Cum să conectați un controler Xbox One la Mac

Cum să conectați un controler Xbox One la Mac

⌛ Reading Time: 5 minutes

Controlerul Xbox One este unul dintre cele mai bune controlere portabile de pe piață. Este un studiu de caz în materie de utilizare și ergonomie. Lipsa totală a schimbărilor majore de-a lungul anilor este o dovadă a cât de „corect” a făcut Microsoft controlerul Xbox. Fără margini dure, totul este ușor de îmbogățit, confortabil cu orice dimensiune a mâinilor și așezat intuitiv. Este ideal. Conectarea unui controler Xbox One la Mac nu este la fel de ușoară. Va trebui să faceți un pic de pregătire pentru ca controlerul Xbox One să funcționeze cu macOS.

Funcționalitatea wireless este, din fericire, neașteptată pe Mac. Dacă încercați să conectați un controler Xbox fără fir cu dongle-ul USB, nu veți putea stabili o conexiune. Funcționalitatea are a provocat panica nucleului de la macOS El Capitan (10.11) și a trebuit să fie dezactivat pentru ca restul software-ului să poată fi utilizat.

Wireless prin USB nu funcționează, ciudat, Bluetooth face funcționează, dar numai pe controlere realizate după august 2016. Microsoft vă va ajuta află ce versiune ai. Acele controale au în ele transmițătorul Bluetooth corect, iar macOS va suporta automat conexiunea. Deoarece aceasta este în esență o operațiune plug-and-play, nu o vom acoperi aici. Nu am putut testa funcționalitatea acestei postări.

În orice alt caz, controlul Xbox trebuie conectat cu un fir pentru a funcționa. Controlerele fără fir Xbox One au, de asemenea, un port micro USB în partea superioară, deci sunt relativ ușor de conectat la Mac. De acum, aceasta este singura modalitate de a conecta un controler Xbox One la Mac.

Conectați un controler Xbox One la Mac

Spre deosebire de controlerul PlayStation 4, controlerul Xbox One necesită unele programe terță parte pentru a funcționa corect. Xone OSX a fost cea mai bună dintre mai multe opțiuni, dar de atunci a fost perimată. 360Controller este cea mai actualizată dintre opțiuni și puteți Descarca de la GitHub. Necesită macOS 10.11 sau o versiune ulterioară, deci nu va funcționa cu un Mac care rulează ceva sub El Capitan. Acești „drivere” instalează un kext (extensie kernel) pentru a spune macOS cum să lucreze cu controlerul Xbox. Întrucât nu există un kext nativ și Microsoft, unul dintre principalii concurenți Apple, nu a realizat unul, trebuie să ne bazăm pe bunătatea străinilor.

1. După ce ați descărcat 360Controller, deschideți pachetul și rulați programul de instalare. Nu conectați încă controlerul.

2. Reporniți computerul Mac când vi se solicită programul de instalare.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-installer-restart

3. Odată ce computerul repornește, puteți conecta controlerul prin cablu USB.

4. Deschideți „Preferințe sistem” din meniul Apple.

conectați-xbox-one-controller-la-preferințele-sistemului-mac

5. Faceți clic pe panoul de preferințe „Xbox One Controller” care tocmai a fost instalat.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-setări

6. În acest panou de preferințe veți vedea un ecran pentru a testa conexiunea controlerului. Dacă nu aveți controlerul conectat, conectați-l acum prin cablu micro USB.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-settings-2

Dacă controlerul nu este conectat corect, veți vedea „Nu a fost găsit niciun dispozitiv” în meniul derulant.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-fără-dispozitive

7. Imaginea de pe controler va reacționa la butoanele pe care le apăsați pe controler. Pentru a testa conexiunea, apăsați câteva butoane de pe controler și asigurați-vă că acestea apar în panoul de preferințe. După ce sunteți sigur că este conectat, sunteți gata să plecați!

conectare-xbox-one-controller-to-mac-controller-connection-test

Setarea altor opțiuni pentru controlerul dvs. Xbox

Odată ce controlerul Xbox One este conectat cu succes la Mac, puteți seta câteva opțiuni pentru a face controlerul mai ușor de utilizat.

Pe prima pagină puteți regla selectiv funcționarea joystick-ului. Opțiunea principală este de a inversa fie axa X, fie axa Y a controlerului. Pe scurt, inversarea comenzilor înseamnă că apăsați butonul în sus pentru a privi în jos așa cum v-ați aștepta într-un simulator de zbor. Fiecare stick are propriile setări, deci va trebui să vă asigurați că le setați separat.

În fila următoare, „Binding”, leagă fiecare control de funcția sa asociată. Această pagină ar trebui să vă permită să reglați ce buton face ce acțiune. Cu toate acestea, această funcționalitate nu pare să funcționeze corect în versiunile actuale de macOS, așa că nu am putut să o testăm.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-binding

Sub fila „Avansat”, puteți calibra stick-urile controlerului pentru a remedia zonele moarte. Dacă aveți probleme cu sensibilitatea, bifați „Normalizare” pentru a netezi curba de ieșire a controlerului. De asemenea, puteți activa sau dezactiva driverul sau îl puteți dezinstala complet de pe aparat.

conectați-xbox-one-controller-la-mac-controller-advanced

Concluzie

Conectarea unui controler Xbox One la Mac nu este la fel de ușoară pe cât ar putea fi, datorită lipsei suportului nativ pentru hardware și a lipsei de interes în crearea suportului. Datorită driverelor terțe disponibile, puteți face ca controlerul să funcționeze pe macOS. Dacă căutați îndrumări suplimentare sau ajutor pentru depanare, consultați ReadMe pentru 360Controller sau vizitați Tattiebogle, progenitorul tuturor driverelor Xbox + Mac disponibile.