Cum să cauți pe Facebook fără un cont- ghid cu 4 metode eficiente – wikiHow

4 moduri de a căuta pe Facebook fără un cont - wikiHow
⏱️ 9 min read

WikiHow este o platformă online care oferă soluții practice pentru o varietate de probleme și întrebări. Unul dintre subiectele recente abordate a fost găsirea conturilor de Facebook fără a fi nevoie să aveți un cont de Facebook. Articolul detaliază patru metode prin care persoanele pot accesa conturi de Facebook ale altor persoane și a oferit instrucțiuni detaliate pentru fiecare metodă.

Prima metodă este utilizarea motorului de căutare Google și a operatorului de căutare „site:facebook.com” pentru a căuta pagini de profil publice. A doua metodă implică căutarea paginilor de profil prin intermediul prietenilor comuni de pe alte platforme de socializare cum ar fi LinkedIn sau Twitter. Metoda a treia necesită încercarea de a ghici numele de utilizator al unui profil fără a cunoaște numele real folosit de persoană. În cele din urmă, ultima metodă implică utilizarea unor site-uri de căutare independente, cum ar fi Pipl sau Social Catfish.

Articolul a oferit explicații detaliate, sfaturi și screenshot-uri pentru fiecare metodă, precum și o serie de precauții și avertizări legate de protejarea vieții private. În concluzie, articolul a reiterat importanța respectării regulilor de Facebook și de protecție a datelor personale, atât pentru utilizatorii înregistrați cât și pentru utilizatorii neînregistrați.

Facebook este cea mai mare rețea socială din lume, dar asta nu înseamnă că toată lumea este pe ea. În urma unei serii de scandaluri și acuzații persistente de extragere a datelor în ultimii ani, mulți și-au șters conturile de Facebook sau s-au mutat pe platforme mai noi, mai participative, cum ar fi Twitter și TikTok. Deci, dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu sunt pe Facebook, dar doresc să caute pe cineva pe site, am detaliat cele mai bune modalități de a căuta pe Facebook fără a avea un cont sau a vă conecta.

Caută pe Facebook fără cont

Până acum câțiva ani, puteai căuta aproape fiecare utilizator de pe Facebook printr-o metodă sau alta. În cele mai multe cazuri, ați putea chiar să vedeți toate postările, fotografiile, videoclipurile, comentariile, aprecierile și multe altele. Cu toate acestea, după o reacție dură din partea bazei de utilizatori și presiunea crescândă din partea parlamentarilor, Facebook și-a întărit puțin confidențialitatea. Acum limitați ce și câte informații pot vedea alți utilizatori. Acestea fiind spuse, există încă câteva modalități de a găsi sau de a găsi utilizatori individuali fără un cont și aici vă vom spune cum.

Notă: Metodele descrise aici vor funcționa numai dacă utilizatorul țintă nu și-a blocat profilul FB cu cele mai înalte setări de confidențialitate. Pentru profilurile care pot fi căutate, puteți vedea numele, imaginile de profil și alte informații fără cont, în funcție de setările dvs. de securitate.

1. Motoare de căutare

Una dintre cele mai bune metode de a căuta pe Facebook fără un cont este să folosești motoare de căutare precum Google, Bing sau DuckDuckGo. Pentru a găsi profilul Facebook al cuiva, faceți o căutare obișnuită pe web, dar specificați că doriți să vedeți doar rezultate de la Facebook.

De exemplu, dacă îl căutați pe Lionel Messi pe Facebook, introduceți căutarea ca Site-ul lui Lionel Messi: facebook.com pentru a vedea profilurile tuturor utilizatorilor cu numele Lionel Messi. Google va afișa rezultate numai de pe Facebook, datorită calificativului „site:” de la sfârșit.

Vă rugăm să rețineți că motorul de căutare va lista numai profilurile cu acest nume atâta timp cât acei utilizatori nu și-au setat controalele personale de confidențialitate pentru a restricționa vizibilitatea. Aceasta este o opțiune pe care o are fiecare deținător de cont Facebook. Îți pot face profilul căutabil sau îl pot ascunde de motoarele de căutare. În plus, utilizatorii pot restricționa și vizibilitatea altor utilizatori Facebook care nu sunt pe lista lor de prieteni. Spre deosebire de conturile personale, conturile de afaceri vor fi în general vizibile în rezultatele căutării publice.

2. Motoare de căutare sociale

Motoarele de căutare sociale folosesc algoritmi pentru a filtra în mod specific gama largă de informații despre oameni de pe rețelele sociale. Unele dintre cele mai populare gratuite includ Social Searcher (site-ul web) și snitch.name (site-ul web), care vă ajută să căutați pe Facebook fără un cont. Cu toate acestea, dacă sunteți proprietar de afaceri și doriți cu adevărat să faceți o cercetare profundă înainte de a vă angaja, vă puteți abona și la Mentionytics (site-ul web) și Mențiune socială (site-ul web). Multe dintre aceste servicii sunt disponibile online, dar, din nou, funcționează numai pe baza setărilor de confidențialitate ale utilizatorului pe care încercați să îl localizați.

motor de căutare socială

Motoarele de căutare sociale funcționează similar cu motoarele de căutare generale, dar vă permite să restrângeți domeniul de căutare cu un număr mare de filtre, inclusiv informații despre locație. Aceasta vă restrânge imediat căutarea la o anumită regiune. Deci, atunci când îl cauți pe John Doe din, să zicem, New York City, nu ești bombardat cu informații despre John Doe din Londra, Sydney sau Los Angeles. Unele motoare de căutare sociale oferă, de asemenea, posibilitatea de a returna rezultate bazate pe anumite hashtag-uri și subiecte.

