Cum să comprimați și să extrageți fișiere pe Android utilizând ZArchiver

Come comprimere ed estrarre file su Android utilizzando ZArchiver
⏱️ 5 min read

Dispozitivele Android nu vă permit întotdeauna să deschideți fiecare tip de fișier pe care s-ar putea să vi-l trimită prin e-mail sau să îl descărcați. Același lucru este valabil și pentru comprimarea unui fișier sau a unui grup de fișiere. În funcție de fișierul, acesta poate fi un mare inconvenient. Unii administratori de fișiere vă permit să comprimați sau să decomprimați fișierele zip, dar ce se întâmplă dacă există un fișier rar sau 7z pe care trebuie să îl deschideți? ZArchiver vă permite să comprimați și să extrageți fișiere pe Android, chiar dacă managerul de fișiere nu o va face.

Comprimarea unui fișier pe Android

Procesul de realizare a unui folder comprimat este destul de ușor de fapt. Instalați și deschideți ZArchiver. Atingeți meniul din colțul din dreapta sus al ferestrei. Acest meniu listează toate setările pentru a crea foldere comprimate în Android.

Faceți clic pe Creați pentru a alege dacă doriți să creați un folder sau o arhivă nouă. Veți avea șansa de a alege exact ce format de compresie doriți în continuare.

Comprimați și extrageți fișiere pe Android cu Zarchiver Nou

La fel ca multe aplicații desktop, puteți alege setările arhivei. Puteți adăuga o parolă, puteți alege nivelul de compresie și chiar puteți împărți arhiva în mai multe volume.

Comprimați și extrageți fișiere pe Android cu opțiuni Zarchiver

După ce aveți toate setările gata și arhiva denumită, sunteți gata să adăugați fișierele. Este o idee bună să vă asigurați că vă aflați în folderul sau subfolderul corect, astfel încât să puteți adăuga cu ușurință fișierele la acest pas. Puteți crea un folder nou și puteți muta toate fișierele acolo, dacă este necesar. Atingeți fișierele pentru a le evidenția și apăsați pictograma săgeată în jos pentru a crea arhiva comprimată.

De asemenea, puteți să țineți apăsat orice folder creat pentru a-l comprima. Selectați modul în care doriți să comprimați fișierul și ați terminat.

Comprimați și extrageți fișiere pe Android cu folderul Zarchiver

Extrageți fișiere pe Android

Procesul de decomprimare este la fel de simplu atunci când doriți să extrageți fișiere pe Android. Când există un fișier trimis prin e-mail sau descărcat în alt mod pe dispozitivul dvs. Android, aveți câteva opțiuni diferite. Prima opțiune este de a vizualiza conținutul arhivei comprimate.

Deschideți ZArchiver și utilizați managerul de fișiere pentru a găsi arhiva. Faceți clic pe arhivă când o găsiți. Ar trebui să vi se prezinte câteva opțiuni, dintre care una va fi Vizualizare. Veți putea vedea folderele și fișierele din arhiva comprimată. Dacă este necesar, puteți extrage un singur fișier.

ZArhiver-extract

Dacă doriți să le extrageți pe toate, există și alte opțiuni. Puteți extrage aici, care va goli conținutul în folderul principal. Puteți extrage în „./ /” Aceasta va crea un folder nou și va extrage toate fișierele în acesta. Aceasta este de obicei o opțiune excelentă.

Tipuri de fisiere

Aceasta este o listă care arată toate tipurile de fișiere compatibile pe care le puteți comprima, vizualiza și decomprima. Dacă observați, există multe fișiere care nu sunt atât de frecvent accesibile pe un Android.

Creați arhivă: 7z (7zip), zip, bzip2 (bz2), gzip (gz), XZ, tar

Descomprimă tipurile de arhive: 7z (7zip), zip, rar, bzip2, gzip, XZ, iso, tar, arj, cab, lzh, lha, lzma, xar, tgz, tbz, Z, deb, rpm, zipx, mtz

Vizualizați conținutul: 7z (7zip), zip, rar, bzip2, gzip, XZ, iso, tar, arj, cab, lzh, lha, lzma, xar, tgz, tbz, Z, deb, rpm, zipx, mtz

Cuvinte finale

ZArchiver este un instrument indispensabil dacă lucrați frecvent cu fișiere și foldere pe dispozitivul dvs. Android. Puteți comprima și extrage fișiere pe Android. Este o modalitate excelentă de a trece de la jocuri și rețelele sociale la îmbunătățirea productivității dispozitivului.

Dacă ZArchiver nu este potrivit pentru dvs., încercați în schimb RAR. Dacă aveți de-a face cu fișiere audio mari, unul dintre aceste instrumente poate funcționa mai bine.

Legate de:

  • Cele mai bune instrumente pentru extragerea fișierelor zip și RAR online
  • Cum se deschid fișiere Zip și RAR în Google Drive
  • 7-Zip vs WinRAR vs WinZIP: Cel mai bun instrument pentru compresia fișierelor

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...