Cum să conectați un ecran de laptop ca monitor extern în Windows 10

Cum să conectați un ecran de laptop ca monitor extern în Windows 10
⏱️ 8 min read

Windows 10 are o funcție încorporată care vă permite să conectați un ecran de rezervă pentru laptop ca al doilea monitor. Afișajul proiectat poate fi controlat fără fir de la un laptop primar ca ecran duplicat sau extins. Acest lucru este util pentru a vă îmbunătăți experiența de vizionare sau când sunt necesare afișaje suplimentare, dar nu aveți mai multe monitoare.

În timp ce există instrumente avansate, cum ar fi dispozitivele laptop compatibile Miracast, puteți obține aceeași conectivitate utilizând o pereche simplă Bluetooth între cele două laptopuri Windows 10.

Configurarea inițială a ecranelor laptopului

Conectivitatea dintre cele două ecrane de laptop este lansată printr-o funcție din meniul Start: „proiectați pe un al doilea ecran”. De asemenea, vă oferă opțiunile de ajustare a setărilor suplimentare.

De exemplu, puteți selecta „Setări Bluetooth și alte dispozitive” pentru a vă asigura că funcționalitatea Bluetooth este activată pentru ambele laptopuri. Accesați „Mai multe opțiuni Bluetooth” din dreapta și verificați dacă celelalte dispozitive Bluetooth vor putea vedea numele computerului dvs.

Conectați laptopurile Win10 Bluetooth activat

De asemenea, din meniul Start, accesați „Setări de proiecție”. Trebuie să vă asigurați că atât dispozitivul laptop primar, cât și cel secundar sunt disponibile peste tot în rețele securizate. Puteți solicita codul PIN pentru asociere pentru a vă asigura că dispozitivul nesigur nu se blochează la rețeaua dvs. Bluetooth. Este util să aveți o alertă de notificare de fiecare dată când este solicitată o conexiune pe computer.

Conectați laptopurile Setări de proiecție Win10

Accesați „Setări afișare” pentru a vă asigura că ecranele primare și secundare au rezoluții similare pentru cea mai bună compatibilitate.

Conectați setările de afișare a laptopurilor Win10

Puteți rearanja afișajele din setările avansate, care identifică laptopul ca un dispozitiv cu numărul 1 sau cu numărul 2.

Conectează laptopurile Win10 Rearanjează afișajele

Porniți conectarea celor două laptopuri

Reveniți la „Proiectare pe al doilea ecran” sau apăsați Victorie+ P pentru a lansa un ecran pop-up. Selectați fie un afișaj duplicat, fie o extensie a ecranului principal. Faceți clic pe „conectați-vă la un ecran wireless”.

Conectați afișajul wireless al laptopurilor

La început, nimic nu este disponibil în căutare, ceea ce înseamnă că trebuie să stabiliți asocierile Bluetooth între cele două laptopuri.

Conectați laptopurile în căutarea afișajului

Pe ecranul principal, accesați ecranul „Bluetooth și alte dispozitive” și selectați „Adăugați un dispozitiv”. Aceasta va deschide o nouă fereastră pop-up în care puteți adăuga laptopul secundar cu Bluetooth pentru asociere. Folosiți prima opțiune pentru Bluetooth dacă dispozitivul laptop nu este compatibil cu Miracast.

Conectează laptopuri Adaugă dispozitiv Bluetooth

Se va găsi laptopul secundar compatibil Bluetooth. Selectați-l pentru a forma o asociere cu laptopul principal.

Conectați laptopuri Adăugați un dispozitiv

Dacă ați configurat alertele de notificare, ar trebui să primiți un mesaj „adăugați un dispozitiv” în tava de sistem a laptopului secundar. Atingeți pentru a configura dispozitivul.

Conectați laptopurile Win10 Display Add Device

Trebuie să vă asigurați că numerele PIN de pe laptopurile primare și secundare sunt aceleași. Acest lucru ar asigura o conectivitate Bluetooth sigură.

Conectați numerele PIN ale laptopurilor

Veți putea vedea un mesaj care spune „dispozitivul dvs. este gata să funcționeze” în laptopul principal.

Conectați dispozitivele laptopuri gata de funcționare

Pe dispozitivul secundar laptop va apărea un mesaj clar „conexiune reușită”.

Conectare laptopuri Conexiune reușită

Proiectați ecranul de la un laptop la altul

Odată ce asocierea Bluetooth este disponibilă (consultați remedierile aici dacă Bluetooth-ul dvs. nu funcționează), puteți vedea dispozitivele primare și secundare în ecranele lor respective.

Conectează laptopuri Afișează fără fir docuri

Reveniți la „Proiectare pe un al doilea ecran” de pe laptopul principal și căutați rețelele prin „conectați-vă la un afișaj wireless”. Ar trebui să puteți localiza ID-ul Bluetooth al laptopului secundar. Puteți selecta acest lucru direct din meniul „Setări afișaj”.

Conectați laptopurile Conectați afișajul wireless

Acum ar trebui să vedeți o alertă „conectarea la dispozitivul dvs.” deasupra pentru ca asocierea ecranului să aibă loc.

Conectarea laptopurilor Conectarea la dispozitiv

Apoi, ar trebui să vedeți o alertă „încercare de conectare” pe tava de sistem a laptopului secundar. Faceți clic pe „Permite o dată” sau „întotdeauna” pentru a continua.

Conectați laptopurile Win10 Încercând să vă conectați

Cele două laptopuri sunt acum conectate între ele. Sunteți gata să începeți să vă proiectați ecranul fără fir.

Conectați laptopurile Win10 Connectivity

Este necesară o anumită soluționare a problemelor, mai ales dacă asocierea Bluetooth nu este foarte compatibilă. Pentru a face acest lucru, mai întâi deconectați cele două dispozitive Bluetooth de pe laptopurile respective, apoi căutați-le din nou. Dacă ambele dispozitive laptop au configurații Bluetooth similare, nu ar trebui să întâmpinați probleme pentru a obține ecranul de proiecție de mai sus.

Ați conectat ecranul laptopului pentru a-l utiliza ca monitor extern? Pentru a rezolva orice problemă cu mai multe configurări ale monitorului în Windows, urmați sfaturile noastre.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x