Cum să comutați canalele software-ului Chrome OS pentru a testa funcții noi

Cum să comutați canalele software-ului Chrome OS pentru a testa funcții noi
⌛ Reading Time: 4 minutes

Sunteți pe un Chromebook, Chromebox sau Chrometop și doriți să verificați cele mai recente funcții pentru sistemul de operare Chrome? Vestea bună este că poți. Cu sistemul de operare Google, este foarte posibil să comutați între diferite canale software.

Ce sunt canalele software, întrebați? Ei bine, acestea sunt în esență versiuni diferite ale sistemului de operare Chrome pe care le puteți aplica dispozitivului dvs. Când vă schimbați dispozitivul la acestea, îi spuneți dispozitivului Chrome să accepte doar actualizări din această zonă specială. Fiecare are un scop diferit.

Există 3 canale: stabil, beta și dezvoltator. Primul canal, stabil, este ceea ce rămâne cu fiecare utilizator Chrome OS. Când îl folosești, totul se desfășoară fără probleme. Nu există erori și totul este lansat așa cum ar trebui. Acest lucru este bun pentru majoritatea oamenilor, desigur, dar nu pentru toată lumea. Dacă doriți cele mai noi funcții, va trebui să verificați celelalte canale.

Primul dintre canalele instabile disponibile pentru sistemul de operare Chrome este beta. Treceți la aceasta și veți primi actualizări de calitate beta, care sunt mai noi decât cele stabile. Acest canal este perfect pentru entuziaștii experimentați ai sistemului de operare Chrome care doresc să primească cele mai noi lucruri de la Google, păstrând în același timp un fel de stabilitate.

Al doilea canal instabil este cel pentru dezvoltatori. Utilizați acest lucru și veți obține cele mai sângeroase actualizări de software direct de la Google. Acest canal software special este excelent dacă sunteți un expert în sistemul de operare Chrome și căutați să lucrați cu toate noile software cât mai curând uman.

Trecerea la canale software instabile

Destul despre canale. Cum treceți între ele? Este destul de simplu. În browserul Chrome, faceți clic pe meniul hamburger și apoi pe butonul Setări. Aceasta va afișa o fereastră de setări.

În fereastra de setări, faceți clic pe butonul “Despre sistemul de operare Chrome” lângă caseta de căutare din partea de sus. Aceasta va afișa o casetă de actualizare.

chrome-os-software-channels-more-info-button-inside-about-chrome-os-window

Accesați butonul “Căutați și aplicați actualizări” și faceți clic pe “Mai multe informații …” chiar sub el. Dacă faceți acest lucru, veți descoperi toate opțiunile avansate (în legătură cu actualizările) pe care le puteți modifica.

chrome-os-software-channels-change-software-channel-button-in-about-chrome-os-window

Faceți clic pe butonul “Schimbați canalul”. Aceasta va afișa o fereastră cu trei opțiuni diferite. Schimbați-vă canalul de la stabil la una dintre celelalte opțiuni enumerate făcând clic pe opțiune și apoi pe butonul “Schimbați canalul” (deși este sugerat insistent să alegeți beta).

chrome-os-software-channels-channels-change-from-stable-channel-to-beta-channel

După ce ați făcut modificarea, sistemul de operare Chrome va descărca automat cele mai recente actualizări de pe canalul nou selectat.

chrome-os-software-channels-restart-to-apply-changes

Doar faceți clic pe butonul de repornire și actualizările vor fi aplicate dispozitivului dvs.

Revenirea la canale stabile

Deci, ați verificat canalul beta pentru sistemul de operare Chrome (și cel pentru dezvoltatori, dacă sunteți curajos) și ați decis că nu este pentru dvs. E de înțeles. Iată cum îl schimbați înapoi. Doar urmați instrucțiunile enumerate mai sus, cu excepția faptului că de această dată faceți clic pe opțiunea canal stabil.

chrome-os-software-channels-changes-back-from-beta-channel-to-stable-channel

La fel ca înainte, sistemul de operare Chrome va descărca și instala automat cele mai recente actualizări disponibile de pe canalul pe care l-ați ales. Așteptați doar să se termine. Când actualizările au fost aplicate aparatului dvs., faceți clic pe butonul de repornire. Când computerul pornește din nou, veți fi pe canalul stabil și totul va reveni la normal.

Concluzie

Canalele de actualizare există dintr-un motiv. Acestea ne permit să testăm actualizările drive-ului în timp ce știm în ce ne aflam. Sigur, canalele de actualizare au existat pe Linux obișnuit de foarte mult timp, dar în cazul în care sistemul de operare Chrome se remarcă este prin simplitatea tuturor.

Oricine are un dispozitiv Chrome și un sentiment de aventură poate testa noi lucruri. Acest ghid o dovedește! Accesați setările și faceți clic pe câteva butoane și sunteți bine.

Folosiți canalele beta sau dezvoltator pe sistemul de operare Chrome? Spune-ne mai jos în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.