Cum să conectați un proiector la computerul dvs. Ubuntu

Cum să conectați un proiector la computerul dvs. Ubuntu
⏱️ 5 min read

Nu este nimic atât de distractiv sau de necesar ca utilizarea unui proiector. Indiferent dacă sunteți un profesor care folosește un proiector în sala de clasă sau că instalați o seară de film în aer liber pe peretele casei dvs., proiectoarele sunt o modalitate excelentă de a transforma un spațiu mediu până la 11. Cu toate acestea, pentru utilizatorii de Linux, pot exista uneori dificultăți la obținerea diferitelor ecrane și poate fi important să parcurgeți câțiva pași de depanare pentru ca lucrurile să funcționeze. Aici vă prezentăm cum să conectați un proiector la computerul dvs. Ubuntu.

Notă: în timp ce folosim Ubuntu pentru acest tutorial, pașii sunt similari pentru aproape fiecare distribuție Linux.

1. Configurare proiector

Primul pas este să vă asigurați că proiectorul este configurat într-un mod care să permită cea mai bună utilizare. Este conectat? Are intrările video potrivite? Majoritatea proiectoarelor moderne vor avea HDMI ca intrare, dar este posibil să aveți nevoie de un fel de adaptor VGA (sau un adaptor de tip C-HDMI dacă laptopul dvs. are doar conexiuni de tip C). Atât laptopul cât și proiectorul meu au HDMI, așa că suntem în afaceri.

2. Configurare computer

Similar cu configurarea proiectorului, trebuie să vă asigurați că potriviți ieșirile video de pe computer cu intrările video de pe proiector. Dacă creați o stație de proiector, va funcționa un desktop vechi cu VGA. Dacă sunteți în căutarea unei seri de filme în aer liber, un laptop cu HDMI poate fi mai necesar. De asemenea, rețineți că proiectoarele pot fi puternice, deci este o idee bună să aveți un fel de difuzor. Un difuzor Bluetooth a funcționat bine în experiența mea, dar aș sugera, de asemenea, un fel de configurare a difuzoarelor cu fir pe care să o puteți utiliza ca ieșire audio principală pentru computerele cu difuzoare mai slabe.

Proiector Linux Laptop Hdmi

De asemenea, asigurați-vă că aveți instalate driverele video potrivite. Unele laptopuri au porturile de ieșire video conectate la un GPU dedicat din sistem, ceea ce poate reveni și poate fi o complicație.

3. Conectarea computerului Ubuntu la un proiector

Dacă totul se potrivește, puteți merge mai departe și conectați totul. În funcție de vintage-ul proiectorului, acesta poate trece automat la intrarea de pe aparat, dar unele mai noi au și meniuri care sunt navigate cu o telecomandă sau butoane pe dispozitiv pentru a alege sursa de intrare.

Proiector Linux conectat
Afișare proiector Linux

Depanare

Ar putea fi câteva lucruri greșite dacă pașii de mai sus nu funcționează pentru dvs. Una este că mașina dvs. Linux ar putea să nu fie configurată pentru a utiliza două afișaje. Pentru aceasta, accesați setările de afișare din meniul de setări și alegeți una dintre opțiunile pentru afișaje multiple. În GNOME, există trei opțiuni: „Join Afișaje”, „Mirror” și „Single Display”. Uneori, când conectez un nou ecran extern la laptop, opțiunea „Single Display” este implicită.

Setări afișare proiector Linux

Un alt lucru ar putea fi driverul video, așa cum sa menționat mai sus. Pentru un GPU Nvidia, urmați ghidul nostru privind instalarea celor mai recente drivere pentru a obține ceea ce aveți nevoie. Pentru un procesor AMD sau Intel, asigurați-vă că actualizați la cel mai nou kernel disponibil pentru distribuția dvs. și, dacă nu puteți, ați putea lua în considerare instalarea unui kernel personalizat sau utilizarea unei distro construite în jurul unui nou kernel, ceva de genul Arch, un Ubuntu lansări intermediare sau Fedora.

Sper că v-a plăcut acest ghid despre cum să conectați un proiector la computerul dvs. Ubuntu. Dacă ați făcut-o, asigurați-vă că ați verificat câteva dintre celelalte ghiduri de instrucțiuni Linux, care acoperă subiecte precum remedierea Wi-Fi defect, utilizarea și editarea fișierului gazdă și repararea unei unități USB deteriorate.

Legate de:

  • 7 moduri de a accelera Ubuntu
  • Cum să comprimați și să împărțiți fișierele în Ubuntu
  • Cum să amânați aplicația de pornire în Ubuntu

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x