So verbinden Sie externen Speicher mit Ihrem iPad

Cum să conectați stocarea externă la iPad

Apple a fost destul de ocupat să dezvolte și să evolueze iPadOS în ultimii ani, tableta companiei primind multe caracteristici la nivel de computer. De exemplu, puteți conecta tot felul de dispozitive la iPad-ul dvs. și le puteți accesa din aplicația Fișiere. Acest tutorial vă arată cum să conectați stocarea externă la iPad.

Asigurați-vă că aveți iPadOS 13 sau 14 pe iPad

Rețineți că iPad-urile nu au fost întotdeauna capabile să citească unități externe. Această funcție a fost adăugată numai în iPadOS 13. Înainte de a începe, asigurați-vă că navigați la „Setări -> General -> Actualizare sistem” și verificați dacă vă puteți actualiza iPad-ul.

Asigurați-vă că aveți o unitate compatibilă

La fel ca unitățile interne găsite în computere, și unitățile externe sunt formatate. Pot folosi tot felul de formate. iPadOS 14 acceptă următoarele formate: ExFAT, FAT32, HFS + și APFS. Asta înseamnă că nu puteți conecta o unitate NTFS și vă așteptați să funcționeze în iPad.

Vestea bună este că nu este nevoie să cumpărați una nouă. În schimb, utilizați computerul pentru a-l reformata. Iată cum să formatați o unitate externă utilizând un Mac și cum să formatați una pe Windows.

Utilizați un cablu compatibil cu iPad-ul dvs.

Rețineți că iPad Pro și noul iPad Air 4 au porturi USB-C. Asta înseamnă că trebuie să aveți un cablu cu un conector USB-C la capăt, care să intre în iPad. Alte iPad-uri folosesc în continuare porturi Lightning, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de un cablu cu un conector Lightning la capăt, care intră în iPad.

Adaptor Ipad pentru dispozitiv extern

Dacă aveți o unitate externă mai veche, este posibil să nu aveți un cablu compatibil. Cu toate acestea, știți că orice adaptor va face treaba (și acestea sunt de obicei foarte accesibile). Asigurați-vă că știți exact ce port se găsește pe iPad.

Iată cum să faceți diferența între porturile USB-C și Lightning. Portul Apple Lightning este de obicei destul de subțire și apare gol când îl privești direct. Portul USB-C este puțin mai gros și are un conector subțire în centru.

Conectați stocarea externă la iPad

Odată ce pregătiți totul, restul acestui proces este simplu. Urmați acești pași pentru a conecta orice spațiu de stocare extern la iPad-ul dvs. și a citi conținutul acestuia.

1. Conectați iPad-ul și unitatea de stocare externă utilizând un cablu compatibil (așa cum se explică mai sus).

2. Deschideți aplicația Fișiere. Dacă nu vedeți bara laterală a aplicației (în partea stângă), atingeți pictograma „Bara laterală” din colțul din stânga sus. Apoi, selectați unitatea externă de acolo.

Conectare aplicație fișiere iPad pentru dispozitiv extern

3. Puteți efectua orice fel de acțiune utilizând aplicația Fișiere, cum ar fi mutarea fișierelor dvs., crearea de dosare, lucrul la fișierele dvs. și adăugarea de date noi. Dacă aveți nevoie de ajutor, iată ghidul nostru despre gestionarea fișierelor utilizând aplicația Fișiere .

Aplicație fișiere iPad pentru dispozitiv extern

4. Gata! După ce ați terminat de lucrat la datele unității externe, nu ezitați să vă deconectați unitatea externă de pe iPad deconectând cablul.

Încheierea

Acum, că știi cum să conectezi spațiul de stocare extern la iPad-ul tău, dacă vrei să continui să explorezi mai multe despre tableta ta, iată ce trebuie să știi despre iPadOS. De asemenea, vă recomandăm să conectați un mouse fără fir la iPad-ul dvs. și să îl transformați într-un dispozitiv de tip laptop (mai ales dacă doriți să deveniți un utilizator cu putere iPadOS).

Legate de:

  • Cum să împărțiți și să despărțiți tastatura pe un iPad
  • Cum să activați modul întunecat pe iPhone și iPad
  • Cum să alegi iPad-ul potrivit