Como mudar o Windows 10 S para o Windows 10 Home

Cum să comutați Windows 10 S la Windows 10 Home

Windows 10 S este conceput pentru a fi o versiune mult mai rapidă și sigură a Windows 10. Școlile îl folosesc adesea pentru a restricționa mai bine accesul studenților, dar multe laptopuri Windows cu costuri reduse vin preinstalate cu Windows 10 S. Dacă doriți mai mult control asupra ceea ce descărcați, aflați cum să comutați Windows 10 S la Windows 10 Home sau Pro.

De ce să comutați Windows 10 S la Windows 10 Home

Windows 10 S este competitorul Microsoft pentru Chromebookuri. Este creat special pentru securitate și performanță. Deoarece nu vine cu bloatware și cerințele de sistem ale sistemelor complete Windows 10 Home sau Pro, rulează mai repede.

Pe de altă parte, este extrem de restrictiv. Aveți permisiunea de a descărca aplicații numai din Microsoft Store. Dacă doriți altceva, trebuie să faceți upgrade la o altă versiune de Windows 10.

Pentru utilizatorii care doresc în principal să navigheze pe Internet, Windows 10 S funcționează excelent. Pentru utilizatorii care necesită mai multe, cum ar fi dorința de a utiliza alternative gratuite Microsoft Office, veți dori să comutați Windows 10 S la Windows 10 Home.

Merită remarcat faptul că multe dispozitive Windows 10 S costă mai puțin, deoarece nu sunt la fel de robuste. Cu toate acestea, sunt încă perfect capabili să ruleze Windows 10 Home sau Pro. Puteți economisi bani luând această rută dacă nu aveți nevoie de un dispozitiv mai puternic.

Înainte de a comuta

Înainte de a face schimbarea, trebuie să știți câteva lucruri. În primul rând, nu orice dispozitiv poate comuta. Există două motive principale pentru aceasta.

ad-banner
Treceți de la Windows 10 S la Windows 10 Home Înainte

Deoarece dispozitivul Windows 10 S este instalat a fost creat pentru sistemul de operare respectiv, este posibil să nu aibă resurse minime pentru a rula o altă versiune de Windows 10. Acestea sunt mașinile extrem de goale.

Celălalt motiv este opțiunea de schimbare care poate fi blocată de o școală sau de un angajator. Dacă dispozitivul dvs. v-a fost emis de către angajator sau de la școală, comutarea ar putea fi blocată pentru a menține dispozitivul și rețeaua companiei sau a școlii în siguranță. Ai avea nevoie de un administrator IT pentru a suprascrie blocul. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla probabil dacă cumpărați dispozitivul pentru uz personal.

Un alt lucru de reținut este că nu vă puteți întoarce odată ce comutați Windows 10 S la Windows Home. Este un proces cu sens unic. Singura modalitate posibilă de a reveni este dacă ați creat un disc de restaurare sau o partiție de recuperare înainte de a comuta. Chiar și atunci, recuperarea vă poate duce înapoi la noua versiune de Windows.

Trecerea la Windows 10 Home sau Pro

Când comutați, faceți upgrade tehnic. Actualizarea este complet gratuită, deoarece aveți deja un Windows 10, chiar dacă este o versiune redusă.

Pentru a fi în siguranță, faceți o copie de rezervă a fișierelor înainte de a începe. Nimic nu ar trebui șters și nu a fost atunci când am făcut-o pe propriul laptop, dar întotdeauna prefer să greșesc din partea prudenței decât să pierd ceva important.

Accesați Start și faceți clic pe Setări.

Comutați de la Windows 10 S la Windows 10 Home

Selectați „Actualizare și securitate”.

Comutați de la Windows 10 S la Windows 10 Home Update

Faceți clic pe Activare în panoul din stânga.

Comutați de la Windows 10 S la Windows 10 Home Activation

Dacă dispozitivul dvs. este eligibil pentru a comuta Windows 10 S la Windows Home, veți vedea o secțiune numită „Comutare la Windows 10 Home sau Comutare la Windows 10 Pro”.

Faceți clic pe „Mergeți la magazin” în această secțiune. Din moment ce am făcut deja comutatorul, nu mai am opțiunea pe dispozitivul meu.

Cu toate acestea, asigurați-vă că nu dați clic pe „Mergeți la magazin” în „Actualizați-vă ediția de Windows”. Aceasta este doar pentru actualizarea Windows 10 Home la o versiune superioară și nu este gratuită.

Apoi sunteți dus la Microsoft Store pentru a finaliza procesul. Apăsați butonul Obține lângă modul „Comutarea din S”. Ar trebui să dureze doar câteva minute, deoarece versiunea completă a Windows 10 este deja instalată pe dispozitivele eligibile.

Odată ce procesul este finalizat, sunteți liber să utilizați Windows 10 în mod normal. Indiferent dacă primiți Acasă sau Pro se bazează pe versiunea de Windows 10 care este preinstalată pe dispozitivul dvs. Cu toate acestea, puteți reveni la fereastra de activare din Setări și puteți parcurge procesul „Actualizați-vă ediția de Windows” pentru a cumpăra o altă versiune și a face upgrade.

Treceți de la Windows 10 S la Windows 10 Home Upgrade

Ați trecut din modul S? Care este principalul motiv pentru care ai făcut schimbarea?

Legate de:

  • Cum se actualizează driverele grafice AMD în Windows 10
  • Aplicația Photos nu funcționează în Windows 10? Iată soluțiile
  • Cum se folosește Windows 10 Focus Assist pentru a controla notificările