Cum să colaborați la Google Docs

4 Hobby-uri pe care le poți învăța gratuit acasă online
⏱️ 7 min read

Doar pentru că trebuie să lucrați de acasă nu înseamnă că nu puteți lucra împreună în timp real. Folosind Google Docs, puteți colabora cu ușurință cu membrii echipei dvs., permițându-le să lucreze pe un singur document. Fiecare persoană poate vedea ce face restul echipei și poate face sugestii și comentarii direct pe pagina digitală. Iată câteva modalități prin care puteți colabora la Google Docs.

Două modalități de utilizare a unui document partajat

Cele mai comune două modalități de a colabora la documentele partajate sunt sesiunile de brainstorming și lucrul la o lucrare împreună ca grup.

Adunați idei de la membrii echipei dvs. utilizând un singur document în care fiecare persoană își poate enumera ideile.

Dacă un raport final trebuie să fie completat de mai multe persoane, fiecărei persoane i se poate atribui o parte din lucrare de scris. Toată lumea va putea lucra la document în același timp, în timp ce fiecare membru al echipei va putea să revizuiască ce scrie ceilalți și să comenteze în timp real.

Cum să partajați

Primul pas pentru colaborarea la un document în Google Docs este să distribuiți documentul cu persoanele pe care doriți să le accesați. Puteți oferi fiecărei persoane acces diferit în funcție de rolul său în proiect. Cele trei niveluri diferite de acces sunt „Poate edita”, „Poate comenta” și „Poate vizualiza”.

  • Cineva cu privilegii „Poate edita” poate face orice modificare directă a documentului fără a implica niciun alt membru al echipei.
  • Cei care „pot comenta” nu pot face modificări directe asupra documentului. Ei pot adăuga comentarii numai acolo unde își pot împărtăși ideile.
  • Un nivel de acces „Poate vizualiza” îi permite persoanei să vadă ce fac ceilalți, dar să nu facă modificări sau comentarii.

Dacă sunteți proprietarul documentului (adică ați creat documentul), veți avea toate cele trei privilegii. În timp ce lucrează la document, fiecare persoană care are materialul deschis va avea modificările făcute în timp real. Veți vedea cursoare colorate diferite pentru fiecare colaborator.

Lucrul cu documentul partajat

După ce ați distribuit documentul sau ați distribuit unul cu dvs., este timpul să vă aduceți contribuția.

Mod de editare

Când lucrați în modul de editare, orice modificare pe care o aduceți documentului apare imediat. Pur și simplu puneți cursorul acolo unde doriți să adăugați text și tastați. Se modifică fără notificări către nimeni altcineva.

Google Doc Collaboration Vedeți altele

Comentând

Comentariul vă permite să adăugați note lipicioase virtuale la document. A comenta:

1. Evidențiați secțiunea de text pe care doriți să o comentați.

2. Faceți clic pe semnul plus plus care apare pe marginea din dreapta a paginii.

Pictogramă Google Add Collaboration Add Comment

3. Introduceți comentariul dvs.

Colaborare Google Doc Adaugă comentariu

4. Faceți clic pe butonul albastru Comentariu.

Google Doc Colaborare Adăugare comentariu

Dacă doriți să răspundeți la un comentariu, faceți clic pe comentariu și introduceți răspunsul. Odată ce problema din comentariu este rezolvată, poate doriți să eliminați comentariul pentru a păstra copia curată. Faceți clic pe opțiunea „Rezolvare” din casetă, iar comentariul va dispărea.

Pentru a examina comentariile eliminate, faceți clic pe pictograma de comentarii (arată ca un balon de discurs cu linii în el). Acolo veți vedea comentariul și toate interacțiunile cu acesta.

Un alt instrument util în comentarii este abilitatea de a eticheta alți editori, astfel încât să puteți direcționa o întrebare sau o idee către o anumită persoană.

1. Tastați @ în caseta de comentarii.

Etichetarea colaborării Google Doc

2. Alegeți dintre opțiuni sau tastați adresa de e-mail a persoanei pe care doriți să o etichetați.

3. Dacă este o sarcină specifică pe care doriți să o finalizeze, bifați caseta de lângă numele lor și vor fi responsabili pentru completarea articolului și marcarea acestuia ca făcută.

Google Doc Collaboration Assign Tasks

Mod de sugerare

Modul de sugerare permite persoanelor care colaborează la document să facă modificări ale copiei care trebuie aprobate.

Google Doc Colaborare Editare Sugestii

Pentru a sugera o editare a fișierului, tastați modificările direct pe document. Modificările pe care le faceți apar într-o culoare diferită de textul original. Ceea ce ștergeți este tăiat, iar în marginea din dreapta apare o casetă de comentarii care explică modificarea.

Sugestii de colaborare Google Doc

Istoricul reviziilor

Folosind Istoricul reviziilor din Google Docs, puteți vedea diferite versiuni ale documentului și ce modificări au fost făcute în momente diferite.

În istoricul reviziilor, puteți vedea cine a făcut ce modificări prin codarea culorilor. De asemenea, puteți redenumi oricare dintre versiuni sau restaura versiunile anterioare, ștergând toate modificările efectuate după acel moment.

Revizuiri codificate în culori Google Doc Collaboration

Pentru a găsi acest istoric al modificărilor:

1. Faceți clic pe Fișier.

2. Plasați cursorul peste „Istoricul versiunilor”.

3. Faceți clic pe „Vedeți istoricul versiunilor”.

Pentru a vizualiza o versiune anterioară, faceți clic pe titlul acelei versiuni. Dacă doriți să restaurați acea versiune, faceți clic pe butonul albastru din partea de sus a paginii.

Versiunea de restaurare a colaborării Google Doc

Faceți clic pe cele trei puncte de lângă versiune pentru a o redenumi.

Versiunea de nume de colaborare Google Doc

Asta e. După cum puteți vedea, este ușor și simplu să colaborați în Google Docs. Cel mai bun dintre toate, serviciul este gratuit și îl puteți utiliza pentru a colabora cu până la 100 de persoane. În plus față de colaborare, puteți compara și două documente în Google Docs și puteți adăuga un conținut în documentul dvs. Pentru mai multe sfaturi și trucuri despre Google Docs, consultați biblioteca noastră de tutoriale Google Docs aici.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x