Cum să căutați și să citați articole în Google Docs

Cum să căutați și să citați articole în Google Docs
⏱️ 4 min read

Când scrieți o lucrare, poate fi frustrant să vă sortați citatele. Știind ce să citez, când și în ce stil poate adăuga mai mult stres nejustificat scrierii unei lucrări. Din fericire, de-a lungul anilor, au fost create multe servicii online care automatizează procesul de citare. Cu toate acestea, Google Docs face un pas mai departe, permițându-vă să vă faceți cercetările și citând toate documentele în sine! Acest lucru vă permite să găsiți și să citați mai ușor surse care se referă la ceea ce încercați să spuneți.

Casa din lemn de la Sibiel
Casa din lemn de la Sibiel

Deschiderea panoului Explorare

La un moment dat în viața Google Doc, acesta avea un panou numit „Cercetare” care vă permitea să faceți exact acest lucru. În zilele noastre are denumirea oarecum confuză „Explorați”, dar totuși umple nișa cercetării în Google Docs. Pentru a deschide panoul Explorați, faceți clic pe „Instrumente” în partea de sus, apoi pe „Explorați”.

Un panou Explorare se va deschide în partea dreaptă.

google-explore-panel

Cercetarea efectuării

Acum că panoul Explorare este deschis, îl puteți folosi pentru a efectua cercetări. Cel mai simplu mod de a vă gândi la Explore este ca un Google personal pe care îl puteți deschide pe partea laterală a documentului în timp ce scrieți. Ca atare, ori de câte ori trebuie să căutați ceva, îl puteți introduce în panoul Explorare așa cum ați face în Google. Explorați vă va afișa o listă de rezultate.

google-explore-rezultate

Faceți clic pe cel care vă place cel mai mult aspect și va apărea într-o filă nouă pentru a fi citită. Dacă aveți deja în minte un site web pe care doriți să îl citați, puteți introduce pur și simplu adresa URL în caseta de căutare și Explore va face restul.

google-explore-link

Dacă observați, de-a lungul vârfului este opțiunea pentru imagini. Dând clic pe fiecare imagine, puteți vedea o versiune mai mare a acesteia, precum și detalii despre licența de utilizare a acesteia. Dacă faceți clic pe „Inserați”, se adaugă imaginea la documentul dvs. Asigurați-vă că are licența corectă și citați întotdeauna lucrările, dacă este necesar!

Citând cercetări

După ce ați găsit un site web pe care doriți să îl citați, scrieți-l în ziar. Apoi, puneți cursorul intermitent în punctul din document în care doriți să adăugați o citație.

google-explore-cursor

Plasați cursorul peste rezultatul pe care doriți să îl citați aici. Faceți clic pe butonul Cotație va apărea în partea dreaptă sus a rezultatului.

google-explore-cite

După ce ați făcut clic, se vor întâmpla două lucruri. În primul rând, Google Docs va adăuga un număr de superindice unde se află cursorul pentru al identifica. Apoi, Google îl va cita în partea de jos a documentului. Este demn de remarcat faptul că această citație nu este scrisă în subsol, deci o puteți folosi în continuare pentru numerele de pagină și alte opțiuni.

google-explore-citat-text

google-explore-citat-nota de subsol

Modificarea formatului citării

Institutele aplică adesea formate de citare specifice. Dacă doriți să modificați formatarea citărilor, faceți clic pe cele trei puncte de lângă caseta de căutare. Aici puteți alege între formatele MLA, APA și Chicago.

google-explore-format

Realizarea unei Bibliografii

Pentru lucrările care necesită o bibliografie, Explore poate să nu fie ideal. În loc să aveți citatele în partea de jos a paginii, bibliografiile sunt de obicei puse la sfârșitul lucrării. Dacă institutul dvs. necesită o bibliografie, există două modalități prin care puteți ocoli acest lucru.

Tăiați și lipiți citatele

Nu există nicio modalitate de a seta Explore să realizeze automat o bibliografie, deci va trebui să o creați singură. Citați sursele așa cum ați face mai sus, apoi transferați toate notele de subsol pe care le creează într-o secțiune de bibliografie. Asigurați-vă că stilul de citare se potrivește cu ceea ce este necesar pentru bibliografie.

Folosiți un addon

Ca alternativă, Google Docs are câteva suplimente frumoase care automatizează procesul pentru dvs. și generează o bibliografie din mers. Un astfel de addon este Creator de bibliografie EasyBib. Poate fi instalat în Documente și utilizat pentru a crea o bibliografie completă. Odată instalat, accesați-l folosind meniul „Addons” din partea de sus a Google Docs.

În citările mele

Aranjarea și formatarea citatelor poate fi o problemă majoră. Utilizând funcția de explorare Google Doc, puteți automatiza o parte altfel monotonă a scrierii unei lucrări. Dacă nu corespunde standardelor dvs., există suplimente care vă vor ajuta să obțineți citatele perfecte.

Găsiți că a cita lucrări este o corvoadă? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x