Cum să conectați un controler PS5 la computer

Cum să conectați un controler PS5 la computer
⏱️ 4 min read

Controlerul DualSense proiectat de Sony pentru consola sa PlayStation 5 a fost discuția orașului de la lansare datorită formei sale neobișnuite și a caracteristicilor noi, toate menite să aducă jucătorului o experiență „all-in-one”. Datorită prinderii sale ergonomice și mânerelor mai lungi (în comparație cu concurența sa), de ce ați cumpăra un gamepad special pentru PC, atunci când l-ați putea folosi pur și simplu? Aici vă arătăm cum vă puteți conecta controlerul PS5 la computer.

Conectarea unui controler PS5 la un computer prin cablu

Poate prevăzând că controlerele sale vor fi suficient de îndrăgite de utilizatorii săi, ar dori să-l folosească și pentru a juca jocurile lor pe computer, Sony Interactive a proiectat DualSense pentru a funcționa împreună cu computerul dvs. din cutie.

Dacă aveți deja un port USB-C pe computer, puteți conecta controlerul PS5 la portul USB-C al computerului și ați terminat! Dispozitivul se va instala singur.

În caz contrar, va trebui să utilizați fie cablul USB-C la USB-A care este livrat împreună cu PS5 sau cumpără altul deci nu trebuie să schimbați cablurile de fiecare dată când doriți să jucați pe o altă platformă.

Conectarea wireless a unui controler PS5

Deși controlerul DualSense al PS5 are capabilități fără fir, nu are niciun fel de dongle care să îl poată interacționa în așa fel cu computerul. Ceea ce are este conectivitate Bluetooth universală, dar nu orice computer poate profita de asta.

Dualsensepc Bluetooth

Dacă PC-ul dvs. nu are un adaptor Bluetooth (majoritatea laptopurilor de jocuri de nivel mediu au unul integrat), va trebui să furnizați unul. Adaptoarele Bluetooth bazate pe USB sunt destul de comune și destul de ieftine în zilele noastre. Poți obține ceva de genul Aceasta sau Aceasta, ambele costând sub 15 dolari.

După ce ați conectat dongle-ul la computer, puteți începe să împerecheați DualSense ținând apăsat butonul PS și Create atât timp cât este nevoie ca lumina centrală să înceapă să clipească.

Apoi, accesați interfața Bluetooth de pe computer (de obicei, în Windows 10, acesta ar fi „Centrul de acțiune” din bara de notificări) pentru a începe asocierea. Dacă vi se solicită un cod, tastați doar 0000 și acesta ar trebui să configurați controlerul pentru a funcționa fără fir cu sistemul dvs.

Probleme de compatibilitate

Chiar și atunci când este conectat, nu toate jocurile vor accepta controlerul. Poate face ca unele jocuri pe PC să se comporte prost și uneori să nu recunoască dispozitivul. Va trebui să trimiteți un e-mail dezvoltatorilor atunci când se întâmplă acest lucru, deoarece, din păcate, nu există o modalitate universală de a rezolva această problemă.

În acest moment, singura aplicație lansatoare de jocuri disponibilă pentru navigarea pe interfața sa care acceptă în prezent DualSense în totalitate este Steam sub forma „Big Picture”.

Pentru a vă configura controlerul să utilizeze Big Picture, pur și simplu accesați setările Steam, navigați la „Controler” și faceți clic pe butonul „Setări generale ale controlerului”. Odată ajuns acolo, trebuie doar să activați „PlayStation Configuration Support” dacă nu este deja activat.

Dualsensepc Bigpicture

Si asta e! Acum veți putea folosi controlerul PS5 pentru a controla interfața Steam.

După ce ați urmărit acest ghid, sperăm că veți fi mai puțin intimidați de perspectiva de a vă bucura de ergonomie, durabilitate și manevrabilitate excelentă a celui mai recent controler Sony prin experiența de joc pe computer. Apoi, puteți afla cum să verificați zonele moarte ale controlerului și să calibrați un controler în Windows 10.

Legate de:

  • PS5 vs. Xbox Series X vs. Nintendo Switch: Care este cea mai bună consolă din acest sezon de sărbători?
  • De ce PS5 poate rula jocuri mai repede decât seria X
  • PS5: Un ghid pentru compatibilitatea înapoi

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x