putea petrece zile sau săptămâni fără rezultat. Verificați această listă imensă de Motoare de căutare Deep Web și localizați-le pe cele din zona dvs. de interes. Dacă sunteți în căutarea versiunilor mai vechi ale paginilor actuale și a lucrurilor care erau online, dar care nu mai sunt, încercați Proiectul Internet Archive.

deep-web-03-deep-web-search-engines

S-ar putea să fie ceva mai greu să găsești lucruri în Deep Web, dar dacă cauți lucruri extrem de specializate, s-ar putea să ai mai mult noroc acolo decât cu motoarele de căutare generale.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x