Cum să conectați un controler PS4 la computerul dvs. Windows

Cum să conectați un controler PS4 la computerul dvs. Windows
⏱️ 4 min read

Noi, oamenii din PC, știm că cele mai mari bucurii ale jocurilor se găsesc pe platformele noastre. Plângerea că este ciudat să configurați gamepad-uri cu un PC este un mit, care a devenit cu atât mai mitică prin integrarea recentă de Steam a suportului controlerului PS4 în platforma sa, unde permite ca DualShock 4 să funcționeze fără probleme cu orice joc care acceptă un gamepad.

Există mai multe moduri de a vă conecta controlerul PS4 la computer și le avem pe toate acoperite.

Conectați controlerul PS4 prin adaptor oficial

Cel mai simplu (deși cel mai scump) mod de a vă conecta controlerul PS4 la computerul dvs. Windows este prin adaptor wireless DualShock 4 oficial. Deși este mai scump, permite toate funcțiile DualShock 4, inclusiv senzorii de mișcare și mufa pentru căști, care nu funcționează cu adaptorul dvs. Bluetooth standard.

Totuși, dacă această caracteristică nu vă deranjează, citiți mai departe pentru o mulțime de opțiuni gratuite.

Conectați controlerul PS4 prin Bluetooth

Faceți clic pe meniul Start, tastați bluetooth apoi selectați „Setări Bluetooth”.

În noua fereastră, asigurați-vă că Bluetooth este setat la „Activat”.

Cu controlerul oprit, țineți apăsat butoanele „Share” și „PS” de pe DualShock 4 până când bara de lumină începe să clipească.

Controlerul dvs. ar trebui să apară în fereastra „Gestionați dispozitivele Bluetooth” de pe computer ca „Controler wireless”. Faceți clic pe „Pereche”, apoi introduceți o parolă la alegere și faceți clic pe Următorul.

conectați-ps4-controler-pc-parolă

Controlerul dvs. este acum conectat și puteți juca orice joc care are suport pentru controlerul PS4 (cum ar fi excelenta Rocket League), precum și orice joc pe care îl aveți pe emulatoare. Este demn de remarcat faptul că marea majoritate a jocurilor Steam compatibile cu controlerele sunt compatibile numai cu controlerele Xbox, dar vom ajunge la asta într-o clipă.

Conectați controlerul PS4 prin cablu USB

Dacă nu aveți Bluetooth, vă puteți conecta controlerul PS4 la computer folosind un cablu micro-USB și sunteți bine să mergeți.

Folosiți controlerul PS4 pe Steam

Deci, cu controlerul PS4 înregistrat acum pentru Windows, tot ce trebuie să faceți pentru ca Steam să recunoască că este deschis Steam, care va converti automat controlerul PS4 pentru a funcționa cu jocurile dvs., chiar dacă acestea sunt concepute pentru a funcționa cu controlere Xbox.

Puteți folosi chiar și controlerul PS4 cu jocuri care nu acceptă oficial gamepad-urile. Pentru a face acest lucru, deschideți modul Big Picture (pictograma gamepad din partea dreaptă sus a ferestrei Steam) și accesați „Setări -> Setări controler” și activați „Suport configurare PS4”.

conectați-ps4-controller-la-pc-steam-config

Apoi, în modul Imagine mare, selectați un joc din biblioteca dvs. care nu acceptă controlere, accesați „Gestionați jocul” din panoul din stânga, apoi „Configurare controler”. Aici, veți putea configura controale PS4 personalizate pentru jocul dvs. de la tastatură și mouse. Rulați pe sesiunile de gamepad pe ecran mare ale Civilizației sau Elder Scrolls III: Morrowind!

conectați-ps4-controller-la-pc-steam-config-2

Folosiți controlerul PS4 cu jocuri non-Steam

Deci sunteți sortat pe Steam, dar ce zici de jocurile de pe alte platforme (cum ar fi GOG, UPlay, EA Origin etc.) care acceptă gamepad-urile X360, dar nu și cele PS4? Va trebui să obțineți un program care să vă mapeze comenzile DualShock 4 pe driverele controlerului Xbox încorporate în fereastra 10. (Dacă nu sunteți sigur dacă aveți sau nu driverele controlerului Xbox 360 pentru Windows, adu-i aici.)

conectați-ps4-controller-pc-xbox-drivere

Următor →, descărcați Input Mapper și instalați-l pe computer. Acesta este, în opinia mea, cel mai bun maper de controlere PS4-X360 din jur. Funcționează fără probleme și nu face nimic ciudat, cum ar fi deturnarea driverelor Bluetooth (ceea ce fac uneori și alte programe similare, cum ar fi MotionInJoy).

Deschideți InputMapper. Indiferent dacă controlerul dvs. este conectat fără fir sau printr-un cablu, acesta ar trebui să detecteze automat controlerul dvs., configurând un profil pentru acesta și transformându-l în mod eficient într-un controler Xbox 360 imediat, cu toate butoanele PS4 gamepad mapate automat la echivalentele lor X360.

conectați-ps4-controller-pc-input-mapper

Faceți clic pe pictograma mică cu semnul „+” de lângă pictograma Bluetooth pentru a arunca o privire asupra tuturor setărilor controlerului. Deși cele mai multe dintre acestea funcționează bine așa cum sunt, îmi place să fac trackpad-ul PS4 utilizabil ca mouse, lucru pe care îl puteți face dând clic pe fila Configurare, apoi bifând caseta „Trackpad ca mouse” – deosebit de util dacă jucați pe canapeaua din fața televizorului și nu vă poate deranja să mergeți la computer atunci când doriți să schimbați jocurile.

Concluzie

Si asta e! Acum folosiți cel mai bun gamepad din lume pe cea mai bună platformă de jocuri din lume. Evident, astfel de afirmații sunt obligate să atragă unele comentarii care nu sunt de acord într-un fel sau altul. Așadar, prin toate mijloacele, împărtășiți-vă gândurile în comentarii. Păstrează-l civil, te rog.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x