Cum să căutați în Windows

Cum să căutați în Windows
⌛ Reading Time: 5 minutes

Windows are întotdeauna un meniu de căutare care vă permite să căutați prin conținutul computerului. În Windows 11, Microsoft a adăugat mai multe funcționalități funcției sale de căutare. Acum puteți căuta din meniul Start, widget-uri, Microsoft Store și conturile cloud asociate. Aici explorăm toate modalitățile de căutare a aplicațiilor, setărilor, fișierelor și folderelor în Windows 10 și Windows 11.

1. Căutați utilizând caseta de căutare Windows

Comparativ cu Windows 10, caseta de căutare universală din Windows 11 tocmai s-a îmbunătățit în ceea ce privește acuratețea rezultatelor căutării și prezentarea lor pe ecran. În loc ca bara de căutare Windows 10 să ocupe aproape un sfert din bara de activități, există o mică pictogramă de căutare fixată pe bara de activități. Dacă faceți clic pe acesta, se deschide o casetă de căutare mărită, cu o zonă mai mare pentru toate nevoile dvs. de căutare. Puteți închide cu ușurință această casetă făcând clic oriunde în afara regiunii sale.

Pentru a vizualiza acest lucru mai bine, puteți compara cu ușurință rezultatele căutării atât pentru Windows 10, cât și pentru Windows 11.

Căutarea fișierelor și a conținutului intern pe Windows 10 nu este atât de ușoară. Trebuie să vă amintiți cuvintele cheie exacte pentru nume complicate – sau cel puțin primele litere. Veți găsi foarte puține sugestii suplimentare (sau niciuna). Unele dintre ele vor fi în gri și este posibil ca al treilea rezultat al căutării să nu se încarce corect.

Rezultatele căutării Windows10

Microsoft a anunțat asta a remediat aceste erori ale rezultatelor căutării pentru Windows 11, iar rezultatele sunt deja vizibile.

Căutarea exact a acelorași cuvinte cheie într-o casetă de căutare Windows 11 aduce o căutare de calitate mai bună. Nu mai există defalcarea rezultatelor căutării și multe sugestii suplimentare de căutare sunt vizibile. Dolarul nu se mai oprește la al treilea rezultat de căutare. În loc de casete gri, veți putea vedea pictogramele aplicației.

Rezultate casetă de căutare Windows11

2. Folosind Windows 11 Start Menu Search

În timp ce caseta de căutare universală este un meniu important în Windows 11, este de fapt o componentă opțională. Îl puteți dezactiva cu ușurință din bara de activități.

Componenta principală a barei de căutare din Windows 11 s-a schimbat puțin în interior: este disponibilă din meniul Start. Rezultatele dvs. pot fi reduse acum folosind criterii specifice.

Windows10 Căutare din meniul Start

Indiferent dacă doriți să căutați un fișier .exe sau să căutați un program sau setări, începeți să tastați, iar filtrul va face restul pentru dvs. Nu este nevoie să apăsați butonul de căutare separat. Bara de căutare a meniului Start din Windows 11 indexează toate rezultatele și vă oferă recomandări pe baza fișierelor, aplicațiilor și fotografiilor pe care le utilizați. În consecință, se simte ca un adevărat centru universal de căutare.

3. Căutați din meniul Widgets Windows 11

Windows 11 are o placă widgets pentru a vă servi toate știrile, vremea, calendarul și alte notificări de interes. Pur și simplu alunecă din stânga și poate fi închis la fel de ușor. Ideea din spatele acestui forum este să păstrezi toate fluxurile de știri separate de activitățile tale de pe desktop.

În plus, panoul cu widgeturi afișează o bară de căutare în partea de sus cu rezultate derulante din toate fluxurile de știri. Dacă citiți un articol pe panoul widget-uri, dar nu vă amintiți ce este, utilizați această opțiune de căutare pentru a ajunge acolo.

Meniul Windows11 Search Widgets

4. Utilizarea Căutării îmbunătățite

Căutați un fișier sau un folder exact? Windows 11 are o opțiune de căutare avansată numită „căutare îmbunătățită”, pe care o veți găsi și în Windows 10. Puteți accesa aceasta din „Setări -> Confidențialitate și securitate -> Căutare Windows”. Odată ajuns în interior, rezultatele sunt indexate dintr-un număr considerabil de fișiere.

Căutare Windows11 utilizând Căutare îmbunătățită

Pentru opțiuni de căutare mai avansate, puteți alege setările SafeSearch, care filtrează rezultatele explicite ale căutării și activează căutarea conținutului cloud din OneDrive, Bing, SharePoint și alte servicii. Aceste opțiuni sunt disponibile acum și cu Windows 10, dar numai în cele mai recente versiuni ale sale.

Windows11 Search Safesearch și Cloud Search

întrebări frecvente

1. Cum puteți ascunde sau dezvălui pictograma de căutare în Windows 11?

Dacă ați decis că nu aveți nevoie de pictograma de căutare care ocupă bara de activități, o puteți ascunde oricând fixând-o. Pentru o soluție mai permanentă, accesați „Setări -> Personalizare -> Elemente din bara de activități”, unde puteți gestiona dacă diferite elemente din bara de activități, inclusiv căutarea, vor fi afișate sau ascunse.

Căutare Windows11 gestionată în bara de activități

2. Cum mutați căutarea Windows 11 spre stânga?

Dacă doriți un aspect de căutare familiar, este ușor să mutați aplicațiile Windows 11 de pe bara de activități din centru spre stânga. Accesați „Personalizare -> Bara de activități -> Comportamente ale barei de activități -> Alinierea barei de activități”. După ce schimbați alinierea pentru a fi în stânga, meniul Start, căutarea și toate celelalte aplicații se vor deplasa spre stânga.

Fereastra de căutare Windows11 Caseta de căutare din stânga

3. Cum dezactivez căutarea Windows?

Indexarea Windows 10/11 în modul de căutare îmbunătățită poate dura mult timp și consumă resurse de sistem. O puteți dezactiva oricând din Managerul de activități, care poate fi deschis folosind oricare dintre aceste metode. Accesați fila „Servicii” și derulați în jos pentru a găsi căutarea Windows, care poate fi oprită cu ușurință.

Pentru utilizatorii obișnuiți, Windows 11 se simte foarte asemănător cu Windows 10, cu excepția câtorva îmbunătățiri și modificări noi. De exemplu, puteți schimba cu ușurință browserul și aplicațiile implicite din Windows 11 prin câteva editări ale sistemului de fișiere.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.