Cum să comutați tastele de control și comandă în Mac OS X

Cum să comutați tastele de control și comandă în Mac OS X

Dacă tocmai ați trecut la utilizarea Mac OS X din sistemul de operare Windows obișnuit pe care l-ați folosit toată viața, este posibil să aveți dificultăți în adaptarea la tastatură, în special la tastele de control și comandă.

În Windows, majoritatea comenzilor rapide de la tastatură sunt realizate cu tasta Control. Apăsați „Ctrl + A” pentru a selecta toate, „Ctrl + C” pentru a copia și „Ctrl + V” pentru a lipi. Când vine vorba de Mac OS X, configurația este total opusă. Chiar dacă tastatura vine cu un buton Control, butonul „Comandă” este utilizat pentru majoritatea comenzilor rapide de la tastatură. Trebuie să apăsați „Cmd + A” pentru a selecta toate, „Cmd + C” pentru a copia și „Cmd + V” pentru a lipi.

Dacă nu sunteți obișnuiți cu configurația tastaturii, Mac OS X vine cu o setare care vă permite să remaptați tasta modificatoare. În acest fel, puteți schimba funcționalitatea „Control” și „Comandă” și să o faceți să funcționeze ca Windows.

1. În Mac OS X deschideți „Preferințe sistem” din Launchpad.

2. Faceți clic pe opțiunea Tastatură.

3. Faceți clic pe butonul „Taste modificatoare …” din partea dreaptă jos.

opțiunea mac-os-x-keyboard-modificator-keys

4. În câmpul „Control (^) Key”, schimbați-l în „Command”. Și în câmpul „Tastă de comandă”, schimbați-l în „Control”. Faceți clic pe OK.

mac-os-x-switch-modifier-keys

Dacă intenționați să treceți la Mac OS X permanent, ar putea fi mai bine pentru dvs. să continuați să utilizați Command ca tastă modificatoare și să vă obișnuiți cu ea. Va dura doar puțin timp pentru a vă obișnui cu noul sistem. Cu toate acestea, dacă comutați adesea între diferite sisteme de operare, cum ar fi Windows pe un computer de birou și Mac OS X pe un laptop de acasă, atunci comutarea butoanelor de control și comandă vă poate salva sănătatea.

Credit de imagine: un camping suedez

Scroll to Top