3. Motoare de căutare de oameni

Există, de asemenea, zeci de așa-numite „motoare de căutare de persoane” pe web, care îi ajută pe oameni să-și găsească prietenii pierduți de mult sau pe cineva pe care l-au întâlnit la o petrecere sau un concert. Există mai multe servicii de căutare de persoane care vă permit să căutați persoane și să obțineți detalii despre acestea. Rezultatele sale nu sunt specifice Facebook, ci mai degrabă o agregare a tot ceea ce crawlerele sale web pot găsi despre o persoană.

găsește oameni

Unele dintre cele mai utilizate servicii din acest segment includ Pipl (site-ul web) și Căutare persoane (site-ul web), care permit utilizatorilor să găsească mai multe informații despre persoane pe Facebook. Vă rugăm să rețineți că Pipl este un serviciu premium cu taxe lunare de abonament și nu este destinat uzului personal. Cu toate acestea, dacă sunteți un utilizator de afaceri, Pipl este una dintre cele mai bune opțiuni de a alege. Poate sa accesați PeopleFinder pentru informații de bază gratuite. În timp ce motoarele de căutare a persoanelor obțin detalii de pe tot web-ul, rezultatele Facebook ies în evidență de pe alte site-uri web. Cu toate acestea, încă o dată, depinde de setările de confidențialitate ale țintei dvs.

4. Obțineți ajutor de la prietenii din viața reală cu conturile Facebook

Știu că acest lucru este puțin evaziv, dar una dintre cele mai bune modalități de a găsi pe cineva pe Facebook fără cont este să ceri ajutorul unui deținător de cont Facebook. Acum că mă gândesc, probabil că vei obține cele mai bune rezultate cu această metodă, mai ales dacă persoana care te ajută este un prieten de pe Facebook cu scopul tău.

Caută pe Facebook fără cont

Din nou, cantitatea de informații la care veți avea acces va depinde de setările dvs. de confidențialitate. Și de cele mai multe ori, vei putea vedea mai mult decât dacă ai privi din exterior. Ca și metodele anterioare, nici aceasta nu este perfectă. Dar atâta timp cât nu ești înfiorător sau nu încerci să urmărești pe cineva, cel mai bine este să cauți profilul de Facebook al cuiva fără un cont.

Notă: Anterior, era posibil să căutați pe Facebook fără un cont utilizând directorul oficial Facebook People. Cu toate acestea, această metodă anume nu mai este disponibilă. Facebook vă permite să accesați Directorul de persoane numai după ce vă conectați cu contul dvs. de Facebook.

Căutați profiluri Facebook fără un cont sau autentificați-vă pentru un anonimat complet

La un moment dat, Facebook a permis oricărei persoane aleatorii să caute informații despre toată lumea de pe platformă, dar acele vremuri au trecut de mult. Ca parte a unui impuls de confidențialitate îmbunătățit în fața presiunii din ce în ce mai mari din partea legislatorilor și utilizatorilor, compania permite acum utilizatorilor să elimine accesul la aplicații terțe și să elimine activitatea din afara Facebook pentru un nivel suplimentar de confidențialitate. În plus, utilizatorii își pot bloca profilurile pentru a împiedica oricine, altul decât prietenii lor de pe Facebook, să-și vadă datele personale, inclusiv informațiile de profil, fotografiile etc.

Toate acestea au afectat serios modul în care puteți căuta informații despre utilizatorii Facebook cu sau fără cont. Chiar și extensiile de browser care odată vă permiteau să căutați oameni pe Facebook au fost depreciate și nu mai funcționează așa cum s-a dorit. În ceea ce privește directorul FB, este mai complicat și mai greu de verificat decât oricând. Probabil că este doar o chestiune de timp până când găsirea de oameni pe Facebook va fi aproape imposibil fără un cont. Până atunci, totuși, vă rugăm să încercați metodele descrise mai sus și să ne spuneți dacă au funcționat pentru dvs.

În concluzie, Facebook rămâne cea mai mare rețea socială din lume, dar mulți utilizatori au decis să-și șteargă conturile datorită unor probleme legate de confidențialitate și extragerea de date. Dacă sunteți unul dintre acești utilizatori sau pur și simplu nu aveți un cont pe Facebook, există încă câteva modalități de a căuta pe această rețea socială fără a fi conectat sau înregistrat. Motoarele de căutare, atât generale cât și sociale, pot ajuta la găsirea profilurilor, iar motoarele de căutare de persoane pot fi folosite pentru a obține informații despre persoane fără a fi nevoie de un cont. În plus, cererea de ajutor de la un prieten poate oferi unele informații suplimentare. Cu toate acestea, aceste metode sunt limitate de setările de confidențialitate ale persoanelor căutate și devin din ce în ce mai dificile pe măsură ce Facebook își îmbunătățește politicile și standardul de confidențialitate.
Încheiem astăzi o nouă postare pe blogul nostru de tehnologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost de folos și că v-ați bucurat de lectură. Nu uitați să ne urmăriți pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din lumea digitală. Ne vedem curând cu noi articole și povești interesante!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x