Cum să căutați pe Facebook persoane, postări, companii și multe altele

Cum să căutați pe Facebook persoane, postări, companii și multe altele
⏱️ 11 min read

Deși se intenționează să fie o rețea socială obișnuită, Facebook este unul dintre locurile preferate pentru a găsi orice. Fie că este o persoană, o afacere sau articole pentru vânzări, puteți găsi totul pe Facebook. Dar cum restrângeți rezultatele căutării pentru a găsi ceva rapid? Să examinăm modul de utilizare a filtrelor avansate de căutare Facebook pe mobil și PC.

Cum se efectuează o căutare pe Facebook pe computer

 1. Mergeți spre facebook.com și asigurați-vă că sunteți autentificat.
 2. Faceți clic pe caseta de căutare din partea de sus și introduceți interogarea de căutare. Facebook vă va recomanda automat câteva întrebări similare cu ale dvs. Faceți clic pe una dintre acestea dacă pare utilă. Alternativ, introduceți propria interogare și apăsați Enter.
 1. Facebook va oferi rezultate de căutare sortate după categorii precum postări, fotografii, videoclipuri și multe altele. Ce este interesant este că puteți găsi exact ceea ce căutați făcând clic pe filtrul corespunzător din bara laterală din stânga:
  • Postări
  • oameni
  • Fotografii
  • Videoclipuri
  • Piata de desfacere
  • Pagini
  • Locuri
  • Grupuri
  • Evenimente
 1. Dacă faceți clic pe orice filtru, veți deschide mai multe opțiuni de filtrare sub fiecare secțiune pentru a vă ajuta să restrângeți rezultatele căutării.
Căutare Facebook Filtre PC

Cum se efectuează o căutare pe Facebook pe Android și iPhone

 1. Deschideți aplicația mobilă Facebook.
 2. Atingeți butonul de căutare din partea de sus, introduceți interogarea și apăsați pictograma Căutare.
Facebook Search Box Mobile
 1. Veți fi întâmpinat de rezultatele relevante ale căutării. Filtrează rezultatele după postări, persoane, grupuri, fotografii etc., folosind filele din partea de sus. Glisați spre stânga pentru a vizualiza toate filtrele disponibile.
Facebook Search Filter Mobile
 1. În fiecare filtru, atingeți pictograma Opțiuni din colțul din dreapta sus pentru a aplica mai multe filtre în funcție de fiecare categorie.
Rezultatele filtrului de căutare Facebook Mobile

Să aruncăm o privire mai atentă la filtrele avansate de căutare Facebook.

Cum să căutați postări vechi de pe Facebook

Puteți utiliza căutarea pe Facebook pentru a găsi propriile dvs. postări anterioare, postările prietenilor dvs. sau postări ale unor prieteni fără derulare.

Introduceți un cuvânt din postarea pe care o căutați în caseta de căutare Facebook așa cum se arată mai sus. În ecranul cu rezultatele căutării, faceți clic pe filtrul „Postări”. Veți fi întâmpinat de următoarele opțiuni. Folosiți-le pentru a găsi postarea exactă.

 • Postări recente: activarea acestui filtru va sorta postările plasându-le pe cele recente în partea de sus și așa mai departe.
 • Postări pe care le-ați văzut: activarea acesteia va afișa postările cu care ați interacționat anterior sau pentru care ați manifestat interes.
 • Data postarii: acest filtru vă va permite să selectați anul.
 • Postări de la: puteți filtra între propriile dvs. postări, prietenii dvs., grupurile și paginile dvs. și postările publice.
 • Locație etichetată: va filtra după locația etichetată selectată.
Filtru profil de căutare Facebook

Cum să căutați în profilul dvs., profilul altcuiva, o pagină sau un grup

Pe lângă metoda de mai sus, puteți căuta o postare direct din propriul profil, din profilul altcuiva sau din cadrul unui grup sau pagină. Această caracteristică este disponibilă atât pe mobil, cât și pe PC.

Deschideți profilul, pagina sau grupul în care doriți să căutați și faceți clic pe pictograma Căutare din profil, care este diferită de căutarea obișnuită pe Facebook.

Grupul de căutare Facebook

Dacă pictograma Căutare nu este disponibilă (în cazul profilelor sau paginilor), faceți clic pe pictograma cu trei puncte și selectați „Căutare profil / pagină”. Introduceți termenul de căutare pe care îl căutați.

Profil de căutare Facebook

Cum să căutați persoane pe Facebook

Diferite persoane vor avea același nume pe Facebook și devine dificil să găsești persoana pe care o cauți. Pentru a ușura lucrurile, Facebook vă permite să găsiți oameni în funcție de oraș, educație și muncă.

Începeți prin a introduce numele persoanei în caseta de căutare. Apoi faceți clic pe filtrul Persoane și alegeți filtrele necesare. Dacă persoana este prietenă cu prietenii tăi, activează comutatorul de lângă Prietenii prietenilor pentru a găsi astfel de persoane.

