Cum să conectați un controler Xbox Series S / X la Windows

Cum să conectați un controler Xbox Series S / X la Windows
⏱️ 6 min read

Microsoft a lovit o altă rundă de acasă cu controlerul Xbox Series S / X. Unii oameni ar putea spune că este prea asemănător cu controlerul Xbox One, dar noi spunem că dacă nu este defect, nu rezolvați problema. Și, la fel ca controlerul generației anterioare, cel nou poate fi utilizat pe computerul dvs. Windows 10. Dacă jucați jocuri pe PC care beneficiază de un controler peste tastatură și mouse, veți dori să utilizați controlerul dvs. Xbox Series S / X, deoarece este cu ușurință unul dintre cele mai bune controlere PC disponibile.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Conectați-vă prin cablul USB-C

Folosirea unui cablu micro USB este cel mai simplu mod de a utiliza controlerul Xbox Series S / X împreună cu computerul. Mai întâi, conectați cablul USB-C la portul de încărcare din partea superioară a controlerului Xbox Series S / X. Apoi, conectați celălalt capăt (USB Type-A) la un port USB de pe computer.

Windows ar trebui să instaleze automat driverul corect necesar pentru a utiliza controlerul. Dacă nu, ar putea fi pentru că controlerul doarme. Apăsați butonul Xbox pentru a trezi controlerul. Acest lucru ar trebui să facă PC-ul Windows să recunoască controlerul și să descarce driverul corespunzător. Când controlerul dvs. este gata de utilizare, butonul Xbox se va aprinde alb.

Conectarea controlerului prin cablul USB-C este rapidă și nedureroasă. Acestea fiind spuse, va trebui să trăiți cu a fi legat de computerul dvs. în timpul sesiunilor de jocuri.

Pair over Bluetooth pentru jocuri wireless

În trecut, Microsoft a folosit propria sa tehnologie fără fir cunoscută sub numele de Xbox Wireless pentru a conecta controlerele la console. (este încă în jur – mai multe despre asta mai târziu.) Din fericire, au văzut eroarea căilor lor. Noile controlere Xbox Series S / X au funcționalitate Bluetooth standard alături de protocolul Xbox Wireless. Acest lucru face ca utilizarea wireless a unui controler Xbox Series S / X cu computerul dvs. să fie foarte ușoară.

Notă: dacă nu aveți Bluetooth pe computer, această metodă nu va funcționa.

Setări Windows Bluetooth

Primul lucru pe care vrei să-l faci este să îți pregătești computerul. Apăsați butonul Start de pe computerul dvs. Windows și deschideți meniul „Setări” făcând clic pe pictograma roată. În meniul Setări Windows, faceți clic pe „Dispozitive”. Asigurați-vă că „Bluetooth și alte dispozitive” este selectat în coloana din stânga. Apoi, asigurați-vă că Bluetooth-ul computerului dvs. este pornit comutând comutatorul în poziția „Activat”.

Controler Xbox Bluetooth

Apoi, comutați la controlerul dvs. Xbox Series S / X. Porniți controlerul apăsând butonul Xbox / Guide, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul Pair. (Consultați imaginea de mai jos pentru a arăta butonul.) Dacă faceți acest lucru, butonul Xbox / Ghid va clipi rapid. Acest lucru indică faptul că controlerul este acum în modul de asociere.

Sincronizare controler Xbox

Reveniți la computer și faceți clic pe butonul etichetat „Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv”. Va apărea o fereastră numită „Adăugare dispozitiv”. Selectați „Bluetooth”. PC-ul dvs. Windows va scana acum dispozitivele Bluetooth din zonă. Controlerul dvs. va apărea ca controller wireless Xbox. Odată ce controlerul este asociat cu succes, îl veți putea folosi pentru a juca pe computerul dvs. fără fir.

Utilizați adaptorul fără fir Xbox

Adaptor fără fir pentru controler Xbox

Dacă computerul dvs. nu are Bluetooth, puteți utiliza adaptorul fără fir Xbox pentru a vă conecta controlerul la computer fără fir. Conectați adaptorul fără fir Xbox la un port USB gratuit de pe computer. Apoi, porniți controlerul Xbox Series S / X ținând apăsat butonul Xbox, apoi apăsați butonul Sincronizare pentru a pune controlerul în modul de asociere.

În cele din urmă, apăsați butonul Sincronizare din partea laterală a adaptorului wireless Xbox. Odată ce butonul Ghid (Xbox) încetează să clipească și devine solid, controlerul dvs. este asociat. Se știe că adaptorul wireless are o autonomie mai bună decât Bluetooth standard și are capacitatea de a conecta până la opt controlere la computerul dvs. simultan.

Cum se folosește un controler Xbox Series S / X cu Steam

În general, indiferent de modul în care alegeți să vă conectați controlerul Xbox Series S / X la computer, ar trebui să funcționeze. Dacă utilizați Steam, puteți utiliza controlerul Xbox Series S / X pentru a juca jocuri prin intermediul clientului Steam – cu condiția ca controlerul să fie conectat la computerul dvs. prin USB-C sau Bluetooth. În plus, puteți remapta butoanele pentru a se potrivi mai bine stilului dvs. de joc.

Controler Xbox Steam

Pentru a face acest lucru, deschideți Steam pe computer. Apoi, deschideți setările Steam. Accesați „Controler -> Setări generale ale controlerului”. Steam ar trebui să vă recunoască controlerul Xbox Series S / X și să vă ofere opțiunea de a remapta orice butoane doriți. În cele din urmă, asigurați-vă că bifați „Asistență pentru configurarea Xbox” și sunteți gata de plecare.

Controler Xbox Seriesx

Controlerul Xbox Series S / X este un upgrade excelent la unul dintre cele mai bune disponibile. Prin design, este foarte ușor de configurat pe un PC, așa că, dacă doriți să renunțați la mouse și tastatură, nu căutați mai departe de controlerul Xbox Series S / X.

În afară de Windows, puteți utiliza controlerul Xbox pe Android. Iată cum.

Legate de:

  • Cum să conectați un controler PS4 la Windows 10
  • Cum se calibrează un controler în Windows 10
  • Cum să verificați zonele moarte ale controlerului

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x