Cum să căutați politica de grup pentru o setare specifică în Windows 10

Cum să căutați politica de grup pentru o setare specifică în Windows 10
⏱️ 4 min read

Editorul de politici de grup și Editorul de registru sunt utilizate pe scară largă pentru a activa, dezactiva și configura setările avansate în Windows. De fapt, majoritatea tutorialelor Windows pe care le găsiți aici vor discuta despre cum să modificați o anumită setare a politicii de grup sau să editați cheile de registry dacă utilizați versiunea Windows Home. Deși Editorul de politici de grup face foarte ușor să modificați setările avansate ale sistemului, dezavantajul este că nu există o modalitate ușoară de a găsi o politică, cu excepția cazului în care știți unde să căutați.

Dacă ați uitat unde este o politică, noroc să o găsiți printre sute de alte setări de politică. Pentru a face față acestui lucru, puteți căuta o politică specifică în Editorul de politici de grup. Câștigul este că puteți căuta setări specifice numai în Șabloane administrative disponibile atât în ​​Configurarea utilizatorului, cât și în Configurarea computerului. Următoarele vă vor arăta cum să o faceți.

1. Utilizarea site-ului de căutare a politicilor de grup

Microsoft are un site dedicat numit Căutare politică de grup pentru a căuta o anumită setare a politicii de grup. Pur și simplu utilizați câteva cuvinte cheie în bara de căutare, iar site-ul web va enumera toate politicile care se potrivesc cu acel cuvânt cheie. De exemplu, am căutat „Lungime PIN” și am obținut cinci rezultate pe care le puteți vedea în secțiunea „Rezultate căutare”. Aceste rezultate includ politici din Configurarea computerului și Configurarea utilizatorului.

Cel mai bun lucru despre acest site este că vă oferă toate detaliile de care veți avea nevoie vreodată despre o politică. Aceste detalii includ, dar nu se limitează la, o explicație detaliată, numele complet al politicii, calea politicii, cheia de registru și valoarea afectate, versiunile de sistem de operare acceptate, fișierele admx și adml. De asemenea, puteți alege între „Vizualizare registry” și „Vizualizare politică” din opțiunea „Arborescență” care apare în bara de navigare superioară. Acest lucru este deosebit de util dacă doriți să știți ce valoare de registru specifică este afectată.

2. Folosind foaia oficială Excel

Pe lângă baza de date online, Microsoft oferă și o foaie oficială Excel cu toate politicile pentru versiunile sale Windows acceptate în prezent. Poti descărcați foaia Excel gratuit de pe site-ul Microsoft în scopuri offline sau chiar să îl purtați cu dvs. Această metodă este deosebit de utilă atunci când nu aveți acces la Internet sau când este restricționat. La fel ca baza de date online, foaia Excel conține toate detaliile, cum ar fi explicația politicii, cheia de registry țintă, domeniul de aplicare al politicii etc.

căutare-grup-politică-setări-politică-excel-foaie

Pentru a căuta o anumită politică, utilizați regulat Ctrl + F comandă rapidă de la tastatură și introduceți cuvântul cheie. După cum puteți vedea, am căutat „Lungimea pinului” și apare imediat. Derulând lateral puteți obține mai multe informații despre acea politică.

setări-politică-grup-căutare-căutare-politică-în-foaie-excel

3. Utilizarea filtrului de politică de grup încorporat

Este una dintre caracteristicile mai puțin cunoscute ale Editorului de politici de grup, dar puteți utiliza opțiunea „Filtre” pentru a găsi politica dorită.

Pentru a căuta o politică, căutați „gpedit.msc” în meniul Start și deschideți-o. Faceți clic dreapta pe „șabloane administrative” și selectați opțiunea „Opțiuni de filtrare”.

setări-politică-grup-căutare-selectare-filtru-opțiuni

În această fereastră bifați caseta de selectare „Activați filtrul cuvintelor cheie”, introduceți cuvântul cheie în câmpul gol și faceți clic pe butonul „OK”.

setări-politică-grup-căutare-introduceți-cuvânt-cheie

De îndată ce faceți clic pe buton, fereastra de politică de grup vă va arăta rezultatele. După cum puteți vedea, editorul nu va afișa politicile specifice care corespund cuvântului dvs. cheie. În schimb, va afișa folderul de politici în panoul din dreapta. Trebuie să deschideți manual fiecare folder pentru a găsi politica țintă.

setări-politică-grup-căutare-navigați-în-dosar

În cazul meu, aceasta ar fi „Lungimea pinului”, așa că trebuie să navighez manual la folderul „Sistem> Complexitate PIN” pentru a găsi politica pe care o doresc.

search-group-policy-settings-policy-found

După cum puteți vedea, utilizarea opțiunii Filtre a Editorului de politici de grup încorporată nu este atât de intuitivă, dar este util să vă restrângeți căutarea. De fapt, înainte de a ști despre site-ul web de căutare a politicii de grup sau a foii Excel, am folosit această metodă de multe ori pentru a găsi politica de care aveam nevoie. Pentru a îmbunătăți în continuare rezultatele căutării, configurați opțiuni suplimentare de filtrare, cum ar fi textul de ajutor, comentariile, gestionate, comentate, cerințe etc.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a căuta o anumită politică în Editorul de politici de grup din Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x