Filtru Căutare persoane Facebook

Cum să căutați fotografii și videoclipuri pe Facebook

În mod similar, puteți filtra fotografiile și videoclipurile pe baza parametrilor precum locația etichetată, data postării, tipul de fotografie, postarea de și videoclipurile live. Toate aceste filtre sunt prezente în secțiunea Filtre pentru fotografii și videoclipuri. Dacă imaginile nu se încarcă pe Facebook, vedeți dacă puteți găsi răspunsul în acest ghid de depanare.

Fotografii și videoclipuri de căutare pe Facebook

Cum să căutați articole pe piața Facebook

Facebook Marketplace este un loc minunat pentru a cumpăra lucruri, mai ales atunci când știi cum să cauți corect.

Introduceți elementul pe care doriți să îl cumpărați în căutarea pe Facebook și faceți clic / atingeți filtrul „Piață”. Puteți filtra produsele în funcție de starea articolului (nou / folosit), preț, data listată și categorie și puteți chiar să sortați articolele. În afară de aceasta, puteți schimba locația pieței făcând clic pe locația dvs. curentă. Aceleași filtre pot fi accesate dacă căutați direct pe Facebook Marketplace.

Piața de căutare Facebook

Cum să găsiți pagini Facebook, grupuri și locuri

În mod similar, dacă căutați o anumită pagină, grup sau loc, puteți restrânge rezultatele căutării folosind diferite filtre disponibile, după cum se arată mai jos:

 • Paginile pot fi găsite după locația lor, insigna verificată și categorie.
 • Grupurile pot fi găsite după orașul lor și tipul de grup.
 • Filtrele pentru locații se bazează pe funcționalitate, cum ar fi livrarea, mâncarea, locația, prețul, starea, vizitate de prieteni etc.
 • Puteți căuta evenimente în funcție de tipul acestora, cum ar fi evenimente online sau plătite, locație, data evenimentului, prietenos cu familia, categorii și popularitate cu prietenii.

Cum să gestionați și să ștergeți istoricul căutărilor

Facebook oferă o modalitate simplă de a șterge întregul istoric al căutărilor sau chiar interogări de căutare individuale.

Pe desktop, faceți clic pe bara de căutare Facebook pentru a fi întâmpinat de căutările dvs. recente. Faceți clic pe pictograma „X” de lângă interogarea pe care doriți să o ștergeți. Sau apăsați pictograma „Editați” pentru a accesa jurnalul de activități, unde veți vedea întregul rezultat al istoricului căutărilor, inclusiv cele inițiate de alte dispozitive.

Căutare Facebook Edit Pc

În pagina Jurnal de activități, faceți clic pe butonul „Ștergeți căutările” pentru a șterge întregul istoric sau apăsați pictograma cu trei puncte, apoi „Ștergeți” lângă elementul de căutare care urmează să fie șters.

Căutare Facebook Șterge Pc

În aplicațiile mobile, atingeți pictograma Căutare de pe pagina principală a Facebook. Când apare ecranul de căutare, atingeți pictograma „X” pentru a șterge o căutare recentă sau apăsați „Vedeți toate” pentru a vizualiza toate înregistrările din istoricul căutărilor.

Istoricul căutărilor Facebook Editați mobil

Atingeți „Ștergeți tot” pentru a șterge întregul istoric sau a elimina elemente individuale utilizând pictograma X.

Istoricul căutărilor Facebook Ștergeți dispozitivul mobil

întrebări frecvente

1. Cum pot căuta pe Facebook fără un cont?

Dacă nu aveți un cont Facebook, există două soluții alternative pe care le puteți utiliza pentru a găsi profiluri publice, postări, pagini și grupuri. Mai întâi, utilizați ajutorul motoarelor de căutare precum Google, Bing etc. Introduceți interogarea dvs. de căutare urmată de „site: facebook.com”. De exemplu, dacă căutați o pagină numită „Chandni chowk”, căutați folosind „site: facebook.com/pages Chandni chowk”. În mod similar, înlocuiți paginile cu grupuri pentru a găsi un grup.

O altă modalitate de a căuta Facebook este prin intermediul motoarelor de căutare dedicate pentru site-urile de socializare. Alternativ, utilizați căutător social.

Rețineți că nu veți putea utiliza funcțiile de căutare avansată fără a vă conecta sau când un profil este blocat.

2. Poate cineva să spună dacă te uiți la profilul său de Facebook sau îl cauți?

Din fericire, nu. Facebook nu o va informa pe cealaltă persoană, chiar dacă o căutați sau o priviți de o mie de ori la profilul ei. Cu toate acestea, fii precaut să nu-ți placă accidental o postare în profilul lor.

Dacă nu doriți ca alții să vă poată găsi profilul în căutarea lor pe Facebook, îl puteți bloca sau îl puteți face privat. Puteți chiar să vă dezactivați contul dacă doriți să opriți temporar utilizarea Facebook.

Acum, că știi cum să cauți pe Facebook și să obții rezultatele dorite, poți activa și modul întunecat pentru a-ți face mai ușor ochii și pentru a-ți extinde utilizarea Facebook, conectându-l la Instagram.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x