Cum să conectați două computere utilizând un cablu LAN în Windows

Cum să conectați două computere utilizând un cablu LAN în Windows
⏱️ 4 min read

Conexiunea și transferul de date este una dintre utilizările neprețuite ale unui computer. O mulțime de tehnologie a apărut din această nevoie extremă. Între computere, o metodă eficientă este prin utilizarea cablurilor Ethernet. Întrebările care apar prin această metodă sunt ce cablu ar trebui să folosesc (cablul drept sau transversal) și cum o fac?

Alegerea între cablurile drepte sau încrucișate

Pentru a ști ce cabluri vor face munca, mai întâi trebuie să stabiliți ce dispozitive caută să se conecteze; sunt dispozitive de același tip (de exemplu, două calculatoare) sau dispozitive de alt tip (un computer către un comutator de rețea sau un hub Ethernet, de exemplu).

Când două sisteme similare partajează fișiere, unul scoate datele în timp ce celălalt le primește ca intrare. Cablurile încrucișate intenționat în cablul încrucișat conectează semnalele de transmisie la un capăt la semnalele de recepție de la celălalt capăt. Acest lucru face ca cablurile crossover să fie cel mai ideal cablu pentru conexiunea Ethernet între sisteme similare, cum ar fi două computere.

Cum să conectați două PC-uri Windows cu un cablu LAN

Cu un cablu încrucișat în mână, pașii sunt destul de simpli.

1. Accesați „Panoul de control -> Rețea și Internet -> Centru de rețea și partajare -> Modificați setările adaptorului.”

2. Faceți clic pe „Schimbați setările adaptorului”. Acest lucru va dezvălui conexiuni diferite. Selectați conexiunea adecvată pentru rețeaua LAN. De obicei, dar nu neapărat, conexiunea se va numi Ethernet și va avea descrierea cablului de rețea deconectat.

windows-connection2

Faceți clic dreapta pe conexiune și selectați „Proprietăți”. Va apărea fereastra de proprietăți de conexiune a zonei locale.

3. Sub fila rețea, selectați „Protocol Internet versiunea 4 (TCP / IPv4)”, apoi faceți clic pe „Proprietăți”.

windows-connection3

În ferestrele Proprietăți setați adresa IP și măștile de subrețea ale primului computer la:

  • IP – 192.168.0.1
  • Mască de subrețea – 225.225.225.0

Repetați toți pașii de mai sus pentru al doilea computer și setați adresa IP și masca de subrețea după cum urmează:

  • IP – 192.168.0.2
  • Mască de subrețea – 225.225.225.0

Notă: este important să vă asigurați că ultimele valori ale adresei IP pentru ambele computere sunt diferite.

4. Următorul pas este conectarea cablului crossover la porturile de rețea ale celor două computere. Ambele capete ale cablului de rețea arată la fel, deci nu contează ce capăt folosiți mai întâi. Porturile de rețea arată ca imaginea de mai jos. (Rețineți că cele mai moderne calculatoare laptopurile nu vin cu un port LAN.)

windows-connection4

5. Faceți clic dreapta pe „Acest computer” și alegeți „Proprietăți”. Faceți clic pe „Modificare setări -> Modificare”. Aceasta dezvăluie fereastra cu numele grupului de lucru. Valoarea pentru numele grupului de lucru ar trebui să fie aceeași pentru ambele computere. În mod implicit, numele grupului de lucru va fi GRUP DE LUCRU, dar îl puteți schimba cu orice nume doriți.

windows-connection5

6. Faceți clic dreapta pe unitatea pe care doriți să o partajați. Derulați la opțiunea „Acordați acces la” și faceți clic pe „Partajare avansată”. Sub fila Partajare, faceți clic pe butonul „Partajare avansată”.

windows-connection6

Aceasta dezvăluie fereastra de partajare avansată. Bifați caseta de selectare „Partajați acest folder” și faceți clic pe „Aplicați -> OK”.

partajare Windows7

În această etapă, veți fi conectat cu succes cele două computere Windows pentru a vă partaja unitățile între ele.

Transferul fișierelor

Directoare sau fișiere specifice pot fi acum transferate. Pentru a partaja anumite foldere sau fișiere de pe computerul A (ADMIN-HP) cu computerul B, faceți clic dreapta pe folderul sau fișierul dorit din computerul A, derulați până la opțiunea „Acordați acces la” și faceți clic pe „Persoane specifice”.

Windows-connection8-2

Selectați „Toată lumea” din meniul derulant din fereastra de partajare a fișierelor. Apoi, faceți clic pe „Adăugați” și faceți clic pe „Distribuiți”.

windows-connection9

Accesați panoul de rețea de pe computerul B și veți vedea numele oricărui computer care face parte din rețea. În acest caz, computerul A este ADMIN-HP. Faceți dublu clic pe acesta și toate fișierele partajate vor fi afișate. În această etapă puteți utiliza copierea și lipirea normală pentru a muta conținutul dorit.

windows-connection10

În cazul copierii fișierelor de pe computerul B pe computerul A, efectuați aceiași pași, dar de această dată pașii efectuați anterior pe computerul A se efectuează pe computerul B și invers.

Ați configurat o mică rețea de domiciliu utilizând un cablu Ethernet crossover? Spuneți-ne ideile dvs. în secțiunea de comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x