Cum să conectați o tastatură și un mouse la Xbox One

Cum să conectați o tastatură și un mouse la Xbox One
⏱️ 5 min read

Microsoft a muncit din greu pentru a face Xbox One mai mult decât o simplă consolă de jocuri video. Subliniind Xbox One ca o adevărată mașină multimedia care integrează jocuri, streaming video, navigare pe web și multe altele, este firesc ca Xbox One să accepte o metodă tradițională de introducere, cum ar fi tastatura și mouse-ul. Ideea de a conecta o tastatură și un mouse la Xbox One poate părea bizară pentru unii, dar are de fapt mult sens. Introducerea textului ar fi mult mai ușoară, la fel ca și navigarea în interfață și meniuri.

În plus, Microsoft explorează activ jocurile încrucișate care ar permite utilizatorilor Xbox One să joace jocuri online multiplayer cu utilizatorii de PC. Jucătorii care folosesc tastatura și mouse-ul sunt, în general, considerați ca având un avantaj nedrept față de cei care folosesc un controler tradițional. Prin urmare, are sens doar că Microsoft ar permite jucătorilor să folosească tastatura și mouse-ul cu Xbox One. În ciuda faptului că Xbox One este în esență o mașină Windows, suportul pentru tastatură și mouse a fost lent. Acestea fiind spuse, este disponibil prin câteva metode diferite.

Conectarea unei tastaturi și a unui mouse

Atât dispozitivele USB wireless, cât și cele cu fir sunt compatibile cu Xbox One. Proprietarii Xbox One pot începe să utilizeze o tastatură și un mouse USB prin simpla conectare a acestora la un port USB gratuit de pe consolă. Xbox One va recunoaște automat dispozitivele și poate fi utilizat imediat. Din păcate, utilizarea tastaturilor Bluetooth și a șoarecilor Bluetooth terță parte nu este posibilă cu Xbox One.

Xbox Usb

O tastatură USB (cu fir sau fără fir) poate fi utilizată pentru a introduce text și a naviga prin diferite meniuri. Tabelul de mai jos prezintă intrările tastaturii și funcțiile corespunzătoare ale controlerului.

Funcţie Intrare controler Tasta tastaturii
Treceți la elementul următor N / A Tab
Treceți la elementul anterior N / A Shift + Tab
Deschideți ghidul Butonul Xbox Butonul Windows
Selectați A Spațiu, Enter
Înapoi B Evadare, Backspace
Deschideți căutarea Da Da
Deschideți meniul Butonul Meniu Câștigă + M
Schimbă privirea Butonul Vizualizare Câștigă + V
Sus Stânga în sus, D-pad în sus Săgeata în sus
Jos Stânga în jos, D-pad în jos Sageata in jos
Stânga Stânga stânga, D-pad stânga Sageata stanga
Dreapta Stânga stick dreapta, D-pad dreapta Sageata dreapta

Limitările utilizării tastaturii și mouse-ului

În timp ce Microsoft pare mai receptiv la a permite proprietarilor Xbox One să folosească tastatura și mouse-ul, compatibilitatea depinde într-adevăr de dezvoltator. Introducerea textului poate fi realizată prin intermediul tastaturii în majoritatea jocurilor și aplicațiilor; totuși, același lucru nu se poate spune despre mouse.

În mod curios, unele aplicații care se pretează la navigarea cu mouse-ul au funcția dezactivată, cum ar fi browserul web Edge. Acest lucru îi obligă pe proprietari să utilizeze controlerul Xbox One pentru a controla indicatorul de pe ecran, care este incomod și greoi. Cu un nou browser web Edge bazat pe Chromium la orizont, sperăm că Microsoft va rezolva această problemă.

Setări și dispozitive Xbox 1

În aplicațiile care acceptă mouse-ul, utilizatorii își pot configura mouse-ul navigând la „Setări -> Kinect și dispozitive”. Aici, utilizatorii pot modifica viteza indicatorului mouse-ului și pot schimba butoanele primare și secundare.

Turela Razer

La începutul acestui an, Razer, compania cunoscută în primul rând pentru perifericele de jocuri pe PC, a anunțat că s-a asociat cu Microsoft pentru a crea un mouse wireless și o configurație de tastatură pentru Xbox One, numită Turela. Combo-ul tastaturii și mouse-ului va avea o tastă Xbox dedicată care permite utilizatorilor să acceseze tabloul de bord Xbox One. În plus, Razer Turret va avea iluminare dinamică Xbox și un mousepad care alunecă de sub tastatură.

Turela Razer

Razer Turret este un dispozitiv impresionant și prima tastatură și mouse cu adevărat fără fir concepute special pentru jocuri pe Xbox One. Din păcate, Razer Turret te va întoarce destul de mult. La momentul scrierii acestui articol, unitatea vinde cu amănuntul pentru 250 USD.

Jocuri care acceptă tastatură și mouse

În timp ce Playstation 4 de la Sony acceptă și tastatură și mouse, numărul de jocuri care le acceptă oficial este oase goale. Xbox One, pe de altă parte, are o listă mult mai sănătoasă de douăzeci și două de jocuri care acceptă oficial comenzile de la tastatură și mouse. În prezent, lista jocurilor care acceptă o tastatură și un mouse sunt după cum urmează:

Xbox Gears5

 • Echipa de bombardieri
 • Copiii lui Morta
 • Ziua-Z
 • Deep Rock Galactic
 • Fortnite
 • Gears of War 5
 • Tactica Gears
 • Minecraft
 • Minion Maestri
 • Moonlighter
 • Roblox
 • Marea hoților
 • Sims 4
 • Ciudată Brigadă
 • Supraviețuind pe Marte
 • Vigoare
 • Thunder War
 • Warface
 • Warframe
 • Wargroove
 • Warhammer: Vermintide 2
 • X-Morph: Apărare

Microsoft se angajează că această listă va continua să crească, astfel încât jucătorii se pot aștepta la mai multe titluri în viitor. În plus, așteptați să vedeți suportul tastaturii și mouse-ului pentru mai multe titluri Triple A.

Joacă orice joc cu tastatură și mouse

Adaptor Xim pentru tastatură Ps4

Așa cum am menționat anterior, suportul pentru tastatură și mouse este disponibil numai dacă dezvoltatorul o permite – cel puțin oficial. Din fericire, există modalități de a evita acest lucru. Produse terță parte precum Adaptor pentru controler XIM Apex vă permit să utilizați o tastatură și un mouse cu orice joc înșelând în esență Xbox One să creadă că sunt un controler. Cu toate acestea, XIM Apex vine cu un preț ridicat la 125 USD. Există câteva opțiuni mai ieftine disponibile; cu toate acestea, XIM Apex primește în mod constant cele mai bune recenzii ale consumatorilor.

Se întâmplă să dețineți și un PS4? Dacă da, atunci iată cum să conectați o tastatură și un mouse la aceasta. Sau, pentru proprietarii de Android, iată cum să vă conectați controlerul Xbox One la un telefon Android.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x