Cum să căutați în mod eficient fișiere și foldere în Google Drive

Cum să căutați în mod eficient fișiere și foldere în Google Drive
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați Google Drive pentru a stoca copiile de rezervă și aveți zeci de mii de fișiere și dosare, uneori poate fi dificil să căutați acel fișier sau folder în Google Drive. În acest articol vom detalia detaliile utilizării diverselor instrumente de căutare Drive pentru a găsi datele dorite.

Încercați o căutare parțială

Dacă există un cuvânt sau o frază pe care vă așteptați să o vedeți pe deplin undeva în titlu, căutați mai întâi. Drive va începe să facă recomandări pe baza interogării dvs. de căutare pe măsură ce o tastați.

Ajustați instrumentele de căutare

Google Drive are încorporate câteva instrumente de căutare minunate. Faceți clic pe bara de căutare, apoi faceți clic pe „Mai multe instrumente de căutare” din meniul derulant. Aici, oricare dintre valori poate fi ajustată pentru a se perfecționa într-un anumit fișier sau folder.

Căutare Drive – Nu alte aplicații Google

Când încercați să căutați un document sau un folder, vă puteți regăsi în interfața Google Docs, Foi de calcul sau Prezentări. Când vă aflați în interfața fiecăruia dintre aceste site-uri respective, veți putea căuta numai astfel de documente specifice. Pentru a vedea totul în ansamblu, va trebui să vă asigurați că sunteți conectat și vizualizați Google Drive.

Căutare după extensie și tip

căutați-google-drive-arrow-down

Dacă nu sunteți sigur care este numele unui anumit fișier, puteți căuta după extensia documentului. De exemplu, pentru a căuta o imagine, puteți tasta „.jpg”, „.png” sau „.gif” în bara de căutare. La fel, pentru un document, încercați termeni de căutare precum „.pdf”, „.doc” și „.txt”. Alternativ, utilizați tasta săgeată în jos de pe tastatură pentru a vă deplasa în jos și selectați un tip de fișier de căutat.

Căutați articole recente

căutare-google-drive-recent

Dacă fișierul are un nume obscur sau nu sunteți prea sigur ce anume căutați, puteți căuta după elementele încărcate recent. Pentru aceasta, faceți clic pe fila „Recent” din bara de meniu din stânga. Din noul ecran puteți vizualiza ceea ce a fost încărcat în ziua curentă, mai devreme în lună sau chiar mai devreme în an.

Căutare după expeditor, creator sau destinatar

Introducerea termenilor „către:” „de la:” și „creator:” înainte ca o adresă de e-mail să extragă fișierele specifice termenului. Ele pot fi folosite spate în spate într-o căutare, de asemenea, pentru a găsi ceva de la o persoană la alta, mai exact.

Căutare după dată

Pentru a afla când a fost modificat un fișier, puteți utiliza tehnica menționată mai sus de a regla instrumentele de căutare sau căutând manual. Pentru a căuta manual, tastați „Înainte:” sau „După:” urmat de data în formatul anului, lunii și zilei (aaaa-ll-zz). Comenzile „Înainte:” și „După:” pot fi folosite înapoi înapoi pentru a găsi fișiere într-un anumit interval de date.

Căutați utilizând 3D Touch pe iPhone

căutați-google-drive-iphone-3d-touch

Prin intermediul aplicației Google Drive de pe iPhone 6S și versiuni mai noi, utilizați 3D Touch pentru a „arunca o privire” în fișierele dvs. pentru a vedea ce conține, fără a le deschide vreodată complet. Procedând astfel, puteți vedea informații dintr-o privire fără a fi nevoie să așteptați încărcarea completă a unui anumit fișier. Apăsați puțin mai tare pe ecran pentru a deschide conținutul. Rețineți că acest lucru va funcționa cel mai bine prin intermediul aplicației Google Drive. Este posibil să nu funcționeze aproape la fel de bine sau fluid prin Safari sau un alt browser.

Concluzie

Acest articol a acoperit diversele resurse și instrumente pentru a căuta în biblioteca dvs. Google Drive în continuă creștere. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x